kromin poisto maskista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Mr Banner, 27.8.2020.

 1. Mr Banner

  Mr Banner 2nd gear

  Millä saisi gempsu suburbanin maskin kehyksestä kromin parhaiten pois,jotta maali pysyisi paremmin siinä?Samoin pitäisi saada maali pysymään siinä punaisessa tekstissä,riittääkö sille hionta?
  [​IMG]
   
 2. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Helpoimmalla vai halvimmalla? :)
   
 3. Mr Banner

  Mr Banner 2nd gear

  Kunhan nyt sais sen kromin pois ettei muovi alla kärsisi
   
 4. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Onko se oikeaa kromia, vai vakuumimetalloitu, eli lakalla suojattu alumiinipinta? Jälkimmäinen lähtee lipeässä uittamalla, oikeaan kromiin taas tarvitaan elektrolyysiä. Oikean kromin alla lienee kuparointi, ja sen poistaminen kokonaan vaatinee vielä ferrikloridikylvyn.

  Itse poistin kromit laittamalla kappale fosforihappoon, akkulaturista plussajohto siihen kiinni, ja miinusjohtoon kuparilankaa, ja se samaan liemeen. Liemi lämpeni mukavasti ja muuttui vihreäksi, lopuksi kappaleeseen jäi hieman kuparipinnoitetta, minkä poistin ferrikloridikylvyssä (samaa ainetta käytetään piirilevyjen syövytykseen.) Homma kannattaa tehdä pihalla, sillä tuohon happoon liukenevat kromi- ja nikkeliyhdisteet on varsin tehokasta syövän aiheuttajaa. Samasta syystä liemi kannattaa myös toimittaa ongelmajätteeseen.

  Ei mukava homma noin isolla kappaleella, kannattanee kysyä kromauksia tekeviltä firmoilta, tekisivätkö poiston. Eikös kromille ole kyllä jotain happomaalejakin pohjalle?
   
 5. Hukka86

  Hukka86 2nd gear

  Jos mustaksi meinaat niin tuninki pojat vetää kumimaalin rubber comp yms pestyn crominpäälle pysyy vissiin kohtuu hyvin ja helppo poistaa halutessaan
   
 6. rapa-ripa

  rapa-ripa Gearhead

  ei sitä pidä, eikä tarvitse poistaa. hio kromipinta mataksi ja pohjamaaliksi happoprimer.
   
  Mr Banner ja 12345678910 tykkäävät tästä.
 7. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Ajovalojen heijastimista kromaus lähtee siististi astianpesukoneessa, jää vain sileä virheetön muovipinta. Tiedän kun kokeilin joskus kuraantuneille heijastimille.
   
  Slant Sickness tykkää tästä.
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Se onkin alumiinia niissä valoissa ja siihen puree astianpesukonetiskiaine tosi hyvin.
   
 9. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Vielä kun joku kemisti kertoisi miten siihen tehdään kotikonstein uusi kiiltävä pinta, musta kun heijastaa valoa vähän heikonlaisesti.
   
 10. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Muovisen heijastimen tapauksessa tarttee ensin maalata sähköä johtavalla maalilla (vaikka Etrasta Graphit 33:sta) ja sitten reipas kerros kuparia, joka kiillotetaan. Sitten:
  http://www.timohapponen.net/heijastin/
  ...tai sitten vain ostetaan uusi.:D
   
 11. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Vaikka maski onkin muovia niin se kiiltävä on silti aitoa kromia, alla paksu kerros kuparia...ei kannata alkaa poistamaan, maski menee vain pilalle.
  Alla oleva muovi on pehmeää ja kun yrittää raastaa/repiä sitä kromia irti, niin se muovi naarmuuntuu vain ihan kamalaksi :odconfused:
  Helpompi karhentaa pinta ja maalata kuten tuossa jo neuvottiin tai ostaa toinen maalaamaton maski tilalle.
   
  Mr Banner ja f34 tykkäävät tästä.
 12. Naketti

  Naketti 2nd gear

  Kyselenpähän tähän topikkiin myös vähän aiheesta ja aiheen vierestä; lähteekö kromit mukaasti puskureista hiekkapuhaltamalla? On huonossa kromissa olevat puskurit, jotka takoitus käyttää pulverimaalissa. Olisi vaan hyvä saada vanhat röpöt alta pois ensin ja mietiskelin, millä mielellään mekaanisesti parhaiten lähtisi, ei hotsittaisi hirveästi myrkkylitkujen kanssa pelailla.
   
 13. RAL9005

  RAL9005 Gearhead

  Hiekalla tai metallirakeella. Molemmilla saa homman tehtyä.
   
  Naketti tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!