Kuvia vanhoista kilpa-autoista; vanhoja kuvia, uusia kuvia jne.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 25.6.2019.

 1. karra

  karra Gearhead

  Tässä kuvia yhdestä Waxenberger-kloonista:

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 2. karra

  karra Gearhead

  Tässä kuvia sekä 1969 että 1971 Span 24h kisoista; 1969 oli kolme waxenbergeriä joista yhtä ajoi Rauno Aaltonen, ne oli ilman lokasuojien levikkeitä. 1971 oli ainoastaan yksi waxe, se oli jo se levitetty malli ja AMG:n pojat oli jo mukana touhuamassa, tai siitähän se AMG lähti nousuun...

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Muokattu: 26.1.2020
  miguelo ja hantta tykkäävät tästä.
 3. karra

  karra Gearhead

  Tässä pitäisi oleman yksi noista kolmesta alkuperäisestä waxesta jolla ajettiin rataa sekä rallicrossia myöhemmin Klaus Behrmannin toimesta, kuvat vuodelta 1971:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tässä alla sama auto entisöitynä IAA Frankfurtin messuilla. Eli tämäkin on tavallaan oikea waxenberger, vaikka siinä ei ollut niitä levikkeitä kuten siinä ainoassa 1971 virallisesti esiintyneessä.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Inlinee tykkää tästä.
 4. karra

  karra Gearhead

  M100 foorumille oli postattu tämä video jossa startataan viritetty 6.3 kone, tekstissä oli mainittu että korkeapuristeinen 6.5 jossa Crane Cams nokka-akselit. Hyvät lotinat kumminkin [​IMG]

   
  esmi ja hantta tykkäävät tästä.
 5. karra

  karra Gearhead

 6. juhapih

  juhapih Gearhead

  Muistan kun tuolla Täktomin kentällä Mese suti kovilla Goodricheillä kokomatkan. Mikä olisi ollut aika kunnon kumeilla, joissa pitoa olisi piisannut...
   
 7. TM:ssä on jännä juttu, kun JJ ajelee Kyrpäjyrällä tasanopeusajoa. Itse olen luullut aina sitä lajia pelleilyksi, mutta videon perusteella voisikin olla ihan hauska laji.

  [​IMG]
   
 8. Tuli vastaan tämmöinen:

  Fact > The Musser Brothers {Barry and Ernie} had dominated the {10.60 to 11.29 Wt/Hp Class}, with their 1961 Corvette 'BAN-ZAI"

  Fact > The Musser Brothers 61' Corvette {283/270 HP 'Dual-Quad} had dominated C/S in 1965, as they had set the C/S National Record at {13.08} at the 1965 Springnationals. Then dropped it again to {13.02} at the 1965 Indy Nationals.
  Then dropped it again to {12.98} in October 1975 while on their way to winning the World Championship in Junior Stock.

  Fact > The Musser Brothers were out of Reading, Pennsylvania, and had pretty much tore up NHRA Junior Stock in the {NED 1 Northeast Division}, where they also won the 'Top Dog Award'.

  Fact > The Musser Brothers opened up 1966 in the same fashion, and their 61' Corvette 'BAN-ZAI' was the dominant car in the {10.60 to 11.29 Wt/Hp Class} which was now classed D/S in 1966.

  Below Photos from 1965


  [​IMG]
   
 9. MJF

  MJF Gearhead

  Inlinee, Desoto57 ja isalmela tykkäävät tästä.
 10. XJR

  XJR 2nd gear

  Tämä ei nyt niin vanha osa ole, mutta kansallisesti ihan mielenkiintoinen historia. Räikkösen MM-vuoden Ferrari F2007 autossa kiinni ollut etupään ilmanohjain. Näkyy etukuvassa alimpana ja päältä otettussa akselin alla. Kevlaria ja hiilikuitua. Tallipäällikön antamalla aitoustodistuksella varustettu. Kyselivät saapasjalkamaasta josko kiinnostaisi niin ei voinut kieltäytyä kun ei noita oikein muita ole... Oli jäänyt kisatallin hyllyyn pölyttymään. Ehkäpä päätyy joskus jonnekin autouerheilumuseoon

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
 11. XJR

  XJR 2nd gear

 12. IS:ssä on vanha Kalle Rovanperä video ja juttu:  Toiset osaa jo nuorena..

  Jutussa on kuvakin:

  [​IMG]
  Kalle Rovanperä ja yksi lapsuuden Toyota Starleteista kuvattuna syksyllä 2017 Puuppolassa. Kyseessä ei ole sama auto kuin mainitulla videolla.
   
  isalmela ja malvasto tykkäävät tästä.
 13. Nyt tästä on TM:ssä vielä pitempi ja parempi juttu. Ja kuvia myös.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  isalmela tykkää tästä.
 14. Bukero

  Bukero Gearhead

  ...jaa että jj siirtynyt kajakkiin:D
   
 15. Tässä on Suomi vaahdonnut viime päivinä fasismista. Jonkun suuta soittavan teinin julistuksen sijaan ihan aidon fasistin Benito Mussolinin, eli Italian entisen diktaattorin entinen kilpa-auto Alfa Romeon 6C 1750 SS on löytynyt. Siisä kertoo T&T. Tässä kuvia nykykunnosta:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  kerkko tykkää tästä.
 16. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Jos menis vaik paremmi ku veneellä ajo.. :eek:
   
 17. 1320

  1320 Gearhead

  Burkholder Brothers Fiat Topolino Fuel Altered. Ajettu tässä asussa vuodet 1971-73, tekniikkana Early Hemi ahdettuna ja tietysti nitrokäyttöisenä. Paras aika 7.06 ja 205.95 mph:
  [​IMG]

  Tiimi myi auton vuonna 1973, jonka jälkeen sillä on ajettu bensakäyttöisen Chevyn Isolohkon voimin hitaampia luokkia. Nykyään auto on kuitenkin entisöity takaisin alkuperäiseen asuunsa nitrokäyttöistä Hemiä myöden, ja Burkholder Bros tiimi osallistuu sillä erilaisiin näytösluontoisiin tapahtumiin.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Herje tykkää tästä.
 18. Huh huh.Onpas komee Mikki Hiiri..

  Siitä tuli mieleen, että yksi päivä huomasin, että Aussiespeedilla ollut 70-luvulta asti HA -Viva kiihdytyspeli. Teknikkana mielenkiintoisesti Holdenin kutonen. Tässä mainoskuva ja ilmeisesti se ensimmäinen vaihe auton historiassa:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  JR35 tykkää tästä.
 19. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Holdenin kutosesta on valurauta-aftermarket lohkoki olemassa, ja kuuleman mukaan alumiinilohkoakin tulossa.. Ilmeisen suosittu/ lojaalin ja varakkaan harrastepiirin omaava kone niillä suunnilla.
   
 20. Kun satuin tuota McInnisin turbokirjaa lukemaan, niin siellä on muutama tähän ketjuun sopivaa kuvaa:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!