KorivaihtoCorvette?

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mudracer, 8.1.2016.

 1. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Tallinaapuri haluas ostaa tollasen joka on tehty 1979 Malibuun :eek: .
  Onko jollekkin tuttu peli ja millainen miina mahtaa olla?
   
 2. rb

  rb Gearhead

  OT:

  Paljonkohan noita kultaisella 80- luvulla mahdettiin täällä peräpohjolassa vääntää?

  Yleisin kanta-auto taisi olla 60- lukuinen Chevelle, tai ainakin sellainen Tapanilan tallillakin aikoinaan pyöri...
   
 3. Meteorgrazy

  Meteorgrazy 3rd gear

  Kuvia tai muuta tietoa myytävästä yksilöstä ? , yksi yksilö oli tontilla takavuosina.....
   
 4. Marklin

  Marklin Gearhead

 5. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Se puhu -74 mallisesta, pikkasen ihmetyttää että mikä osa koneen ja plootan lisäksi esim mun -79 malibusta sopii vetteen :rotfl: .
  Ai niin jos kantis on -79 niin siitä toi vuosmalli, mutta millä vitulla prosentit on riittäny?
   
 6. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Malibun runko, akselit, moottori ja voimansiirto, niin eikös niistä prosentteja tule riittävästi? Ainakin siihen aikaan riitti kun noita tehtiin.
   
 7. peltsi

  peltsi Gearhead

  varmaan prosentit venyy samalla tapaa ku malibusta väännetään ac cobra :)
   
 8. pantera

  pantera Gearhead

  Nikkolan Seppo niitä tehtaili, oisko hiukan toistakymmentä tehty ?
   
 9. BBC

  BBC Guest

  Vieläkin ihmisiä kummastuttaa prosentit ja niiden riittävyys. Joillekin se on sydämmen asia yrittää puuttua niihin. Voin sanoa että suurimman osan rakennetuista autoista (lue RAKENNETUISTA AUTOISTA) prosentit ovat siellä sun täällä, mutta onko se joltain toiselta pois?

  Eilen olin työmatkalla ja pakkasten takia käytin junaa. Tampereen asemalla selailin autolehteä jossa oli Amerikan auton esittely ja voin sanoa että kori, runko, tekniikka, vuosimalli jne eivät täsmänneet, mutta onko se joltain toiselta pois jos auto on leimattu? ei tosiaankaan, vaan hatunnosto asiallisesti tehdystä autosta ja tervetuloa monille valittajille kekkoslovakian jälkeiseen elämään.

  AUlis

  nb. Seppo ei taida enää harrastaa korvetteja, mutta asustelee joko Tku tai Espanja.
   
 10. valpas

  valpas Gearhead

  Eihän se koskaan toiselta pois ole, jos jollakin on, ellei ole omankädenoikeudesta kyse. :D
  Niin, ja varsinkin, jos ei omalle kohdalle ole osunut.....
  Sitten, kun vaihdetut prosentit on 30, ja menee autovero, niin silloin tuo tuntuu vähä epätasapuoliselta. Virkakoneiston tulkintoja vastaan pienellä ihmisellä ole valtaa.
  Jos tuostakin on autovero maksettu toiseen kertaan, niin asiahan on ihan oikein, oli prosentit mitä tahansa.
   
 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Eikös noi %-lukemat sovellu vain ajokkeihin, jotka on tehty %-lain aikana. Niitähän on vehkeitä sellaisiakin, ettei alkuperäistä juuri löydy, mutta paperit on %-vapaat. Ja kuitenkin kampe on dokumentoitu rekisteröintien yhteydessä sellaiseksi kuin on.
   
 12. Dartblower

  Dartblower Gearhead

  vaasas on kaverilla yx, paperit muistaakseni hukassa, sais varmaan edukkaasti
   
 13. GeeTeeO

  GeeTeeO Gearhead

  Noormarkussa oli tuollainen tekeillä ´90-luvun alussa. ´64/´65 Chevelle 4-d tolppa oli kanta-autona ja Vetten koppa oli muistaakseni ´75-´78. Projektina tuli nähtyä mutten valmiina muista että minkävärinen siitä tuli.

  Aikoinaan kun olin ekaa jenkkiä ostamassa vuonna 1988 niin myyjällä oli tekeillä korinvaihto ´78 Trans Am, kanta-autona oli saman ikäluokan Nova jossa 250 kutonen nokalla. Trans Amin 400:lla meinasi pokkana katsastaa "kun ei ne konttorilla mitään tajua, 4 litraa tai 400 kuutiotuumaa..." Parhaimmassa korinvaihtoautossa taisi aikoinaan olla pelkät rekisterikilvet kanta-autosta, ei se ollut Pohjanmaalla niin nöpönuukaa...

