kusettiko rengas kauppias

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja ministeri, 21.1.2009.

 1. ministeri

  ministeri 3rd gear

  vanteet on varmaan jotain vm-1990 ja on 240 farmari volvon alla!
  sit se höpötti jotain kun ne renkaat on kuulema liika leveet noille vanteille
  ku vanteet on 5 1/2 tuumaa leveet niin 195 rengas on kuulema liika levee ja sovitus on liika tiukka!
  kysyin sit et miks myit mulle noi renkaat jos ne ei käy en saanut vastausta tuohon!

  vanteet on volvon orkkis
   
 2. smuige

  smuige Gearhead

  satoja renkaita asentaneena niin kuullostaa siltä että on ryssiny asennuksen, ettei ois käyny renkaat vanteella aikaisemmin ja irrotettu varomattomasti? Toki sekin on mahdollista että vanteet on ruosteessa sieltä renkaan välistä ja vuotaa siksi mutta asiansa osaavaa asentaja saa kyllä vanteen putsattua niin että pitää ilmaa. Mä en hyväksyisi sisärenkaita noihin tuohon hintaan, jos hinta olis kolmanneksen uusista niin sitten ehkä mutta se sisärengas ei luultavasti kestä kovin hyvin ja ruostuttaa vanteita tehokkaasti. Rengasnormikirjan mukaan 195:sen saa asenta 5,5" leveelle vanteelle, ei ole liian leveä
   
 3. mke77

  mke77 3rd gear

  ja samoilla linjoilla.....asennus määrä n.sama :rotfl: ja aika harvoin jää oikeen vuotaa......

  ....venttiili tappit myös jää usein vuotaa varsinkin jos niit ei vaihdeta uusiin joka kerta...tapit "kovettuu" myös koska ovat kumia, ja kun renkaan pyöräyttää varomattomasti päälle , jolloin se "ruoste"/purse siinä vanteessa nirhasee sitä tappia jolloin ruhee "huokaamaan".......


  ......otasiitä ventiili tapista "reippaasti" kiinni ja nitkuttele, jos se katkee ni vaihto iässä on, ja jos ei katkee ni kuulee kyl jos jossain asennos puhaltaa ulos päin, jolloin oikea korjaus on tapin vaihto!! koska siin tulee sit taas toi "keskipakoilmiö" kun rengas pyörii ni se tappi taipuu aikalailla jolloin ajaessa vuotaa mut ei paikallaan ollessa!!


  ......."vanha hyvä konsti on paree pussillinen uusia", eli varastat äityliltä "kukkien-kastelu-pullon" ja saippua vettä sisään(fairi on paras) ja eikun suihkuttelee!!!! kyl vuoto löytyy kun alkaa kuplia!! :D
   
 4. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Juu mullakin on todella vanhat Michelin X rengaat alla... Mitä lie yli 10 vuotta vanhat? Hyvin on pysyny nastat tallella ja pitoakin tuntuis olevan :)
   
 5. ministeri

  ministeri 3rd gear

  vanteet oli ihan hyvät yhessä oli ruostetta jonka se puhisti!
  sen takia ostin tuolta nuo renkaat ku se selitti et ku volvo on niin painava niin siinä pitää olla tietyt renkaat! alla oli michelin ivalot kahesta oli rungot paskana rengasmyyjä sano et väärät renkaat laitettu!

  Keravalta ei kannata osta mitään missä on ilmaa! Vuos sitten ostin sencon pienen kompuran ja viimeistely naulaimen kun oli rautakaupan muutto myynti ja halvalla sain meni töihin ja leuhotelin et nyt on hyvä napsia listoja kiinni pistin töpselin seinään niin mittarit helis ja paska vuoti joka välistä oli menny se ventiili mikä katkase sen ilman teon! :)

  ja nyt nämä renkaat
   
 6. Quest

  Quest 3rd gear

  Molemmat palautuksia, jotka on jääneet hyllyyn.
  Lopun hetkellä kaikki rahaksi.
   
