kysymyksiä KUSTOM KULTURE

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Anonymous, 21.6.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Terve

    1: Miksi kustom k:lla?

    2: Mitä tarkoittaa joka paikassa oleva maltan risti?

    3: Beatnick?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    öö...google?
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

  4. B 49

    B 49 Gearhead

    George Barris formed a club called Kustoms Car Club where the first use of "K" for kustoms appeared.
     
  5. Swine

    Swine Gearhead

    Jep,Barris oli sen verran kova sälli että kustomoi koko sanan
     
  6. pas2

    pas2 Gearhead

    Tästä oli joskus aiemmin keskustelua - Tällä hetkellä populääri kuvio on pyhän Yrjön risti ja Maltan risti on ihan erinäköinen. Eipä silti, ittekin pittee liimata motukkaan pyhän yrjön risti ko se on niin goolin näköne.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Sitä, että siitä on tullut jokapaikan höpöhöpö-meikä-on-kovajätkä -tunnus.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Just niin.
    Kaikillahan noita on nykyään,kettutytöstä apuriin.
    Paljon coolinpaa on vetää vaikka Hankkijan lätsä päähän,saa muuten uustuotantona nykyään :D
     
  9. kanadanmajava

    kanadanmajava Gearhead

    Pyhän Yrjön risti ei näytä Maltan ristiltä. Pyhän Yrjön ristiä käytetään Englannin lippuna (ei siis Ison Britannian, vaan Englannin). Maltan ristiä käytettiin jo ristiretkien aikoihin, mutta sai nykyään tunnetun nimensä vasta 1500-luvulla Maltaa puolustaneiden ritareiden ansiosta. Maltan rististä on useita variaatioita, ja tuo nykyään parhaiten tunnettu on cross pattée -variaatio. Varsinainen Maltan risti on melko erinäköinen. Preussilaiset/saksalaiset käyttivät cross pattée -variaatiota kunniamerkkinä 1800-luvulta alkaen, joka tunnetaan iron cross -nimellä. Näitä jaettiin melko suuriä määriä, sillä pelkästään Ensimmäisen Maailmansodan aikana näitä jaettiin yli 5 miljoonaa.

    Täältä voitte lukea lisää.
    Pyhäsn Yrjön rististä: http://en.wikipedia.org/wiki/St_George%27s_Cross
    Maltan rististä: http://en.wikipedia.org/wiki/Maltese_Cross_%28symbol%29
    Ja tämän eri variaatiosta: http://www2.prestel.co.uk/church/oosj/cross.htm
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hei, Toopet vastaajat. Ketjun avaaja esitti "helpon" kysymyksen ja vastaukseksi tuli: etsi googlesta yms. Eikö kukaan voi/osaa vastata suomeksi tällä foorumilla?
     
  11. kanadanmajava

    kanadanmajava Gearhead

    Eivät nuo nyt ihan helppoja kysymyksiä olleet. Kustomauto on helppo tunnistaa, mutta sen määritteleminen on hankalaa. Yritetään kuitenkin. Kustomilla tarkoittaa yleensä autoa, joka on rakenneltu 50-luvun tyyliin. Ihan helppoa ei kuitenkaan ole sanoa, miten kustom on rakenneltu tai mitä mallia se "saa" olla. Yleensä kustomit ovat sämpyläkorimallin autoja, joita on madallettu mahdollisimman paljon, listoja ja koristeita on vaihdettu toisen auton osiin, auto on maalattu räikeästi (monivärimaalauksia, liekkejä, mattavärejä, metallinhohtovärejä, pinstripeja jne.). Suorituskyky oli tärkeää jo 50-luvulla, joten kustomauton moottori on yleensä viritetty. Itse katsoisin, että vielä siipiaikakauden autosta voisi vielä tehdä kustomin, mutta ei näitä missään ole virallisesti määritelty, joten kaipa sen voisi tehdä uudemmastakin.

    Olen ymmärtänyt, että Maltan risti on päätynyt autoharrastajien pariin harrikkamiehiltä. Choppereissa noita on näkynyt taustapeileinä, takavaloina, selkänojina jne. ties kuinka kauan. Jos pitäisi arvata, niin veikkaisin, että ensimmäiset ovat moottoripyöriin päätyneet sotaveteraanien koristellessa pyöriään sotasaalilla. Kunniamerkkiin tuo voidaan jotenkin yhdistää, joten siitä merkin coolius lienee syntynyt.

    Beatnikit taitavat olla lähes tuntematon ilmiö Yhdysvaltojen ulkopuolella. Beatnikit olivat jonkinlainen yhteiskuntaa vastaan kevyesti kapinoiva nuorisoliike ennen hippiaikoja. Beatnik-elämäntyyliin eivät juurikaan autot liittyneet, ja he olivat enemmän kiinnostuneita politiikasta ja taiteista. Jazz on usein yhdistetty beatnikkeihin, mutta enemmän he menestyvät kirjailijoina.

    Korjailkaa, elleivät selitykset tyydyttäneet.
     
  12. Ezzy

    Ezzy 1st gear

  13. shitface

    shitface 1st gear

    ei mitään
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jos se jutun juoni todella on tuo niin mun ei tarvitse kohta enää teidän porukoissa ja pilessänne liikkua.
    Sitten teidän ei myöskään tarvitse nähdä autojani.
    Kiinnostaa enemmin nostalgiatyylinen hot rodding kuin kilpailu siitä kenellä on enemmin tatuointeja ja kovempi jengi ympärillä. :soosoo:
     
  15. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Alkaako tämä näkyä jo Suomessakin? Jenkeissähän tämä on jo tuttua kustomkulture-piireissä ja "Show me your Rockabilly-Ratrod-NoBoyd-FukHiteck-hardcor-Tattoo" -jutut on lähinnä vitsejä... :argue:
     
  16. Ezzy

    Ezzy 1st gear

    pitää kustomoida sit vaan suvaitsevaisuuden väreissä 8)
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Linkittäisitkö esimerkin vaikkapaa hamp:ista?
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Just tuli radiosta alkuperäisestä Beatnick-sukupolvesta:
    Liftaamista, huumeita, bi-seksuaalisia suhteita... :eek:
    Juu, kaatakaa itsellenne vaan, mä jätän tän kierroksen väliin. :D
     
  19. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    No joo, mutta ei HAMBissakaan välttämättä mitään yhtä tiettyä keskustelua ole aiheesta... Oikeastaan kyse on vain siitä että toinen tykkää rähjästä ja toinen viimeistellystä, toinen voi olla "hardcor-roddari" toisella tavalla ja toinen toisella. Toinen tykkää äidistä jne. Toiset haluu respectiä yhdellä tavalla, toiset ei sitä kaipaa jne. Enpä mielelläni jatkaisi aiheesta enempää...

    No mutta tässä nyt sitten muutama linkki hakusanoilla "rat rods suck" niille jotka haluavat aiheeseen perehtyä..........................

    http://www.jalopyjournal.com/forum/show ... =rods+suck
    http://www.jalopyjournal.com/forum/show ... =rods+suck
    http://www.jalopyjournal.com/forum/show ... =rods+suck
    http://www.jalopyjournal.com/forum/show ... =rods+suck

    Terveisin nimimerkki smartass....... :odroll: :odroll:
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    juu ja pahinta tässä jutussa on se että nämä skede punk tattoo roddarit ei pidä toisia kustom kulture ihmisiä minään :soosoo:
     

Kerro tästä muillekin!