kumpi pintaan, akrylli vai polyuretaani maali ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja kylähullu_maalta, 5.3.2007.

  1. elikkäs chevyn maalaus lähestyy ja maalin hintoja kyselty ja kahdesta firmasta löyty halvalla mutta molemmissa oli eri maalit eli mitä eroa on akrylli ja polyuretaani maalilla ? ja kummalla kannattaa pinta vetää molemmat on 2K maaleja
     
  2. 63impala

    63impala 1st gear

    Jos siihen haluat sileän, kiiltävän pinnan, ilman muuta akryyli. Jos taas kriteerinä on hyvä kesto mekaanista kulutusta vastaan, tällöin polyuretaani, joka muuten ei ole ollenkaan helppo ruiskuttaa tasaiseksi, läskiksi pinnaksi. Jos kyse ei ole metalliväristä, joku PPG:N defleet on halpa ja hyvä ja kestää kulutustakin.


    -Markku-
    Noskoolfab, Lievestuore
     
  3. Buick85

    Buick85 1st gear

    Jos on 80 luvun kiesi niin siin taitaa sit olla se saakelin THERMAPLASTINEN maali et muistaa laittaa joustoainetta mukaan. (muisteloita kesältä) Itse en maalaa enkä hio mut maalari kertoili et 80 lukulaisissa on kokeiltu noit thermaplastisia maaleja ja on *ittumaisia maalata, mut joustoaineilla selviää. <----- sivus juttua mut AKRYYLI maali ois ihan hyvä
     
  4. Buikki Palanteri

    Buikki Palanteri 1st gear

    Akryylillä tulee ehkä vähän parempi pinta mut poly ei haalistu niin helposti ja kestää kulutusta paremmin.
     
  5. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Mistä firmasta saattais saada tuota metalli plimplim harmaata kuten nissanissa on tuo yläosa niin jonain muuna kuin vesivärinä :-? Alaosan musta on ihan tavan kiiltomustaa joten nou probleem mutta mistäs kysyä harmaata.. Ja sais kestää lakkauksenkin mielellään vai saako sitäkään enää muutakuin vesilakkana?
     
  6. DX

    DX Double Gearhead

    No morjens taas, voi sen metallibasen vesivärinäkin laittaa (itellä ei vielä käyttökokemuksia mut ei pitäis paljoa maalatessa olla eroa) ja siihen normi akryylilakka päälle. Metalliväri periaattees vaatii aina lakkauksen.

    Saa noita base värejä tiemmä vielä tinneriohenteisenakin, konemaaleina ainakin jos vaan sävy löytyy.
     
  7. napsu1

    napsu1 1st gear

    metalliväreihin aina lakka, liuotin ohenteisena saa ainakin ppg:ltä,
    kannattaa ottaa mustakin basena ja lakata sitten koko maalattu osa kerralla ni ei jää rajaa näkyviin...
     
  8. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Mites jos hioo kaiken vanhan pois? tuleeko sitte ongelmia tuon khermaplastisen maalin kanssa?
     

Kerro tästä muillekin!