Lada muuttoautona

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja dtc, 29.5.2007.

 1. dtc

  dtc 3rd gear

  Osaisikohan joku erikoisempia autoja muuttoautona tuonut valaista asiaa: työkaverilla on Suomessa varsinainen muuttoauto jo tullihäkissä odottamassa, mutta hän haluaisi tuoda myös täällä käyttöautona palvelleen ja uutena ostamansa '03 vuosimallin Ladan toisena muuttoautona Suomeen, jos se vain on mahdollista.

  Soitto asiasta AKEen ja vastauksena kehotus soittaa katsastuskonttorille. Hakuninmaan konttorilla joku vastasi, että onnistuu, jos autossa on OBD:tä sun muuta nykyvarusteita, joita siinä siis ei ole. Vähän jäi kuitenkin fiilis, ettei kummassakaan päässä osattu sanoa lopullista totuutta, eikä se oikein noilta AKEn nettisivuiltakaan selviä. Soittokierrokset Suomeen täältä asti hieman hankalia, mistä varmuus asiaan?

  Kaitsu
  Omsk/RU
   
 2. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

   
 3. dtc

  dtc 3rd gear

  Nuo ohjeet on kyllä luettu, mutta niissä sanotaan vain, että auton pitää olla määräysten mukainen. Niistä ei kuitenkaan käy ilmi mistä määräyksistä tarkalleen on kyse. AKEn sivuilla määräyksiä on hieman eritelty, mutta sielläkin puhutaan lähinnä valoista ja viitataan sitten joihinkin säädöksiin, joita en ainakaan Finlexistä löytänyt.. Ja AKE viittasi katsastusasemalle, katsastusmies tuntui heittävän vaatimuksen ns. hatusta.. Hmm, pitää kai yrittää AKEsta saada puhelimen päähän joku joka tietää, jos sieltä sellainen henkilö löytyy tai jos jollain on suora sähköposti osoite AKEssa muuttoautoista tietävälle, niin se auttaisi.

  Kaitsu
   
 4. riippuu kovin minkä mallinen lada.... nämä etuveto mallit pitäs saada kyllä kilpiin mutta perus mallin takatuuppari ei oiken vastaa vm 03 auton vaatimuksia suomessa.... 2106 ja 2107 tehdään vieläkin mutta nappisilmän valmistus loppui muutama vuosi sitten venäjän maalla
   
 5. GRA-55

  GRA-55 1st gear

  Niin, kyllähän tommosen 110 Lattana saa kilpiin kun niitä myydään täälläkin. Nythän ne joutu venäjällä siirtymään kanttiladoissa ruiskukoneisiin kun ei menny enää kaasutinmoottorit läpi päästömääräyksistä. Oon joskus nähny uuden Volgankin suomen kilvissä (tai sitten ne oli viron kilvet). Mutta kyllä se nyt vähän niin on, ettei semmosta vanhanmallista taida saada kirveelläkään kilpiin.
   
 6. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  eikös muuttoauton saa kilpiin noine hyvineen, tarvitaanko muka tyyppikatsastustodistukset ym?
   
 7. xp

  xp Gearhead

  http://www.ake.fi/NR/rdonlyres/81941A2E ... 6Vaati.pdf

  Kohta 4.4 antaa minun tulkintani mukaan ymmärtää että MUUTTOTAVARA- AUTO katsotaan täyttävän suomen vaatimukset, jos sen rakennetta ei ole muutettu, ja se on ollut tuontimaan kilvissä ilman poikkeuslupia. 1992 uudemman oltava vähäpäästöinen, usa-autot vaativat tyypilliset valomuutoksensa yhä.
   
 8. dtc

  dtc 3rd gear

  Kyseessä on siis vitonen ja kaasarilla. Nykyisinhän niissä on ruiskut ja katit, joten sellaisten asentaminen autoon ei sinänsä ole ongelma, mikäli auton sen jälkeen muuttoautona saa rekisteriin. No pitää odotella, josko AKEsta saisi virallisen vastauksen.. tai sitten haudata koko projekti.

  Kaitsu
   
 9. Arttu78

  Arttu78 Gearhead

  Tämä voi olla turha huomautus mutta onhan noita muuttajia tulossa 2kpl, siis kaverisi ja hänen vaimoke tms?. Koska yksi henkilö voi tuoda vain yhden "verovapaan" muuttoajoneuvon.
   
 10. xp

  xp Gearhead

  Siis verohelpotuksen saa yhteen autoon per henkilö, mutta teknisen vaatimustason helpotuksen saa useampaakin autoon per henkilö. En tiedä millä dokumenteilla/vaatimuksilla auto todistetaan muuttotavaraksi katsastuksen puolella, kun muuttoauton veropäätöksen saa vain yhteen autoon.
   
 11. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  jos tässä joskus iskee paskanakki niin taatusti tuon mahdollisimman uuden volgan muuttoautona

  se.varma.kotimainen. :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!