 7. Henkseli

  Henkseli Gearhead

  Onhan se tosi, että renkaat vanhenevat melkein käyttökelvottomiksi parissa vuodessa. Ei kannata ikinä ostaa "viimevuotisia" kumeja, vaikka niissä kuinka olis samanlainen kuvio ja talvirenkaiden kyseessä ollessa vieläpä samanlaiset nastat kuin uunituoreissa.
  Pilalla ovat ne 05 06 ja 07 leimatut renkaat. Ei kannata maksaa niistä mitään, ne menee kierrätykseen kaikki jos ei joku hmph tyhmä asiakas niistä jotain maksa.
  Just siksi minäkin vaihdan renkaani joka vuosi uusiin.
   
 8. mie

  mie Gearhead

  Taitaa nykyään jo Toyota Corolla olla painavampi kun vanha 200-sarjalainen, ja ei siinä mitään erikoisrenkaita ole. Omassa edesmenneessä 240-dieselissä oli 195/65/14 renkaat 5,5" vanteilla ja kyllä ne ihan vittuilematta siinä pysyivät. Suositus toki taisi olla 6 tuumaa, mutta 5,5:kin oli ok.
   
 9. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Double Gearhead

  Liekkö joku gummufirma maksaa sulle provikkaa noista kirjotuksistas? :rotfl:

  Hyvin vielä viimetalvenakin ajelin Hakkapeliitta Ykkösillä joita ei oo Tekniikan Maailman testeissä näkyny "vähään aikaan", ja hyvin pysy auto tiellä ja nastat renkaissa. :wink:

  Kyllähän se pito vähenee ajan myötä, mutta että vuoden vanhat renkaat kierrätykseen? Halojaa päivää! :odroll:
   
 10. mopar miäs

  mopar miäs 3rd gear

  kumeja vaihtoon

  jaa että joka vuosi uudet kumit
  kaveri osti jotku 16 tuumaset blizzakit juuri ja kierros oli
  600-700€ kierteissä
  ei kestä ainakaan mun lompakko moista "leikkiä"

  ps: kai kesäkummitkin vapuksi ja
  vielä juhannukseksi pitäis uusia :rotfl:
   
 11. Hoke

  Hoke 2nd gear

  Samaa mieltä ei ne ihan vuodessa parissa mene, muistelen että joskus suosittelivat vasta yli 5 vuotta vanhojen vaihtamista liian kovina.
  (Tais olla se kuuluisa esson baari)
   
 12. mie

  mie Gearhead

  Omia kokemuksia käytetyistä & suht uusista:

  Nykyiset HKPL 5:set, ajettu liki 30tkm toinen talvi alkoi, ei mitään valittamista, on kyl hyvä tossu.

  Auton mukana tulleet suht bränikät Hankookin Ice Bear-kitkat, oli positiivinen kokemus, piti helvetin hyvin peruskelissä, mutta kuluivat tosi nopeasti. -> vaihtuivat nastarenkaisiin

  Hakkapeliitan 2:set, pari-kolme vuotta hyvät, aika vähän kilometrejä, 4-5 talvi alkoivat olla kaupungissa ihan perseestä, vaikka kuviota oli paljon ja nastat käytännössä tallessa niin ei päässyt kunnolla loivaan ylämäkeen liikennevaloista liikkeelle, tosin maantiellä vielä ihan ok ajettavat.

  Gislavedin Nord Frost piti kuin tauti kolmisen vuotta, sitten alkoi nastat lentää ja luistaa, vaikka oli ihan siististi ajettu, tosin oli kapea 165 sirkkelinterä, saattoi auttaa asiaa pidossa.

  240 Volvossa mukana tulleet talven ajetut Fuldat, täyttä paskaa, vaikka kuvio & nastoitus näytti hyvälle päällepäin.

  Aikanaan 96 Saabin :) mukana tulleet ~noin vuodelta -80 olleet Hakkapellitta 08:sit vuonna 94. Vaikka oli kunnon Hokki nastat ja kunnon ulkonemalla, niin varmaan senaikuislla uusilla kesärenkaillakin olisi pärjänny paremmin. Oli uskomattoman koppuraa kumia talvirenkaaksi.

  Saab 99:ssä silloin noin 8v vanhat 09 hakkapeliitat edessä ja pari vuotta nuoremmat kympit takana, alkoivat olla aika toivottomat. Kumi oli melkoisen kovaa ja ei pitänyt juuri ollenkaan nastoista huolimatta.
   
