Kuorma-auton kilometrikorvaus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja katsastusonperseestä, 11.2.2008.

  1. ajomies

    ajomies Gearhead

    Ja sitten siinä vielä kuseksii omille housuilleen, ei meinaan kerry eläkettä noissa päiväraha touhuissa.
     
  2. daimleri

    daimleri Gearhead

    jos se vispilä on ostettu/hommattu ennen osakkuutta ko. yhtiöön tai jostain muusta syystä ei ole aikoinaan haluttu ostaa yhtiölle,ostettu kenties marginaaliverotettu auto, tai joltain muulta yksityiseltä tms. ?
    tod.näk.omistaja ei ole alv-velvollinen eikä näinollen hyödy tuosta alvista hevonhumppaa vaikka sen yhtiölleen myy

    itselläni ollut vastaavanlainen tilanne, henk.koht. nimissä pikkari (ka) josta piti pitää ajopäiväkirjaa jotta verottaja hyväksyisi kilmetrikorvaukset (ei muuten silti hyväksynyt, ei uskonut että niitä oli niinkin paljon, vaan vaan katsoi mm. kyseisten km-korvausten ja pvä-rahojen olleen peiteltyä osingonjakoa ja mätkäisi niistä asianmukaiset (?) maksut :( ) mikä johti siihen että möin kyseisen auton yhtiölleni,siis itselleni, ja ei, siitä ei voi hyödyntää alvia koska itse en henk.koht. siis ole alv-velvollinen.

    tää vois olla vaihtoehto threadin aloittajan kysymykseen - myy/tee ostosopimus vispilästäsi firmaasi kanssa jollain hinnalla (suosittelen että ainakin paperille laitat ns. kävän hinnan, ) jos maksua ei syystä tai toisesta suoriteta kaupan yhteydessä niin voit perustellusti nostaa huomattavasti korkeampaa korvausta esim. ajetuista kilometreistä ja tällöin yhtiö käyttää sen laillisen/virallisen km-korvauksen ylittävän osan kyseisen auton maksuun/velan lyhentämiseen. sama koskee ns. kertakorvausta esim. kerran kuukaudessa, et ole vuokraaja eikä sinun tarvitse välittää eikä ilmoittaa verottajalle tästä "tulosta". yhtiöhän taas ei voi vähentää kyseisiä kuluja esim. vuokrakuluina, mutta jokainen maksu kasvattaa yhtiön kalusto tms. tiliä ja siitä voi vuorostaan tehdä asianmukaiset poistot tilinpäätöksen yhteydessä.

    jos et halua sitä yhtiöllesi myydä tai yhtiös ei halua sitä ostaa, niin voithan laittaa ostosopimukseen kohdan missä on kyseisen kaupan maksusuunnitelma lisättynä kohdalla missä mainitaan että kyseinen kampe on myyjän omaisuutta kunnes koko kauppahinta on maksettu ja sanktiopykälän missä mainitset että jos kauppasummaa ei kokonaisuudessa makseta ja/tai jos kyseiseisestä maksusuunnitelmasta poiketaan niin kauppa/ostosopimus voidaan katsoa mitättömäksi ja ostaja menettää jo maksamansa rahat, sitten joku erä jää jossain kohtaa yhtiöltä maksamatta ja voila, ollaan samassa tilanteessa kuin nyt, mutta olet saannut sopimasi kaltaista km-korvausta
     
  3. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Menee hieman OT:ksi, sori.
    Kerran heikkona hetkenä meinasin lähtee myymään niitä 3500€ imureita ovelta ovelle.
    Palkanmaksu olis menny näin: Tavarat on pisteytetty.
    Pisteet on rahaa.
    Raha muodostaa palkan.
    Palkasta vähennetään kilometrikorvaukset.
    Saadaan bruttopalkka, josta verot ym. pois.
    Tähän sitten lisätään kilsakorvaukset.
    Saadaan tilille lopsahtava summa.
    Kätevää kun sen osaa...
     
  4. MudMax

    MudMax Gearhead

    Juuri näin, mutta sama nimimerkki kyseli äskettäin saksasta tuotavan ka;n verotusta, joten vastasin siltä pohjalta.

    Lisäksi käyttökustannuksissakin on alv, vaikka ostohinnasta alv olisikin tupakoitu jo valtion taskuun.....
     

Kerro tästä muillekin!