Kromimaalatun vanteen fiksailu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja alppi, 10.9.2023.

 1. alppi

  alppi 1st gear

  Moro!
  Tuli ostettua auto missä jonkinmoiset kiinantinat alla kromisiksi maalattuna. Yksi vanne kärsinyt hieman kanttaria ja aattelin kysellä vinkkejä millä tuota saisi fiksattua? Ei ole pahasti rouhinut, eli palasia ei ole lähtenyt.
  Mietiskelin että olisikohan korjauskynää millä saisi kromimaista jälkeä?
   
 2. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Kromia ei voi maalata kuten on tuhannen kertaa todettu, mutta erilaisia pinnoituksia esim. pulverimaalauksella voidaan tehdä.

  Melkeimpä ainoa joka tapauksessasi tulee mieleen on Molotow Chrome tussit...kestävyys sitten vanteessa, joka joutuu sään ja erialisten keliolosuhteiden kanssa tekemisiin on sitten eri juttu.

  https://penstore.fi/fi/molotow
   
 3. alppi

  alppi 1st gear

  kyseessä siis ihan perus aluvanne mikä maalattu kromimaalilla.
   
 4. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Se on siis pulverimaalattu.
   
 5. alppi

  alppi 1st gear

  No joo jokatapauksessa. Eli toi tussi olisi ainoo millä vois ees yrittää?
   
 6. 1320

  1320 Gearhead

  Joskus noita kromitusseja käyttäneenä, ne ei kyllä tule kestämään kulutusta vanteessa.

  Pitäisi tietää minkälainen pinta siinä vanteessa on, joku spraypullossa oleva "kromimaali" ei näytä yhtään kromipinnalta mutta se saattaa vähän kulutusta kestääkin. Noilla Molotowin tusseilla tulee taas hyvinkin kromia muistuttava pinta, mutta sen kulutuskestävyys ei ole kovin kaksinen. Eli näkemättä kuvaa tai sen kummemmin tietämättä minkälainen "kromimaali" vanteessa on, niin hankala on mennä neuvomaan enempää.
   

Kerro tästä muillekin!