 13. rockamobile

  rockamobile 1st gear

  kova on vaihtoväli jos joka syksy uuvet talvirenkaat laittaa, ja keväällä tietysti kesärenkaat :lol:

  normaali renkaan vaihtoväli lienee n. 4 vuotta, jossa ajassa renkaan ominaisuudet alkaa huonontua tuntuvasti, noin niiku keskimäärin...
  6-7 vuotta vanhan erottaa jo silmämääräisesti, ja tälläsen myynti viimevuotisena on melkein taponyritys... :wc:

  oli mulla dartin alla tosin renkaat vuodelta 78, ja hyvin niillä kesä mentiin, melkein koko kesä :rotfl:
   
 14. Henkseli

  Henkseli Gearhead

  No paljastetaan, että kerran eli nyt syksyllä olen uudet renkaat ostanut ja nekin on varmaan joskus 05 tehty. En jaksanut edes kysellä tai katella kumien merkityksiä, kunhan koko on oikea.
  Myyntipuheitahan nuo renkaiden vanhenemiset suurimmaksi osaksi on. Aina pitäs muka olla alla uusimmat testivoittajat, jottei livahda välittömästi rekan keulaan.
   
 15. Masa71

  Masa71 Gearhead

  Paskapuhetta. Orkkisvanteet on 14" ja niille menee käytännössä kaikki "järjelliset " profiilisuhteet. Sama koskee 15" pyöriä.
   
 16. Putte

  Putte 1st gear

  Taksillahan toi pätee, kun tulee riittävästi kilometrejä vuodessa. Kerran vuoteen kitkat syksyllä alle, niin samoilla ajaa vielä kesän ja taas syksyllä uudet. Mutta vaatii tosiaan niitä asiakaskilometrejäkin, että tulee tuloa maksaa renkaat.
   
 17. mä_vaan

  mä_vaan 1st gear

  Alalla työskentelevänä on tullut vastaan eräs mielenkiintoinen asia!

  Suomen suurimmat rengas merkit (Continental, Goodyear, Nokia, Michelin jne.) pitää nyrkki sääntönä 4 Vuoden varastointi ikää maksimi aikana.

  Eli esim kauppias ei saa tilattua rengasta vain "uutena" vaan se tulee toimittajan varaston mukaan...

  Kerrankin tuli valmiiksi 3v vanhat misukat uutena ja niitä ihmeteltyämme hetken vaihdoimme toiseen merkkiin jota oli varastossa ja saman vuoden leimoilla, (palutimme misukat)

  Eräs maahantuojan edustajan kanssa (on muuten rengas teknikko, insinöri tai joku semmonen "oppinut") tuli puhetta aiheesta ja tultiin tulokseen 2vuotta ei vaikuta oikein säilöttynä juuri ollenkaan ja yli 4vuotta olisi jo liian vanhaa uutena renkaana myytäväksi.

  Yleiseen turvallisuuteen vedoten on tehty suosituksia esim:

  Kymmenen (10) vuotta Renkaan maksimi ikä, suositellaan maks neljää (4) vuotta käytössä.
   
 18. Argonal

  Argonal 1st gear

  Vissiin taas oikea paikka säästää..? Kuskaatkohan lapsias tms. noilla ja? Olet liikenteessä osaltasi vastuussa myös muista, joten suosittaisin kyllä vaihtamaan tuoreempaa rengasta alle. Kyllä renkaasta menee osa ominaisuuksista jo 2-3v. jälkeen vaikka pintaa oliskin puhumattakaan noin helvetin vanhoista.
   
 19. RT 70

  RT 70 2nd gear

  Ei noi renkaat normi nopeusrajoituksilla ajettaessa ojaan vie,vaikka olisi vähän vanhempaakin sorttia.Kyllä se liian suuri nopeus on syyllinen ulosajoon.
   
 20. RB-440

  RB-440 1st gear

  Mä olen vissiin sitten ihan kauhee turvallisuusriski, kun 508:n renkaissa on vuosileima 1994. Mitään pitoon liittyvää ongelmaa tossa vehkeessä ei ole, mitä ei olis myös tossa Sprintterissä, johon ostin uudet fillarit viime keväänä. Paitti, että toi Sprintteri sutii edes joskus :lol:
   

Kerro tästä muillekin!