Kuumavesipesu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja d-lowrider, 18.10.2012.

 1. d-lowrider

  d-lowrider Gearhead

  Olen harkinnut auton alustan pesua kuumavesipesurilla, jonka hakisi jostain vuokralle. Miten sillä käy massojen kanssa. Lähteekö pois?

  Luin massanpoistoketjua, mutta ihan ei selvinnyt toimiiko oikeasti siihenkin.

  Millä ruostesuojafirmoissa pestään vanhat aineet pois?

  Löysin kemikaalin mikä liottaa massan helposti mutta se on niin kova ympäristömyrkky ettei sitä voi käyttää näissä olosuhteissa.

  Miten höyrypesurit onnistuvat näissä hommissa?
   
 2. Toope

  Toope 2nd gear

  Mul ainakin lähti massat pois 200Bar kuumapesurilla suht kivuttomasti,joissain paikoissa piti hiukan antaa pitempään painetta ennenkun irtosi.Tietysti aika pitkälle riippuu siitä,minkälainen massa kyseessä,joku mersun "kumimassa" ei varmaan lähe dynamiitillakaan.
   
 3. reynolds

  reynolds 3rd gear

  Tarvii luultavasti aika kovan paineen,jotta massat lähtee kuumavesipesulla...Itsekkin joskus harkinnut,että tarvis auton pohjasta saada massat pois,ja kuumavesipesu on ollut mielessä...mutta kun ei oikein ole löytynyt sopivaa tekijää ko.hommalle. Mikäs aine se on,jolla massat saa lähtemään?
   
 4. d-lowrider

  d-lowrider Gearhead

  Bitumipohjaista vanhaa massaa liottaa hyvin bensiinin valmistuksessa tuleva aine. Se on erittäin haihtuvaa tavaraa ja teollisuudessa sitä käytetään bitumin poistoon. Pullossa ei ole tavaran nimeä mutta mm. Neste myy sitä. Oliskohan se sitten kansankielellä erittäin puhdasta bensiiniä.
   
 5. Toope

  Toope 2nd gear

  =puhdistettu bensiini.
   
 6. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Massat lähtee hienosti soodapuhalluksella!!! Korkeapainepesu toinen mutta kallis,eikä laitteita lainata homman vaativuuden takia.Soodalla lähtee,on omakohtaisesti nähnyt! Paskasti kiinni olevat massat nyt lähtee huonollakin pesurilla,mutta jos haluaa kaiken siistiksi niin sooda.

  http://www.youtube.com/watch?v=V2KNU6p3COU
   
 7. d-lowrider

  d-lowrider Gearhead

  Sooda olisi varmasti hyvä. Mitä lie auton pohjan puhallus maksaa. Pikkufiatin kopasta pyydettiin 800 ilman alvia. Tämä autoprojekti on niin halpa että siihen ei montaa tonnia kannata maalaukseen sijoittaa.
   
 8. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Kannattaa soitella,voi saada edukkaastikkin..
   
 9. plymouth 71

  plymouth 71 1st gear

  itse olen liuottanut massaa seoksella jossa oli puolet auton liotinpesua ja puolet naftaa. muutaman kerran tätä seosta suihkutin painepullolla alustaan ja annoin vaikuttaa,jonka jälkeen massan pystyi pyyhkimään rätillä/lastalla pois. eli kokeile sumuttaa tuollaista ennen pesua,niin luulis toimivan.
   
 10. kanafarmari hh

  kanafarmari hh 1st gear

  kyllähän tua massa lähtöö köhtuu hyvinkin sellasella riisseli lämmitteesellä pesurilla, tuas loppukesästä lainasin kaverin kärsseniä ja pesaasin 4kpl vanhoja mopsin pohojia puhtahaksi, ainut mikä oli meleko lujas oli -66 valtterin pohojan massa joka ei oikiastansa piitannu mitää pesusta (jotaki vanhaa pitumimassaa) mutta jorkkerin/coronetin/dartin pohojat tuli aivan massattomiksi. muistaakseni se lämpö oli 150celsiusta potikan mukaan ja paine täysille. koko päivä siinä kyllä meni mutta lähti.
  tulevia hankintoja on varmasti kunnon höyrypesuri, kunhan lakkaa köyhtymästä
   
 11. ilefix

  ilefix 1st gear

  Massa lähtte aikas hyvin löpölämmitteisellä kuumapesurilla ja oikealla liuottimella.
  Liuotin kuivaan lämpöiseen pintaan, antaa vaikuttaa noin tunnin ja pesurista lämmöt kaakkoon.
  Antaa pohjan kuivahtaa ja uusinta kierros, valmista tuli..
   

Kerro tästä muillekin!