Kytkin jumissa?

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja jarpat, 20.5.2013.

 1. jarpat

  jarpat 3rd gear

  Pannahinen! Niin nätisti lähti käyntiin talven seisonnan jälkeen, mutta jos yrittää pakkia päälle, niin hampaat vaan rallattaa. Ja jos panee pakin päälle ja yrittää startata kytkin pohjassa, niin auto pyrkii taaksepäin.
  Mikä neuvoksi? (1963 chevy - kolmilovi manuaali)
   
 2. renttu81

  renttu81 Gearhead

  Jos nestekytkin ni ilmaus operaatio ehkä paikallaan/ vilkasta falskaako työsylinteri. Jos vivuilla toteutettuniin kannattanee käydä vivusto läpi. Näillä alkuun.. Onko normaalin tuntunen poljin?
   
 3. jarpat

  jarpat 3rd gear

  Joo, vipujahan tossa vaan on ja vapaalla kun polkee - kone käynnissä- ihan normilta tuntuu. Voihan sitä vipua koittaa säätää.. ihmettelen vaan, kun syksyllä oli ihan ok...?
   
 4. WBBC

  WBBC Gearhead

  Jos on vain hieman "ruostunut" kiinni, niin luulisi irtoavan kun kone sammutettuna vaihde päällä kytkin pohjassa kaveri työntelee ja nitkuttelee autoa edestakaisin?

  Tai sitten työntää auto käyntiin, ja painaa kytkimen pohjaan kun veto on päällä.
   
 5. Speed Bird

  Speed Bird 1st gear

  kytkinlevy on ruostunu pooreihin kiinni.Ruiskautat vähä vd-40 tai crc.tä poorille nii pitäs irrota
   
 6. sbf

  sbf Gearhead

  kolmonen päälle ja kytkinpoljin pohjassa startilla nyppii.näin sain 25 vuotta seisseen cortinan levyn irtoamaan.
   
 7. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Aika yleisesti se itse kitkapinta ruostuu asetelemaan ja vauhtipyörään kiinni, jos seisoksii pitempään.
  Jos auton saa ajamatta vaikka työntämällä pois säilytyspaikastaan niin sit vaan starttaa ykkönen silmässä, ja antaa pikkusen kaasua kytkin pohjassa ja painaa jarrua samaan aikaan. Onnistuu kyllä kahellakin jalalla ja kytkin aukee varmasti jumistaan.
   
 8. jarpat

  jarpat 3rd gear

  Täytyy huomenna kokeilla noita. Joutuu vaan pakilla ens sahaamaan auton ulos katoksesta. Eli kierroksia, kytkin pohjassa ja jarrua? Onneks jarru on kova ja ottaa ylhäältä. Katotaan miten käy...
   
 9. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Tä? Käytä vapaalla vaikka ensin lämpimäks ja tuuppaa katoksesta pois. Sitten starttaat ykkönen silmässä ja kytkin pohjassa, kun lähtee käymään ja liikkuu eteenpäin painat jarrua vielä kytkimen ja kaasun lisäksi.
  Sen selkeemmin en osaa selittää.
   
 10. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Jos on mahdollisuus niin itte irroitellut moiset ihan ajamalla eli startilla vaihdepäällä käyntiin tielle ja kytkintä pohjassa pitänyt tai sen verran kun saa järjellisellä voimalla painettua.

  Pitäisi irrota vähän ajan päästä ellei ole vivustossa vikaa se kannattaa ensimmäisenä katella ettei ole särkynyt tai vääntynyt polkaistessa.
   
 11. jarpat

  jarpat 3rd gear

  Juu ei , kyl mä tajusin jo. Se on vaan tallissa "väärinpäin" ja on vähän ylämäkeä työnnettäväks...
   
 12. jarpat

  jarpat 3rd gear

  Phuuhh..ONNISTUI! Pakilla rytkyttelin kymmenisen metriä katoksesta ulos. Sitten kokeilin kolmosella eteen startaten ja sehän irtos saman tien. Hallelujah! Thank You all!
   

Kerro tästä muillekin!