Kun Optima alkaa olla tiensä päässä...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Hyytiäinen, 18.4.2009.

  1. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    haulla löysin muutamia tarinoita siitä, miten Optiman akku on simahtanut yhtäkkiä aika nuoressakin iässä. Syytöksiä on sitten lennellyt akkujen huonudesta ja siitä että käyttäjät ylilataavat niitä.

    Itselläni on keväällä 2002 hankittu red top 48 Ah, joka on alkanut viime kesinä tehdä sellaista, että auton seistyä 1-2 viikkoa koskematta, ei jaksa enää käynnistintä pyörittää. Nyt talvella konehuoneen johdotuksia uusiessani mittailin lepovirtoja jne. ja sain tulokseksi että hälyttimen ollessa valmisutilassa ja kaikki vehkeet (kellot ja stereot) kytkettynä lepovirta oli luokkaa 40 mA. Ilman hälytintä luokkaa 20 mA. Tuolla 40 mA virralla 48 Ah akun pitäisi tyhjentyä täydestä neljännesvaraukseen reilussa kuukaudessa, eli tuntuisi siltä, että akun kapasiteetti on pienentynyt reilusti. Täyteen ladattuna akku toimii moitteitta kuitenkin.

    Ajoin autoa viimeksi tasan viikko sitten lauantaina ja tiistaina käytin konetta n. 10 min. Samana päivänä kuuntelin käymisen jälkeen stereoita n. 10 min (autossa on 4x100W vahvistin), en tosin luukuttanut täysillä. Tänään yritin käynnistää, niin kone ei kiertänyt kierrostakaan startilla.

    Onko muilla kokemuksia siitä että Optima olisi tulossa tiensä päähän tällä tavalla? Eli hiljalleen kapasiteetti uupuu, ja on kuin autossa olisi 10 Ah akku? Vai onko mahdollista että vika on jossain muualla? Latauksessa ei pitäisi olla vikaa.
     
  2. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    No tuolla tavallahan akut yleensä simahtaa, oli optima tai ei. Käyttiksessä asian huomaa yleensä siten että pakkasilla virta katoaa päivässä parissa mutta lämpimillä keleillä sama akku voi toimia kuin uusi. 7 vuotta on akulle muutenkin pitkä aika.
     
  3. twelve

    twelve 3rd gear

    Niinpä.

    Mulla oli vanissa pari kertaa sellainen pikkujuttu, että optima työnsi sisälmyksensä ulos pakkasella... sai sitten siivoilla akkuhappoja pois. Muissa autoissa ei tollasta oo tapahtunu.
     

Kerro tästä muillekin!