Kuinka saan teräksen ruostumaan?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja SinglehandedSailor, 15.3.2004.

  1. Milläs aineella saisi teräksen/raudan nopeasti ruostumaan? Olen jossain nähnyt autoja jotka on kauttaaltaan ruostutettu jollain hapolla. Mistähän aineesta mahtaa olla kysymys? Vatsahapostako :smile:

    Tarkoitus olisi ruostuttaa koristeosia.
     
  2. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    Sumuttaminen lämpimällä suolavedellä?
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Maalin hiominen pois kauttaltaan ja päälle lämpimän, suolaisen veden ruiskuttaminen??? :???:
     
  4. buick65custom

    buick65custom 1st gear

    viinaa70% ja loput vettä ja jättää sinne lillumaan! ainaskin toimi duunissa kun luulin aineen olevan jotain ihan muuta, viikonlopun jälkeen oli muovimuotissa joka oli karkaistavaa rosteria, vmäinen ruostekerros päällä ja hirvee homma putsauksessa.Aine oli nimeltään desifektol 70% tarkoitettu käsien ja pintojen desinfoimiseen lähinnä hoitoalalla.
     
  5. perkele

    perkele Gearhead

    laita se kattotelineelle esim ja ajele tuolla ylisuolatuilla teillämme....kyllä se siellä ruostuu,eikö se näy jo ajoneuvokannassamme hehheh(ja tätä ei sitte tarvii ottaa tosissaan)
     
  6. Yksi keinohan on ostaa AGRI MARKETISTA muurahaishappoa, jota käytetään AIV-rehun valmistukseen. Metalli paiskataan siihen ja hapettuminen alkaa heti.

    Tämä on eräs nopea ja tehokas konsti, mutta vahvoina liuoksina tuo aine ERITTÄIN VAARALLISTA käsitellä. Muutkin tietämäni konstit vaativat erittäin syövyttäviä kemikaaleja. Sulattavat kumisaappaatkin jalasta...

    Ajattelin, että jos löytyisi "turvallisempi", joutuisa konsti. Ehkä vahva suola saattaa toimia jos liottaa pidempään.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: SinglehandedSailor 2004-03-15 20:10 ]</font>
     
  7. Holley

    Holley Gearhead

    Ruostuttaa koristeosia? höh. Niitä samoja,
    joita toiset sitten etsii ruosteettomina kiven alta ja maksaa jostain, jo esim. farmareiden takavaloista 80 EUR kappale. Suomihan on tietty vapaa maa, mutta jotenkin tuntuu harmittavalta, jos tämä on linttakulttuurin uusi muoto. Autojen osat on vähenemään päin, ja USAssa tehtävät NOS osat ovat monesti huonompia ja paikoitellen järkyttävän kalliita.
     
  8. Ponsu

    Ponsu 1st gear

    Ei kai niitä tarvi ko kastella ja jättää johonki misä ne ei kuivu heti.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Elekää suotta huolestuko. Ihan itse tehtyjä osia ruostutan. En alkuperäisiä auton palasia.
     
  10. makke

    makke 1st gear

    urea on kova sana, kyllä ruostuu alta aikayksikön.
    Ei kun kuseksimaan päälle ja ulkosalle. :wink:
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    teet mitä tahansa niin ruostuu aina
     
  12. gran sport

    gran sport 1st gear

    Laboratorio-oloissa tutkitaan korroosiokestävyyttä ns. suolasumutestillä. Suolaista vesisumua ja muutama kymmen lämpöastetta niin johan alkaa ruostumaan.
     
  13. capriceman

    capriceman Gearhead

    Ferrikloridi ruostuttaa rosterinkin !
     
  14. kryofiili

    kryofiili 1st gear

    Suolavesi on hyvä ja jos metallin käärii esim märkään suolavesi kankaaseen saa monenlaista sävyä mustasta alkaen.Ruostutetun pinnan voi lopuksi kesitellä ohennetulla puuliimalla niin ei sotki paikkoja eikä kulu ruoste pois ja on aidomman näköinen kuin lakka.puuliiman jäljiltä pinta näyttä märältä ruosteela.tarpeeksi voimakkaalla suolavedellä suola kiteytyy uudellen ja tulee semmosta jääkide kuvioo tai jos suolaa on ihan helvetisti pinta on kuin suolatikussa. Unohtui että nykysin on joku teräslaatu jonka pintaruostuu,mutta ruoste ei mene syvemmälle.Ja onhan perinteinen ruostekkin hyvä pinnan käsittely,jos siihen tulee naarmu,se korjaa itte ittensä ihan niiku sinkikin.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: kryofiili 2004-03-15 22:33 ]</font>
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ruostutuslaite /
    Ruostumattomuuden testauslaite:

    1) Tee kylläinen suolavesiliuos isoon vatiin
    2) rakenna esim. tuulilasinpyyhkijöistä laite, joka kastaa osan suolaveteen ja nostaa ylös ilmaan jatkuvasti.

    Musta teräs saa vuorokaudessa päälleen erittäin näyttävän ruostekerroksen.
     
  16. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    Yks keino on semmoinen ettei käytä suolia??? ja muitakaan myrkkyjä vaan johonkin pesukoneeseen jossa on hyvä rasvanpoisto pesuaine ja 60-80 lämpöä.

    Ite pesin aikoinaan carinan koneen teollisuus pesukoneessa jossa lämpötila oli 80 ja pesuaineena magnus. Osat oli koneessa niin kauan että ne lämpesi jonkun verran (sormia ei kärsiny pitää lohkossa), otin pois koneesta ja huuhtelin vedellä ja kattelin että tulikos ne puhtaaks. Lohkon ollessa lämmin vesi haihtu nopeasti pois ja ruostuminen näky selkeästi ja levittäyty melko nopeasti ja tasasesti joka pyttyyn.
     
  17. kojo

    kojo Gearhead

    Toi pinnasta ruostuva teräslaatu joka ei kuitenkaan happane läpi on kyllä mielenkiintonen juttu... tietääkö mitä se tarkemmin ottaen on? ja onko sitä saatavissa muuten kuin ruuvaamalla irti siitä tehdyn rakennuksen seinästä (ainoa paikka jossa olen nähnyt käytössä)?
     
  18. Tweek

    Tweek Gearhead

    Kyllä noilla vinkeillä luulis jo ruosteen tarttuvan, vaan mitenköhän tuon pellin sais olemaan RUOSTUMATTA :lol: :lol:
     
  19. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Se pinnasta ruostuva teräslaatu joka ei mätäne läpi on ns. Corten-terästä, käytetään talojen julkisivuissa, merikonteissa jne paikoissa joissa pintakäsittelyn kestävyys on ongelmana tai sitä ei haluta tehdä.
     
  20. webcaddy

    webcaddy 1st gear

    Jos haluat että vain pinta ruostuu on siihen olemassa koristemaali / patinointiaine: Instant Rust Set 2x59ml. Valmistajana Modern options inc.
    Toinen vastaava aine on Rust All.

    Tämä setti sisältää rautamaalin ja oksidointiaineen. Kun rautamaali on kuivunut esineen pinnalle, maalataan se oksidointiaineella, jolloin saat aikaan kauniin ruosteisen pinnan.
    Ruosteisen pinnan saa aikaan tällä setillä vaikka puupinnoille.
    Patinointisetin saat taiteilijatarvikeliikkeestä tai huonekalujen entisöintitarvikkeita myyvästä liikkeestä.
    On olemassa myös vastaava setti jolla saa aikaan kauniista kuparipinnasta eri tasoisesti patinoituneen kuparipinnan.

    T: AJ.
     

Kerro tästä muillekin!