Kuulakärkikynän jälki pois.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Over the hill, 26.2.2021.

 1. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Vaaleaan kovamuoviseen verhoiluosaan on ilmaantunut kuulakärkikynän jälki. Koska se näkyy pelkääjän puolelle, jossa harvemmin istun, en osaa sanoa kauanko se pinnassa ollut. Suurempaa kuulustelua en asiasta pitänyt, koska se helpota jäljen poistamista.
  Kaikki lakkabensiiniä lievemmät keinot on jo kokeiltu. Mitäs jos ei silläkään lähde, vai onko jokin hajuttomampi vaihtoehto? Ensin ainetta tietysti kokeillaan piilossa olevaan paikkaan. Auto on kymmenkunta vuotta vanha GM tuote.
   
 2. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Oletko höyryllä yrittänyt?
   
 3. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  www.siivous.fi

  "Mustekynän jättämää tahraa voi lähteä poistamaan – pinnasta riippuen - esimerkiksi normaalilla tahranpoistoaineella, nestemäisellä tiskiaineella tai vaikkapa sappisaippualla; nämä aineet lasketaan yleensä ns. kevyiksi menetelmiksi, sillä edellä mainitut aineet eivät sisällä esimerkiksi liuottimia. Mikäli mustekynätahra ei lähde käyttämällä kevyitä menetelmiä, voit kokeilla myös asetonia tai muuta liuotinta, mutta ennen liuottimeksi luokiteltavan aineen käyttöä tulee varmistua sen sopivuudesta puhdistettavalle pinnalle. Aineen sopivuus voidaan tarvittaessa testata pinnan huomaamattomaan kohtaan -" :rolleyes:
   
 4. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  viikinki75 tykkää tästä.
 6. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Hyvältä tuntuvia vinkkejä pilvin pimein. Vaimon siivouskaappi aika monipuolinen, löytyy Kärcherin höyrypuhdistin ja kaikkea muutakin mainittua sappisaippuaa myöten. Perhesovun nimessä täytyy muistaa palauttaa kaikki takaisin. Muuten luvassa esitelmä, joskin sävyltään ystävällinen.
  Laitan raporttia mikä tepsi.
   
 7. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  spriillä lähti ainakin joskus kuulakärkikynän jälki. Mustekynä lähtee ihan vedellä.
   
 8. C '70

  C '70 3rd gear

  Yks kaveri kerto että muksut oli piirrelly sohviin, en muista nyt oliko tussilla vai kuulakärkikynällä. Se putsas kaikki jäljet tukkalakalla pois. Suhutti tukkalakkaa ja pyyhki liinalla, toimii kuulemma pirun hyvin.
   
 9. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Lähtisiköhän universal stonella?
  Tätähän kehutaan ihme aimeeksi
   
 10. RAL9005

  RAL9005 Gearhead

  Huomioon otettavaa. Ihmesienet ja vastaavat ovat mekaanisia puhdistuskeinoja. Tällöin kohtaan voi jäädä mattapintainen jälki muun alueen ollessa vaikkapa puolikiiltävää. Aina kun valo osuu sopivasti tuohon kohtaanpuhdistettu alue näkyy.
   
 11. INVICTA

  INVICTA 3rd gear

 12. laakkius

  laakkius Gearhead

  sinolilla lähtee ainakin tussijäljet tehokkaasti.
  Edit. Kokeilin ja piirsin kuulakärkikynällä valkoiseen muoviin ja ainakin siitä lähti todella helposti sinolilla tahrat pois.
   
  Muokattu: 3.3.2021
 13. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Lupasin laittaa raporttia, mikä tepsi. Ei oikein mikään, -kunnolla.
  Arvelen, että jälki on saattanut olla osassa jo pidempään, ja niin muodoin vaikeammin poistettavissa. Odotetusti kovemmat liuottimet poistivat jälkeä jonkin verran, kun niitä pumpulipuikolla kokeilin. Pintaan tuli koealoille pientä sävymuutosta, mikä saattaa johtua myös yleisestä puhdistumisesta. Tutkailin wikistäkin, minkä tapaiset liottimet kynien musteissa yleisimmin ovat käytössä, mutta nekään vinkit eivät avittaneet pidemmälle.
  Sen, mitä jäljestä on jäljellä, päätin jättää sikseen. Loppu ei ole enää silmäänpistävä, ja punaisena ei sitä enää kovin herkästi havaitse.
   
 14. 4337

  4337 1st gear

  Ihan käsidesillä lähti valkoisesta nahkapenkistä.
   
 15. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Aatonaattona istuskelin hanttimiehen paikalla odotellen porukoita Prismasta. 4337 vinkki palautui mieleen, ja ajankulukseni lähdin kokeilemaan käsidesiä. Osaksi siksi, että autosta löytyi kahta eri laatua. Muuta pyyhettä ei löytynyt, kuin käytettyjä maskeja, mutta hällä väliä.
  Yllätyksekseni toinen kokeilluista tosiaan poisti loputkin jäljestä.
   
  Gary Grand, 4337 ja Seevu tykkäävät tästä.
 16. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Lisätään vielä, että tuotemerkki oli Lacto line.
   

Kerro tästä muillekin!