Kuvia vanhoista kilpa-autoista; vanhoja kuvia, uusia kuvia jne.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 25.6.2019.

 1. Ei ihan tyypillisin ralliauto:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  LehtinenA, esmi, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
 2. Hesarin jutussa tulevasta rallielokuvasta on hieno kuva:

  [​IMG]
  Lokakuussa 1983 Hannu Mikkolan ajama Audi kiisi kovaa Norsunluurannikon rallissa. KUVA: SANOMAN ARKISTO
   
 3. Stratos

  Stratos 2nd gear

  Tämähän on hienoa. Vuosikin on mielenkiintoinen MM-ralli mielessä. Yksi merkki nelistää kaksareita pakoon. Toivotaan että elokuva pysyy kasassa ja ei paljoa asiavirheitä.
   
 4. hmr66

  hmr66 3rd gear

 5. IS:n juttu Rauno Aaltosen ja Timo Mäkisen Mini -tallikaverin Paddy Hopkirkin kuolemasta. Siitä kuva:

  [​IMG]
  Paddy Hopkirk (8) muistetaan ennen muuta Minin ratista. Tässä meneillään vakioautojen kisa Silverstonessa vuonna 1964. KUVA: REUTERS
   
 6. TM 50 vuotta sitten kertoo Targa Florion autokilpailusta:

  Targa Florion ajo muodostuu yhdestätoista tarkalleen samanlaisesta pikataipaleesta, jokainen niistä on 72 km pitkä – Targa Florio ei kuitenkaan ole ralli. Se on maailman vanhin yhä elävä autokilpailu ja myös muuan kovimmista. Kuitenkin sen onnettomuustilasto on varsin edullinen.

  Viime vuosina maantiekilpailujen ja vuoristoajojen järjestäjät ovat yhä enenevässä määrin joutuneet kamppailemaan tiukentuvien sääntöjen kanssa, kunnes päädyttiin siihen, että tämänkaltaiset kilpailut kiellettiin kokonaan.

  Ei kuitenkaan sääntöä ilman poikkeusta. Targa Florion ajo syntyi 1906, ja se on järjestetty joka vuosi lukuun ottamatta kahden maailmansodan aiheuttamia katkoja.


  [​IMG]
  Italialainen auto ja sisilialainen kotiyleisö, siinä riittävät eväät kunnon tunnelmalle. Collesanon kapeilla kujilla tunteet on herättänyt viimevuotisen kisan kakkossijalle yltäneen Andrea de Adamichin ja Gijs van Lennepin Alfa Romeo.
   
 7. Moottorissa on juttu vuoden 2016 Jyväskylän rallista, jossa Harri Toivonen ajoi Delta S4:llä näytösluontoisesti Harjun erikoiskokeen sekä torstaina että perjantaina ennen kilpailijoita. Siitä pari videota:   
  isalmela ja -71 MoPar tykkäävät tästä.
 8. hmr66

  hmr66 3rd gear

 9. Areenassa on myös tämmöinen:

  Hirvonen & Haapamäki

  Mikko Hirvonen on entinen ralliammattilainen ja lajin moninkertainen MM-mitalisti. Henri Haapamäki on moottoriurheilun moniottelija, joka kiertää rallicrossin SM-sarjaa oman talkootiiminsä kanssa. Molemmat ovat ennen kaikkea suuria autourheilun ystäviä. Hirvonen & Haapamäki kutsuvat katsojat mukaansa tutustumaan niin jokkiksen, rallicrossin kuin rallin saloihin.
   

Kerro tästä muillekin!