Kotelosuojan poisto oven sisältä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Dataviilaaja, 11.2.2022.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tässä jossain vaiheessa pitäisi alkaa kunnostelemaan ovia, joille on aikoinaan (ehkä 60-luvulla?) tehty ruostesuojaus, joka on kyllä hommansa hoitanut, mutta ainakin alasaumassa peltien välissä on kuitenkin ruostetta. Meinasin yrittää poistoa happokylvyllä, mutta se pääsee vaikuttamaan vain, jos suojamömmöt saa ensin pois. Suoja-aineen nykyinen olemus on jossain kotelosuojan ja massan väliltä. Muutenkin pitäisi saada sisäpuolet puhtaaksi, kun on maalaustarvettakin paikoitellen äänieristysmateriaalin irrottua.

    Pintapellit on kiinni pistehitseillä, ei siis myöhempien aikojen tapaan runkopellin reunan ympäri taitettuna, joten purkaminen peltiä tuhoamatta menee turhan haasteelliseksi.

    Kyllähän putsaukseen keinot löytyy, mutta jos joku on keksinyt muita helpomman tavan, niin siksi kyselen.
     
  2. Hai

    Hai Double Gearhead

    Heitä ovi osien pesukoneeseen.
    Kaikki rasvamainen lähtee ja huonot maalit samalla.
     
  3. f34

    f34 Double Gearhead

    Jos et saa massoja pois, niin kyllähän se happo pääsee samoihin rakoihin kuin sinne ruostuttmaan päässyt vesikin.
    Eli saat ruosteet pois sieltä missä sitä on.
     
  4. ASaari

    ASaari 3rd gear

    Liuotinpesua ja kuumavesipesurilla perään.
     
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Varmaan se on tuo liuottimen ja kuumavesipesurin yhdistelmä, jolla saattaisi onnistua. Osapesuri varmaan vaivattomin, mutta näinköhän Varkaudesta löytyy sellaisen omistajaa, jonka koneeseen ovi mahtuu ja joka suostuu homman tekemään.

    Kuumavesipesurin saanee vuokrattua.
     

Kerro tästä muillekin!