  Museopelien kanssa onkin sitten saanut tehdä syntiä melkein luvan kanssa, kunhan osa on likimain alkuperäisen kaltainen niin voihan se olla kokonaan toisesta ajoneuvosta peräisin ja koko vehje osista koottu kunhan vain jonkun identiteetin on saanut hankittua minkä papereilla tekee. Eräs museotarkastaja joskus totesikin että ensimmäinen ja tärkein työkaluhankinta on numeromeistisarja...

  Koko prosenttisysteemi on mielestäni jo aikansa elänyt kun ei kukaan tee nykyään minkäänlaista härveliä veronkierto ja ansainta mielessä. Paljon järkevämpää olisi kun rodejakin saisi rakentaa luvan kanssa uusille rungoille eikä tarvitsisi vanhoja sodan käyneitä kenenkään harsia. Samaten näitä "pro touring" runkojakin saa jo valmiiksi mietittyine alustaratkaisuineen moneen muskeliin ja ´50-lukulaiseen, kit careista nyt puhumattakaan.
   
 14. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Muistan tollasen 90-luvun alkupuolelta kun hommailin vielä autokaupan puolella Tuusulassa.
  joku yritti kaupata sinne "aitoa Vetteä", väri kirkkaan punainen, ruma vaaleanruskea sisusta, virallisesti se oli 4D n.64 - 66 Malibu, kone 400cid, jäykkä akseli, silputtu runko, silmiin pistävän korkea vaikka kauempaa näyttikin Corvette:lta, aika järkyttävä vekotin ajaa...varmaankin sama laite kyseessä.

  Ei tullut kauppoja (yllätys :rotfl: ), minne lie päätynyt, en ole nähnyt tai kuullut sen koommin ?
   
 15. eilhik

  eilhik Gearhead

  Eipä se ole niin karvanpäälle mutta kun tehdään se prosenttitarkastus ja ne menee yli niin siinä on teoriassa ja todellisuudessa iso läjä autoa jolla on arvo sen mitä osina siitä saa.
  Itse tuttavapiirissä moisen kootut seokset tapauksen vierestä nähneenä todellisuus on tarua ihmeellisempää ihan oikeasti.
   
 16. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Silloin kun ite korinvaihtoja väsäilin niin "virkamiehillä" oli sydämenasia tonkia rosenttien riittävyyttä :rotfl: . Ja mistä helvetistä tuli mieleen että se on joltain pois ja siis mikä on pois? Jos ite oman malipuni "tuhoisin" tolleen niin ehkä menis niinpäin että vetten alustaan malipun koppa :poff: .
   
 17. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Pitikös ne loput Corvetten osat hävittää, vai tuotiinko noi kopat pelkkinä koreina?
   
 18. Porvoonlankku

  Porvoonlankku 2nd gear

  Kaverilla oli muinoin tuollainen chevellevette.
  Vinkeä laite; tehostamattoman ohjauksen rattiakselissa oli ainakin kolme ristiniveltä ja vaikka kuskin penkistä oli toppaukset rouhittu melkein kokonaan pois niin silti 183 cm kuskilla silmät oli tuulilasin yläkarmin tasalla ja pää katossa.
  Chevellen runko taisi jotenkin mennä siitä hanurin alta.
   
 19. Buick225

  Buick225 Gearhead

  Kaverin tyttärelle haettiin tuollainen Noormarkusta,olikohan -99 tai 2000 vuonna.Punainen,350 ja 4 vaihteinen manuaali. Penkki makasi rungon päällä ja itsellä (193 cm) melko vinkeä ajoasento. Jousitus sellainen että aina kun monttuun ajoi nousi savu etupyöristä kun ottivat kiinni. Ohjaus kuin 30 luvun leffoissa,jarrut viitteelliset. Nokasta oli pari nokkaa kulunut pois (360 asteinen tosivirinokka) ja laite olis tarvinnu täydellisen läpikäynnin. On muuten vieläkin Vihdissä siellä Palojärven hautausmaalla. Hinta silloin 40 tuhatta mk. Aidot maksoi vähintään 100K.
   
 20. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Sellaisen herranlahjojen aivotuksen AVK;lla oon kerran nähnyt, et oli tuonti supraan meistetty suomi celican runkonumero ja vielä molemmile autoille kuulumattomaan paikkaan :odroll:
   

Kerro tästä muillekin!