..kova lavakate?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 18.5.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eli voiko lyhyt lavaiseen pick uppiin laittaa kovan lavakatteen,vai tuleeko taas joku fiksu lakipykälä estämään aikeen..tyyliin:jos laitat lavakatteen niin auto ei enää ole pakettiauto ja maksat autoveron..????
     
  2. URPO

    URPO 1st gear

    Enemmän tällä hetkellä kiinnostaa mistä saisi ihmisten hitaisen kovan katteen omaansa. Lisäisi auton käyttöarvoa kummasti.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    ..tarkennukseksi tarkoitin sellaista kansi mallista katetta,en sellaista ohjaamon korkuita koppaa..voiko asentaa??
     
  4. URPO

    URPO 1st gear

    Siis ihan tavallinen pressu siihen päälle, mutta vaan jotenkin pysyvämpi ratkaisu? Ihme homma jos vaikuttaa, mutta enhän minä mistään mitään tiedä. Miksi sitten vastaan? En tiedä... johtunee nautitun alkoholin määrästä.
     
  5. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Yksinkertaisesti EI VOI :sad:
    Ei edes sellaista kopin korkuista muovikatetta ellei ole jo ennestään otteessa, nyt ei enää saa kun nykysäännösten mukainen tavaratilan minimikorkeus ei sitten enää täyty (130 cm). On nimittäin itekin selvitetty hommaa AKE:sta ja tästä aiheesta on pari muutakin topiccia joista löytyy lisää juttua.
    Tarkennus siis: pressun voi laittaa mutta ei minkäänlaista kovaa katetta. Järki tosta hommasta on kaukana, mut niin se vaan on.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Big Bad Chevy 2004-05-19 18:41 ]</font>
     
  6. URPO

    URPO 1st gear

    Ahem. Minä olen tunnukseni mukaan hieman hidas, mutta selventäkää nyt tyhmälle: Jos nyt himottaa hytin korkuinen kova kate, niin sakkoina joutuu maksamaan vuotuisen autoveron? Ja muuta ongelmaa asiassa ei ole?
     
  7. SamiL

    SamiL Gearhead

    Niin, johan sen järkikin sanoo, että auto muuttuu tällöin HENKILÖAUTOKSI, josta on maksettava autovero hyvityksenä siitä, että tämän takia taas jäi yksi uusi vähintään 20000 euron henkilöauto myymättä. Sehän tietysti olisi ollut tasaveroisena vaihtoehtona silloin, kun menit sortumaan pickupin ostoon. :razz:
    Voi tätä maata... voivoi...voivoivoi... :evil:
     
  8. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Eivät anna lupaa,on kysytty ja jopa esitetty heidän oman insinöörinsä laatima paperi joka antaa luvan moiseen...sanovat kyllä tietävänsä paperin,eivätkä vaivaudu edes lukemaan sitä sen takia...vastaus on ehdoton EI !

    Jos tilavuus jotain 3 kuutiota ja korkeus 130cm sitten käy...tosin ei kai se ole kiellettyä sahata kattoa pois ja laittaa tilalle pressu...?

    On se mukava asua Suomessa...kateellisten maassa.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    ..no voi PERSE,just jotain tällaista uumoilinkin..mites lava-automiehet olette suoriutuneet talven lumimyräköistä? Lapiolla lava tyhjäks vai kylmästi 500kg lunta kyydissä baanalle?
     
  10. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kehikko ja siihen tiukka pressu. Mä vielä selvittelen kuinka isolta alalta sen pitää olla pelkallä pressulla päällystetty, sillä kehikkohan vois olla tehty levystä ja aika leveän oloinen eli niin että keskelle jäis vaan kaistale levytöntä kohtaa. Vähän niinkuin ennen kierrettiin tota korkeusjuttua niillä suksiboxi-pakuilla.
    Mut toi oma katehomma on vielä vaiheessa kunhan ens saa kaikki muut jutut ko. pikupissa tehdyks.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    ..onkos tällaisilla pick up mallisilla autoilla muuten joku oma kerho,muu kuin vtcf..vaikka ulkomailla tai jotain?
     
  12. Softail_200

    Softail_200 1st gear

    Itselläni on puukehikko vanerilevyllä, ainoastaan takaluukun kohdalta 20cm ilman levyä, siinä sitten pressu. Lisäksi kehikon takana 4:lle hiekkasäkille (25kg) paikka, tappaa mukavasti liian tehon, ei vaan talven liukkaita varten.

    Eipä ole kukaan levystä huomautellut, viitisen kertaa sillä pirssinkin katsastanut.

    T:softail_200

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Softail_200 2004-05-19 21:08 ]</font>
     
  13. camino85

    camino85 1st gear

    törö joo mulla on 85v kamiinassa kovakate joka on kuin pressu. Eipä edes ole tullut mieleen että se voisi olla laiton.. Ehkä se johtuu siitä että asuin 5v ulkomailla (itäeurooppa)ja siellä ei ollut kommunisteja vallassa!! jos Suomessa jonkun pikkumunapään virkamiehen suurin ongelma vanhan kamiinan lavakate niin suosittelen: muutakaamme helvettin täältä tai nouskaamme kapinaa...
     
  14. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Juu, itellä ol aikomuksena tehä tollanen kova kate (tonney cover) 74`caminoon, luovuin ajatuksesta ainakin hetkellisesti, kun muotin tekeminen ei oikein onnistunu niinkuin piti. Nyt suunnittelen sähköistä vinyylipressua, joka toimis samalla tavoin, kuin haitarikatto esim. kuplassa, mutta sähkömoottoreilla. Onkohan laillinen ratksasu tämäkään?

    Tän tapaisia valmiita pressujahan on myynnissä esim. Keystonen gatalogissa
     
  15. 454SS

    454SS 3rd gear

    Ettei vaan olisi pykälät vastikään muuttuneet, koska farmariautostakin saa nykyään helposti leimattua pakun???
     
  16. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Noilla kahdella jutulla on näin äkkiä ajatellen yhteistä just tasan ei mikään.

    Noista farmeista on maksettu verot joten niistä nyt saa tietysti mitä vaan mutta: kun noista pikkareista ei oo maksettu sitä maagista autoveroa niin niitä pitää yrittää kampittaa kaikin mahdollisin keinoin.

    Pitää olla päässä vikaa noilla pykälänikkareilla!
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    lasikuituinen lavakate ja verotus

    Kyllä kuulema nostaa veroja. Itse tiedustelin katastuskonttorilta, niin vaikuttaa verotukseen. Muovinen EHKÄ ei. :-?
     
  18. jyha

    jyha 1st gear

    mitä jos sattuisi olemaan jämptin kokoinen vanerilevy kuormana lavalla?
    mahdollisesti pressulla peitettynä!
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tai mitä jos siihen pressun päälle (alapuolelle) kaatuu vahingossa hartsia ja vähän lasikuitua?
     
  20. naapukka

    naapukka 1st gear

    Muutoskatsasta auto HUOLTOAJONEUVOKSI. Sitten saa olla vaikka mitä lavan päällä. Lavalle pitää vaan pultata jonkun asteinen "työkalulaatikko". Kaveri teki juuri sellaisen katsastuksen 90 pikkariin................
     

Kerro tästä muillekin!