Laatikon öljynjäähdytysputken vuoto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja puusilmä, 11.3.2021.

 1. puusilmä

  puusilmä Gearhead

  [​IMG] [​IMG]

  Eli tuollaiseen ratkaisua. Potilas on -97 GMC Safari, laatikko 4L60E. Paska varmaan muhinut tuon kiinnikkeen alla ja syöpynyt puhki. Löytyykö näihin valmiita putkia? Vai poikki ja pätkä kumiletkua tai jotain muuta väliin? Tai sitten teettää putken mutta mistä materiaalista ja millaiset liittimet päihin?
   
 2. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Mä juotin hopealla vähän isommasta putkesta leikkaamani paikan puhki hankautuneeseen putkeen. Ja tein muovista paremmat kiinnikkeet.
   
 3. AVRO

  AVRO Gearhead

  Putki poikki leikkurilla tuon kiinnikkeen molemmilta puolin ja helmiliitoksilla pätkä uutta putkea väliin. Putkea toki pitää hommata pätkä jostain. Liitos toki tarviaa jonkin verran suoraa osuutta mutta se jääköön kysyjän ratkaistavaksi.
  Kunnon letkukin kestää ainakin väliaikaisesti.

  Tai sitten tuo mainittu juottaminen jos on vehkeet saatavilla.
   
 4. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Ite teetin hydyliikkeessä parhaasta tarkotukseen sopivasta letkusta, ja räjähdyssukan sisään molemmat. Ovh luokkaa 160€, ei nyt halvin mahollinen ratkasu. Mut ei jaksanu alkaa vääntäö putkesta.
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Jaahas, minä putkileikkurilla katkosin päät suoraan. Puristelisin sitten klunssipihdeiilä jotka tällä viikolla tein lämppärinkennon putkia varten niihin päihin ne paksunnokset ja laittasin pätkän letkua väliin klemmareilla.

  Ramin lootan rikkinäiset putket korvasin letkulla ja klemmareilla 3,5 vuotta sitten ja kerran tässä välissä kokeilin onko klemmarit löystynyt, ei ollu. Tarvikkeena myytävät uudet putket on näihin niin paskoja ettei niitä kannata ainakaan ostaa.
   
 6. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Onkohan sattumaa että nämä on aina metalli putkia?
   
 7. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Emännän vanin laatikon lauhdutin putki hiertynyt nippusiteestä puhki :eek: .Nippari pois hyvä putsaus ja ihan vaan tinaamalla reikä umpeen. Kestänyt reilu 15v.
   
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ei varmaan, rautaputki mikä ainakin 47re kuuluu on vahvempi, jäähdyttää paremmin ja on luotettavampi kuin letku. Kaveri joka on yli 30v laitellu kaikenlaisia automaatteja sanoi ettei ainakaan dormanin tarvikeputkia kannata laittaa, ne on paskoja ja ei kestä. Orkkis olis hyvä vaan perse ei kestä itellä ostaa. Tein siksi letkusta ite.

  Jos viittii väännellä ja on vehkeet ni tulee just niin hyvät ja sopivat kuin osaa vaan tehä. Hydrauliikka putkesta ne jotkut on vääntäny kuulemma.
   
 9. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Stratuksessa oli putkessa vuoto, katkasin putken ja laitoin letkun väliin tuplaklemmareilla. Hyvin kesti.

  Voortissa lähti joskus ajossa "tuulitunneli" irti ja se murjoi laatikon jäähyputket lommolle. Katkasin lommot pois ja laitoin helmiliitoksen väliin. Ne on kyl hieman hiessä.
   
 10. puusilmä

  puusilmä Gearhead

  Joo kiitos kommenteista. Tosiaan näyttäis Rockautossa alkuperäinen putki olevan reilu kakskymppiä, niin ei viittisi millään tuota vanhaa paljon parsia eli taidan kumiletkuvirityksellä mennä alkuun. Tosin tuossa Rockauton toimituksessa on älytön rahtihinta, hankalahan tuollaista on pakata. Jos sais niiden rahtilaskuria jotenkin harhautettua, joskushan ne vaihtelee paljonkin, niin vois sieltä hommata. Muuten täytyy ottaa nuo muut vaihtoehdot harkintaan
   
 11. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Tuuppaa putket vaikka USA rahdin konttiin. Säästät rahdeissa ja teet alkuun korjauksen kumiletkuilla.
   
 12. fmila

  fmila Gearhead

  No et oo malttanut US-partsista kysyä? Saattaa löytyä jopa hyllystä suora putki, jossa oikeen laiset päät valmiina. Taivuttelet vain paikoilleen. Semmoset hain omaani, toki vanhan ajan putkijengoilla olevat kun toosa on TH350. Ei maksanut montaa kymppiä.

  t. AM
   

Kerro tästä muillekin!