kraateri maalipinnassa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja laakkius, 20.6.2010.

  1. laakkius

    laakkius Gearhead

    Tuli tossa suihkittua rouvan käyttikseen väriä ja vaikka muuten pinnasta tulikin ihan hyvä, niin silti pintaan tuli 3kpl kuvan mukaisia kraatereita. Mistähän nämä johtuu, onko pinnassa rasvaa vaiko onko ilman mukana tullut vettä, kuka osaa kertoa? Olis vaan hyvä tietää niin pystyy ens kerralla eliminoimaan moisen erheen...

    http://kuvablogi.com/nayta/iso/img2655991.jpg
     
  2. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Vettä, rasvaa tai siliconia (esim. jarruneste)....
     
  3. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Silikoni tekee noita reikiä, mutta myös esimerkiksi kvartsihiekanjyvä. En tiedä miksi mutta se estää varsin tehokkaasti maalin tarttumisen.

    Tuota kuvaa katsoessa näyttäsi keskellä kraateria olevan joku muju, mitähän se mahtaaa olla. Silokonin aiheuttamassa kraaterissa kuoppa on tyhjä.
     
  4. laakkius

    laakkius Gearhead

    kyllä se tyhjä on, alla oleva tummanharmaa filleri loistaa...
     
  5. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Siinä tapauksessa joko silikonia tai rasvaa on ollut pinnassa. Epäilen silikonia, koska rasvan saa kikkailemalla peitettyä, silikonin kanssa huomattavasti vaikeampaa.

    Vesihelmi tekee hieman toisenlaisen jäljen.

    Huolellinen puhdistus ennen maalausta silikonin ja rasvanpoistoaineen kanssa estää tehokkaasti noiden kuoppien synnyn. Puhdistusainetta saa maaliliikkeista ihan tuolla nimellä, ei siis ole tinneriä.
     
  6. ville81

    ville81 Gearhead

    Millainen ruisku, tuliko nuo aloituskohtaan?
    Itselläni tuli bilteman ruiskulla lakkaan aloituskohtaan törkeät
    silikoni kuopat kun olin pessyt ruiskun tinnerillä just ennen lakkauksen
    aloittamista, ilmeisesti liukeni jostain ruiskun tiivisteestä silikonia.
     
  7. laakkius

    laakkius Gearhead

    Sellanen reilun 100€ Asturo Mec tai jotain, eikä tullu aloituskohtaan... Voi olla et tuli vähän huonosti putsattua maalattava pinta...
     
  8. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ja siliconi kun ei poistu kokonaan hiomalla, vaan voi jopa siirtyä vähän alkuperäisestä paikastaan hiomisen mukana...
    Siksi pyrinkin pitämään kaikki siliconia sisältävät aineet poissa Auton läheltä. Melkein jopa jos :pinup: on varustettu silikoni-tisseillä voisi olla vaara ettei pääsisi kyytiin... :wink:
     
  9. tetsuara

    tetsuara 1st gear

    Silikoni

    Heh,Silikoni ja epäpuhtaudet,maalarin suurimmat viholliset,mä kans mietiin tuota silokoonivarusteista naista kun oli kurssilla aikanaan eräs silarilla varusteltu likka ja se aina kans sai jos jonkinmoosta kalansilimää pintoohin :D
     
  10. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Re: Silikoni

    Onkohan tytöllä ollut tissi puhki ja silikonia vuotanut elimistöön sieltä. :eek:
     

Kerro tästä muillekin!