Kromivanteiden kunnostus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Jarde1, 24.12.2003.

  1. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Eli mitä tehdä tällaisille ruostuneille vanteille? Kromaus taitaa olla lähes mahdotonta vanteille. Nämä olis talvipyörien vanteet, joten niiden ei tarvitsisi olla ihan "kymppikuntoiset". Kromi hiekkapuhalluksella pois ja metallihohto vannemaali päälle? Vai tulisko ihan törkeän näköiset?
    Kesäpyörien vanteet on paremmat, toki niistäkin löytyy jo jonkin verran ruostetta, joten mikä niihin ensiavuksi?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kromimaali?
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hiekkapuhallus vanteille ja joku mukava väri pulverimaalilla pintaan. Unohda noi vannehopeat ja kromisprayt...eivät kestä.

    Kromaus ei kannata (maksaa enemmän kuin noi vanteet)
     
  4. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    Nii ja vielä tästä "uudelleen kromautuksesta" sen verran että pohja työt ovat siinä tosi tarkat ja tärkeät, vielä tarkemmat kuin maalauksessa. Siinä nimittäin sitten näkyy KAIKKI mahdolliset kolot, kuhmut, viillot yms. Kromi ei todellakaan peitä koloja vaan myötäilee täysin pintaa kuinka se nyt sitten sattukin olemaan. Taitaa helpomalla päästä kun myi nuo vanteet jollekin "lintta" harrastajalle ja ostaa tilalle paremmet käytetyt.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Pata pataa vaan käteen ja menoksi. Siis sitä keittiökäyttöön tarkoitettua saippuavillaa. Noistakin saa vielä ihan kelvollisen näköiset talvikromivanteiksi. Siis patapatahan vie kaiken tuon ruosteen värisen pois ja jäljelle jää vaan pieniä reikiä kromipinnassa, joista ruoste on päässy leviämään. Tuonne kehälle jää tosin isommat ruostealueet, mutta ei ne niin pahasti pistä silmään.

    Vaikutus ei tosin varsinkaan talvikäytössä ole kovin pitkäikäinen, sillä ruoste alkaa työntymään samoista kromipinnan rei´istä uudelleen. Mutta sitten riittääkin jo pieni hipaisu pesun yhteydessä.
     
  6. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Niin no vois kokeilla sitä Pata-Pataa, ja jos onnistuu niin vois kokeilla kans kesävanteisiin. Ja jos ei muu auta niin sitten vasta kokeilen niitä vannemaaleja.
     
  7. -TH-

    -TH- Gearhead

    elä helevetissä ala leikkimään niiden vannemaalien kanssa, ne on ihan paskaa.
    Ainoa, milla tuon kuntoiset vanteet saa asialiseen kuntoon, on hiekkapuhallus ja pulverimaalaus.
    pulverimaaleissa on tuhansia sävyvaihtoehtoja.
    jauhemaalattu pinta on käyttövalmis sellaisenaan tai pintaa voi maalata esim. automaaleilla, pintaa voi kitata ym., eli pohjien teossa hyvä apu.
    Teräsvanteen kehän ja keskiön sauma, (eli se rako joka kerää kaiken lian) ei puhdistu koskaan niin hyvin että ruoste ei puskisi jonkinajan jälkeen läpi.
    pulverimaalaamalla rako täyttyy ja homma toimii.
    käläkälä, ym. fiksarimaaleilla ei ole kuin hetkellinen vaikutus.

    tämä ei ollut maksettu mainos, en ole hiekkapuhaltaja tai jauhemaalaaja.

    havänaisdei.
     
  8. Mikey

    Mikey 1st gear

    Perusteellinen hiekkapuhallus ja pensselillä pintaan Tikkurilan pohjamaalia + peltikattomaalia. Muista ohentaa tarpeeksi niin se tasoittuu itsestään Tai ohut kerros pohjamaalia + vasaralakkaa. Tulee nätti pinta.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Mikey 2003-12-27 18:42 ]</font>

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Mikey 2003-12-27 18:42 ]</font>
     
  9. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Nyt olen hinkannut kesävanteet keittiöstä löytyneellä karhunkielellä tai mikä se nyt oli, kuitenkin sellainen sieni missä oli toinen puoli karkea. Sillä lähti kaikki ruosteet pois, onneksi ne ei olleet niin ruostuneet kuin nuo talvivanteet. Mutta kuinka ne nyt saa pysymään hyvinä. Onko ainut keino pesun yhteydessä hinkata vanteet samanlaisella sienellä, vai voisiko vanteet esim. lakata. Ja pysyykö tuo lakka? Vanteiden sisäpuolelle oli edellinen omistaja maalannut kilikali-maalilla vannehopeaa ja se ainakin lähti pois tuolla sienellä.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Aika työläs urakka edessä jos meinaat jokaisen pesun yhteydessä villasella hangata ruosteenalut pois. Oon joskus lakannut vanteet ja hyvin pysyi. Tais olla jotain lakkaa mikä kestää kulutusta enemmän, siitä jäi aavistuksen kimmoista pinta.

    Mut oon edelleenkin puhalluksen ja pulverimaalin kannalla.
     
  11. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Niin tarkoitinkin noiden kesävanteiden kunnossa pitämistä. Mutta pysyykö lakka kromin päällä? Talvivanteet mä varmaankin hiekkapuhallutan ja maalautan. Niiden hinkkaaminen ei oikein kiinnosta, koska kesävanteiden putsauksessakin meni pari päivää ja ne ei ollut edes kovin ruosteessa.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Niin, mutta maali ei oo sama ku kromi jos tykkää kromivanteista.
     

Kerro tästä muillekin!