Koristeosan pinnoituksen poisto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja B 50, 14.9.2014.

  1. B 50

    B 50 Gearhead

    Kyseessä `67 Buick LeSabren etulampun kehys. Matsku valettua ja kromattu. Osassa pintaa joku musta pinnote. Tää musta pitäis saada pois. Saattaa olla ettei se ole maalia. Vaikuttaa kovalta ja on pysynyt paremmin kiinni kuin mikään maali olis kromin päällä pysynyt. Vinkkejä?
     
  2. starcraft

    starcraft Gearhead

    Joskus 60 Cadillacissä törmäsin osaan joka oli rosteria ja osaksi maalattu. Yritin poistaa maalia maalinpoistoaineella mutta oli kuin tauti kiinni. Usean käsittelyn jälkeen oli kiilto kadonnut maalista mutta muuten pysyi kiinni. Otin sitten vesihiekka paperia ja pyyhkäisin varovasti puhtaaksi.
     
  3. El C

    El C 3rd gear

    En oo varma mutta kävisköhän soodapuhallus tollaseen?
     
  4. Substitute

    Substitute Gearhead

    Putsasin kerran automaalit pois muovisista sivuvaloista liottamalla niitä jarrunesteessä, niistä tuli kuin uudet.
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Pystytkö muistamaan tai tarkistamaan mitä materiaalia ne lasit oli, et kestääkö dieselin savulla nokeentuneen auton kuin auton takavalot liottamaan
     
  6. Substitute

    Substitute Gearhead

    Ne oli 79:n Olds Cutlassin takasivuvalot, muovi kesti hyvin jarrunesteen ja puhdistui hyvin myös liat umpioiden sisältä pois. Kaasareiden kurkuista tuolla lähtee myös noki pois kun aikansa liottaa ja pensselillä pesee. Diesel-noesta en tiedä.
     
  7. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Lähtisköhän lie se bensan kuivuessa ilmestyvä hartsi? joka istuu kuin tauti kanavissa, lähtee liottamalla tinnerissä, mut vaatii rassaamista ja kanavat ei välttiinsä siitä tykkää eikä oikeen tahdo monesti olla tarpeeksi kestävää rassia joka olisi tarpeeksi pieni :cry:



    Mut ettei ihan off-topikiksi menisi niin soodapuhallus sellaisella joka sen homman oikeasti todella osaa saattaisi olla kykeneväinen irroittamaan maalia kromin päältä.
    Tai sit riippuen materiaalista joku happo vois kans tulla kyseeseen, mut kromin pitää olla ehdottoman ehjä, ettei happo lipsahda kromin alle :soosoo:
     
  8. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Tinnerin kestäviä puhdistusvälineitä ovat esim. maaliruiskun puhdistussarjat:

    [​IMG]

    Noista löytyy melko pieniä rasseja, sekä eripaksuisia puikkoja. Eivät ole tietenkään ikuisia, mutta ei ne tinneristä ota itseensä, lähinnä mekaanisesta rasituksesta tulee karvanlähtö jossain vaiheessa rasseihin.

    Ja jos tallista löytyy Pineline Tehopesua, niin siihenkin voi upottaa sellaiset artikkelit, joista pitäisi maalit saada veks. Tai ainakin kannattaa kokeilla. Itse olen nimittäin pienoismalleista putsannut maaleja sillä ja toistaiseksi kaikki maalit ovat lähteneet pehmenemään. On ollut varmasti automaalejakin seassa. Ei vahingoita muovia, eikä metallia. Jarrunesteessä on se vaara, että se haurastuttaa muoviosat, jolloin ne lähtevät murtumaan herkemmin. Ei toki kaikissa muoviaineksissa.

    Kodin putkimies on myös yksi maalinpoistoaineena käytetty, mutta sinne en suosittele metalliosia upottamaan, paitsi omalla vastuulla. Jotkut valumetallit saattavat ottaa itseensä.

    Kolmas vaihtoehto: uuninpesuspray. Toiminee parhaiten kun suihkuttaa kappaleen pintaan reilusti ja sulkee muovipussiin ettei pääse haihtumaan/kuivumaan. Mun makuun vähän heikko esitys, mutta voi jossain toimia hyvinkin.

    Neljäs: Fairy powerspray tms. Tästä ei ole omakohtaisia kokemuksia, mutta jotkut ovat tuollakin muovimalleista maaleja poistelleet.
     
  9. itkonen

    itkonen 3rd gear

    Autosolin Chrome Glanzilla olen putsannut maalia vaikka minkälaisista kromatuista osista. Hyvin lähtee eikä vahingoita kromia.
     

Kerro tästä muillekin!