Korin/pellin ruostuttaminen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja T5, 16.8.2011.

  1. T5

    T5 Gearhead

    Klonkswagen-miesten piirissähän tämä taitaa olla suosittua, mutta onko kellään omakohtaista kokemusta asiasta?

    Eli autossa on suht huono maalipinta erilaisine vihreän sävyineen. Ajattelin vetästä tuon värin kokonaan pois ja hioa auton kauttaaltaan pellille. Nyt sitten hioessa on alkanut pyöriä mielessä, että minkäs väriseksi tämä sitten maalataan?
    Vanhin kakara (6v) sanoi, että auto pitäisi maalata semmoiseksi OIKEAN näköiseksi jenkiksi, missä on tulta keulassa :D Ei huono idea tuokaan.

    Pohdintaa on käyty monelta eri kantilta:

    A) Mattamusta oli jossain vaiheessa mielessä, mutta nyt se ei oikein enää silmää miellytäkään. Nyt lähinnä ruudinharmaa väri matalla pinnalla on alkanut miellyttää silmää (ja tähän sitten ne lieskat keulalle)

    B) "kunnon" maalaus, eli joku metalliväri tms. Tämähän olisi se turvallisin vaihtoehto, mutta menee autossa vähän hukkaan. Kahvat, peilit, puskurit, maski ja listat ovat niin hapettuneet, että siisti maalipinta ja huonokuntoiset pisteosat näyttäisi vähän hölmölle. Uusia pisteosia ei tunnu löytyvän mistään, joten tämä idea on nyt heitetty romukoppaan.

    C) Ruostemaali. Ei paha, mutta taitaa olla aika hinnakas vaihtoehto.

    D) Viimeisimpänä ajatuksena on tullut, että jospa pellille hiomisen jälkeen ruostuttaisi autoa. Eli vähän tähän tapaan. Tuossa ei sinällään muutamat löytyneet (ja ne useat löytymättömät) pakkelikolhut ja pisteosien huono kunto haittaisi.

    Olen tuosta ruostuttamisesta yrittänyt etsiä enemmän tietoa ja vähän siitä löytänytkin. Vielä askarruttaa vain se, että mites nopeasti nuo pellit tuosta ympäriltä ruostuvat oikeasti pois? Tarkoituksena olisi vetää lakka päälle, joten se varmaan osaltaan pysäyttää ruostumista ainakin vähän? Vai ottaako lakka edes tuommoiseen ruostepintaan kiinni? Ruostuttaminen kannattaisi tehdä vissiin laimennetulla suolahapolla?

    Olisiko tuossa ruostuttamisessa siis järkeä vai alanko suosiolla jo valmistautumaan mustaan/harmaaseen mattaväriin?
     
  2. Buddy

    Buddy 1st gear

    Ruoste on aina kaunista mut jos sen ruosteen menet lakkaamaan ni eipä näytä enää hyvälta sillä väri muuttuu... :wink:
     
  3. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Ei kai sitä kannata tarkoituksella ruostuttaa, kun se ruostuu jossain vaiheessa kumminkin :odroll:

    Liekit on perusvarma ratkaisu aina. :D
     
  4. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Ei kai sitä kannata tarkoituksella ruostuttaa, kun se ruostuu jossain vaiheessa kumminkin :odroll:

    Liekit on perusvarma ratkaisu aina. :D

    Mutta jos ruosteeseen päätyy, niin heti kun on tasainen pintaruoste, siihen perinteistä puutervaa päälle. Se näyttää sen jälkeen märältä ruosteiselta pelliltä ja ei kuitenkaan ihan hirveästi ruostu siellä alla.
     
  5. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  6. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Tee ruosteliekit. Eikös se ruostumineki ollu palamista. :odroll:
     
  7. lake ender

    lake ender Gearhead

    Kiinnostais lähinnä toi pintaruostuneen/kauhtuneen maalin suojaus. Mitä kokemuksia on lakoista, vahoista ym. Nythän on kohta muotia autojenkin konservointi, eli jätetään pinta alkuperäiseksi mutta suojataan se jälkipolvien ihmeteltäväksi. Mutta millä?
     
  8. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    Mie kauhtuneesta ja aika paljolti pintaruosteisesta PV Vollesta suojasin vaa vahaamalla auton.. Helemat vielä otti happia va ei esim ovet & takaluukku.. Ne oli kyllä sen näköstä ruostetta että ku oli pihalla seissy monta vuotta ni ei ois ruostunu muutenkaa..

    Eiku ruosteliekit ja hyvät vahaukset.. :rotfl:
     
  9. v80

    v80 Gearhead

    Näin Sierran missä oli konepeltiin hiottu liekin kuvat. Ei oltu suojattu varmaankaan millään kun etupuskuri, maski ja valot oli sellaisen ruosteisen veden tahraamia. Eipä ollut mitenkään kauniin näköistä.
     
  10. T5

    T5 Gearhead

    Nyt alkaisi auto olemaan lähes kauttaaltaan pellillä. Vähän aikaa olin jo sitä mieltä, että antaa ruostuttamisen olla ja maalaan auton (ostin jopa maaliruiskut ja pelit).

    Pienessä nousupöhnässä suunnittelin maalausta, mutta ei tämä ruostuttaminen vaan millään jätä rauhaan. Ainut mikä ideassa tökkii on se, että lamput edessä ja takana on sinkkivalua, joten ne eivät taida ruostua sitten millään?
    Saahan sen pintaruosteen siitä otettua pois jos se ei miellytä ja maalattua sitten auton.
     

Kerro tästä muillekin!