laalaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja mpower, 22.1.2014.

  1. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    PM-tai joku Nordic tai vastaava?
     
    Muokattu: 1.9.2020
  2. C-barge

    C-barge Gearhead

    Ainakin noissa S/SS:ssä käsittääkseni noi luokitukset ja indeksit muuttuvat vähän väliä ja silloin ennätykset "nollaantuvat". Compissa vissiin ainakin osittain eri juttu, en oikeen oo perillä miten siellä esimerkiks 20 vuotta sitten ajettu ennätysauto luokkiin sijoittuisi, et onks luokka edelleen sama? Veikkaisin kuitenkin et pisin ennätys on sellainen missä ei oo suhannut historian aikana kun yks kilpailija, varmaan joku Y/S? Tai voihan se tietty olla jollain seinähullulla comppikuskillakin joka aikoinaan on paukutellut pitkälti toista sekuntia alle indeksiensä? Liekö noista edes kaiken kattavaa tilastointia polemassa.
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    TAD enkka on ajettu 2007 näköjään.
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    S/SS ja Comp vanhimmat voimassa olevat ennätykset eivät voi olla kuin korkeintaan viisi vuotta vanhoja.

    Lainaus säännöistä: Sportsman –ryhmien ennätykset poistetaan Suomen Ennätykset –listalta viiden vuoden välein aina vuoden vaihteessa. Pro –ryhmien ennätykset eivät vanhene ellei FIA toisin päätä.
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Missä tollanen Suomen ennätyslista on?
     
  6. Putte

    Putte 1st gear

    Empä muista vähään aikaan nähneeni. Kertooko se siitä, ettei kukaan ole hakenut ennätyksiä nimiinsä vai mistä. Mielestäni se kuuluisi FHRA:n sivujen Drag Racing osioon, mutta ei sieltä löydy.
     
  7. C-barge

    C-barge Gearhead

    Aika vähän tota on tuotu esiin et miten niitä ennätyksiä pitäis hakea.
     
  8. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Ainakin aikaisemmin ennätyksen hakemiseen riitti vapaamuotoinen hakemus jonka mukana aikakortit ja katsastusmiehen todistus kilpurin sääntöjenmukaisuudesta.
    Sääntökirjassakin pitäis olla aiheesta jotain.
     
  9. Jza

    Jza Double Gearhead

    Säännöissähän tuo seisoo: "Ennätys myönnetään vain sille kilpailijalle, jolla on se hallussaan kilpailun päättyessä.
    Viralliset Suomen ennätykset on anottava FHRA ry:ltä erillisellä aavakkeella kahden viikon kuluessa kilpailusta. Sportsman –ryhmien ennätykset poistetaan Suomen Ennätykset –listalta viiden vuoden välein aina vuoden vaihteessa.
     
  10. mafo

    mafo 3rd gear

    Nojaa..
    muutama vuosi sitten kuin teimme uuden C ryhmän ennätyksen ,tein kaikki anomukset ja kävin puntarilla ja kaikki vaadittavat,
    ei ole vaan kuullut sen jälkeen mitään eikä missään listalla
    ole näkynyt, toi ennätys olen parantanut muutaman otteeseen mutta en ole oikein jaksanut vaivautua... :wc:
     
  11. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Miksei se lista ole fyyran nettisivuilla, liikaa vaivaako aiheuttaa vai joku oikea syy?
     
  12. Putte

    Putte 1st gear

    Etkös ole tutustunut sääntökirjaan. :poff:
     
  13. S86T

    S86T 1st gear

    mpower Ei muuta ku Dragsteri radalle. Compissa kilpa kumpaneita riittää Adeen ja Eriksson. Jos olet seurannut alkaa Ruotsalaisillakin 4-sylinteriset liikkumaan. Ja Stenström on tuomassa 4-sylinteristä peliä BMW moottorin tilalle. Ja jos katselet mailmalle ajaa siellä moni muukin "import" peli todella matalia aikoja. 6s Pelit alkavat olla arki päivää. Toki jos katsoo vain Comppi tuloksia ei kilpa kumppaneita ole monta.

    http://grs-motorsports.net/forums/viewt ... =1&t=15889

    Tässä mm Yksi NHRA laillinen Comp Dragster.
    6. Tony & Bob Niemczyk / Borg Wagner Turbo (USA)
    1/4 Best ET: 6.573 @ 204.17 mph
    Engine: Mitsubishi 4G63 2.0L - GM Powerglide
     
  14. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Nii. Eli mikä mahtaa olla esim TF maailmanennätys tälläviikolla?

    Leppäsen veljekset tietänee topalcohlin ajat 90 luvulta ku kisas sillon,

    mut entäs tänään.
     
  15. vode131

    vode131 1st gear

    Putte rakenna joskus kilpa-auto niin ei jää aikaa tommoseen turhuuteen kuten sääntökirjan lukemiseen. :poff:

    Kyllä meillä menee niin että ennätys on ennätys kunnes joku sen rikkoo. Vai nollataanko missään muussa lajissa ennätyksiä. Ei saatn.. :wc:
     
  16. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Mikä on TF ja TA euroopan ja maailman nopein aika TÄNÄÄN?
     
  17. C-barge

    C-barge Gearhead

    Kyl mä oon ja toki tiesin teorian; eipä mekään olla mitään ennätyksiä haettu. Sitä vaan tarkotin et ei asiaa ole mitenkään toitotettu eikä kannustettu et sellasta ennätystäkin vois hakea ku niit kerta on vedelty. Ei se sieltä sääntökirjastakaan mitenkään erityisen terävästi esille nouse. Mistä sit herää kysymys vaikkapa D:n, vai mikä sit tulevana kesänä onkaan,osalta. Et ku ei kukaan akaiketi ole ennätystä tona 5 vuoden vanhenemisaikana hakenut niin ku ens kesänä valdemarilla pyyhkäsen vartin 30 sekunnissa ja haen virallisesti ennätystä ni sitkö jatkossa kuuluttajat hehkuttaa et taas vetäs herra/rouva X reilu 20 sekuntia alle voimassa olevan Suomen Ennätyksen? Kertakaikkiaan työläs ja typerä systeemi etenkin kun ne ennätykset ei edes ole missään nähtävillä ja yleisesssä tiedossa.
     
  18. Mika.V

    Mika.V Gearhead

  19. Putte

    Putte 1st gear

    Monessakin lajissa sääntöjen muuttuessa. Esimerkiksi keihäänheitossa ennätys on nollattu kaksi kertaa, kun suoritusvälinettä on muutettu. Jos rakentaisin kilpa-auton, niin olisi pakko tutustua huolellisesti sääntökirjaan, ettei tarvitsisi auton valmistuttua alkaa huutelemaan sääntämuutoksia. :poff:
     

Kerro tästä muillekin!