Kromivanteen kiillotus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Hellfirebird, 10.2.2019.

 1. Hellfirebird

  Hellfirebird Gearhead

  haulla ei äkkiseltään tullut tuloksia valmiista keskustelusta...

  - Ei trollausta, ei spekulaatiota eikä näsäviisastelua.
  Vain ja ainoastaan hyvät vinkit miten joku on mahdollisesti todella näppärin konstein kiillotelu vanteita ?
  Mikä olis hyvä kemikaali (kolajuoma vai ihan virallinen tahna esim. :D )ja mikä näppärä apuväline? Vanteet on aika syvät ja useampi porras kehässä...

  ruosteita poistelin kiillotusaihioista jo kemiallisesti, pääosin kromit on hyvät.
   
 2. jus57

  jus57 Gearhead

  No kokeillaas asiallista vastausta.Vaikka tätä aihetta kyllä käsitelty paljon,eli tällä olen mennyt..
  Teräsvilla 000 karkeus ja mothers kiillotusaine,sitähän on moneen tarkoitukseen mut ei niin niin tärkeetä mikä versio..Huomaa kun kokeilee ....pääasia ettei hankaa liikaa....ja lopuksi kunnon vaha päälle.
   
 3. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Hiomatahna kromille. Negatiivista sana hiova=kerrospaksuus kärsii. Näin sai ainaki puskureista nätit. Syviä naarmuja niissä ei ollu, pelkästään tummuneet/himmentyneet. Merkistä en o varma, oisko ollu sonax tjsp? Jenkkien lentävällä lauseella " takes some grease elbow". Vietin nätin kesäpäivän herra karhun ja puskurien kaa ulkosalla, siinähän se meni.
   
 4. Hellfirebird

  Hellfirebird Gearhead

  no eipä tullu haeskeltua puskuri tai pelkkä kromin kiillotus aiheilla... samaa hommaa mut vanne on joteki moneen puskuriin verrattuna paskamainen työstää muutenku ihan käsin, ilmeisesti ainut vaihtoehto... täytyypä tota villaa ja tahnaa ainaki hommailla. Harmittaa että ko. klassikkovanteet oli päästetty osittain ruostuu ihan sillee et vettä seissyt huulloksen pohjalla :confused:
   
 5. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ot:na, mitkä vanteet?
   
 6. Hellfirebird

  Hellfirebird Gearhead

  Keystone Raider. Olen vähä vannefriikki et jos ois ylimäärästä ni haalisin noita klassikoita hyllyyn... saman tekijän Klassicit löytyy sarjana ja Raidereita 2 kpl (toinen pari "jäljitelmiä")

  tuossa mainoskuvassa sopivasti molemmat mallit ;)
  [​IMG]
   
  kime2 ja isoatlas tykkäävät tästä.
 7. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Jumalauta :D
  Just viimetalvena myin omat ( Cragarin) Keystone Klassicit pois ku oli liikaa kromia omaan makuun :D Oli ees 15*7 ja takuset 15*8.

  Meikäläisen mieleen on enempi "charcoal grey" väriset peltivanteet, köyhän miehen mallit:oops::D
   
 8. Hellfirebird

  Hellfirebird Gearhead

  miun Klassicit eio liian kiiltävät kun keskiöt on hopeemaalissa... ja sais olla leveemmätkin (6-7") mut ei oikeestaa ulospäin, hyvä et noissa. Suunitelmissa levittää sisääpäin takaset... nyt kun vähä OT:ta ja ET:tä harrastellaan...
  Raiderit on röyhkeemmällä huulella ja niistä tarkotus saada todella säihkyvät...
   
  Inlinee tykkää tästä.
 9. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Het män vitulleen. Kromit on paskat, jos niissä ruosteita näkyy. Ehjä ja kunnollinen kromaus ei ruostu tippaakaan. Saa ne hetkeks siivottua, mutta ruostuu hetkessä uudelleen.
   
 10. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Tuota uudelleen ruostumista saa hiukan jarruteltua, kun sipaisee kromin kiillotuksen jälkeen jonkun hyvän, synteettisen sealantin pintaan.

  Mulla kävi Buickin puskureiden ja vanteiden kanssa just noin, vesi+alufolio käsittelyn jälkeen, että talven jälkeen oli taas täplää tarjolla. Nyt olen saanut pidettyä kromit ihan kelvollisessa 20-footer kunnossa FK1000P sealantilla.

  Ei tollakaan uutta synny, mutta ei tartte joka kaudelle erikseen polttaa hartiavoimia loppuun :D

  -JJ-
   
 11. isoatlas

  isoatlas Gearhead

  Vannefriikki täälläkin, nykyään haalittuna 3 sarjaa Klassikkia, 1 sarja Kustomag ja ja 1sarja Rogue...kaikki siis Keystonen tuotantoa.
   
  Hellfirebird tykkää tästä.
 12. splitti

  splitti 2nd gear

 13. Hellfirebird

  Hellfirebird Gearhead

  noniin! mulla oli aiemmin Cragar S/S törkeellä ET:llä mut alkoi ärsyttää se varominen kaarien kanssa, kun ei viiti niin kovaks takajousitusta laittaa että siltä ois välttynyt. (lehtijousellinen koppa ehkä parempi tuon vaivan kanssa) Vaihdoin ne Cragarit pykälää miedompii Raidereihin, nehän on äkkiseltää identtiset. Klassiceja diggailin pitkää, kunnes sarja löyty sopivasti. Ovat melko kapeat mut niissä on tosi istuva ET...

  ja aiheeseen, käyttäjän Splitti vastaus on esimerkillinen! pitää kun kiireiltään joutaa niin etiskellä mainittuja tuotteita ja testailla. Tämähän se on internetin hyöty kun käyttäjäkokemuksilla voi sitten joku muu vähän käyttää oikopolkuja...
   

Kerro tästä muillekin!