Ladattava led työvalo keskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja B 50, 30.8.2014.

  1. B 50

    B 50 Gearhead

    Nyt on kyse näistä ladattavista ledi työvaloista. Sen kuuluisan hyvän ja halvan etsintä taas käynnissä. Tai olisin tyytyväinen jos löytäis edes sen hyvän. :D
    Finbullet 9815 oli ensimmäinen ihastus. Hintaansa nähden ylivoimasen hyvä. Lataus kesti n.6 tuntia, hyvä magneettikiinnitys, elinikä parhaimmillaan jopa yli vuoden.
    Näiden myynti loppui ja tilalle tuli Finbullet 9815X joka on täyttä paskaa. Lataus kesti hikiseen 4h uutena, magneetti oli pienennetty niin että jos kopauttaa vasaralla työkohdetta tai välissä on vähänkään pashaa niin lamppu putoo lattialle. Elinikä just takuuajan, puoli vuotta.
    Kolmas kokeilu oli Bilteman näkemys aiheesta. Niitten lataus ja elinikä täsmälleen samat kuin Motonetin uudemmalla Finbulletilla, erona se ettei Bilteman lampun magneettikiinnitystä voi käyttää juuri mihinkään sekä jäykkä katkaisijan suojakuori pitää poistaa heti uutena.
    Onko olemassa lamppua jossa valo palais kirkkaana pitempään kuin 4h ja pysyis magneetilla kiinni työkohteessa? Eliniän soisi olevan alta 30€:n hintaluokassakin yli puolen vuoden. Kalliimmissa luonnollisesti pidempi. Ei vaan huvittais sokkona maksaa satasta lampusta jossa on parinkympin ominaisuudet. :wink: Saako jostain vielä tota Finbullettia ilman x:ää?
    Pari-kolme lamppua kierrossa koko ajan. Alun toistakymmentä kokeiltu. Parempi olis parempi. Ehdotuksia?
     
  2. K_Sa

    K_Sa Gearhead

  3. lärpäke

    lärpäke 3rd gear

    Tähän olen ollut tyytyväinen:
    http://www.motonet.fi/fi/tuote/383621/S ... ED-tyovalo

    Onn kirkas kun on sellainen led-nauha eikä semmoisia normaaleja ledejä. Akunkestosta ei hirveästi kokemusta, ei oo tarvinnut pitään kuin muutamia tunteja kerrallaan ja tulee melkein joka käytön jälkeen heti ladattua. Ainoa puute se että laturi on erikseen ja ei ole sellaista lataustelinettä mihin sen voisi kätevästi asettaa latautumaan. Hinta/laatu hyvä. Näyttää olevan samassa liikkeessä 69e vastaava lataustelineellä.
     
  4. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Jos on ostanut montaa halpaa niin eikä olisi kannattanut kallimpaan jossain vaiheessa investoida?! On niin tuttu näky isäukon tallissa,pirun monta halpaa akkuporakonetta lojuu kylmänä kun olisi vaan ostanut yhden kunnon kalliinkin koneen.
     
  5. B 50

    B 50 Gearhead

    Kuten varmaan tosta ylempää luitkin, hyvä ja halpa on ollut olemassa. Hyvän ja halvan seuraaja oli enää halpa. Em. kannusti kokeilemaan muutamaa muuta halpaa. Nyt olen "jossain vaiheessa"-tilanteessa enkä osaa hintalapusta päätellä tuotteesta muuta kuin paljonko joudun siitä köyhtymään. Mulla on vaan yksi akkuporakone. Mitä lamppua suosittelet?
     
  6. B 50

    B 50 Gearhead

    MR-tuote lamppu tilattu. Motonetin versio katsastetaan maanantaina. Kiinteä kylkimagneetti voi olla käytössä vähän turhan kömpelö. Pitäis saada lamppu pyörimään akselinsa ympäri.
     
  7. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

  8. B 50

    B 50 Gearhead

    Ja joo, saa ehdotella lisää. Ei yhdellä pärjää kuitenkaan. :D
     
  9. B 50

    B 50 Gearhead

    Elwareissa ei taida magneetteja olla? Ihan heti ei viittis piuhallisiin palata kun on piuhattomaan tottunut.
     
  10. kapa73

    kapa73 2nd gear

    Tommonen Elwis ylä rivi keskellä 3W ollut töissä ammatti käytössä hyvä ja saa tosta keskeltä taivutettua et saa valon osumaan paremmin oikeaan kohteesseen. Ja on mangneetti.
     
  11. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Myös hyvä otsavalaisin on oikeasti hyvä,valo osuu aina kohteeseen mitä pitää ruuvata. ;)
     
  12. B 50

    B 50 Gearhead

    Ku se otsavalo häikäsee niin prkleesti hitsikypärän sisällä. :lol: Linkkari-Elwariin pitää käydä tutustumassa. Jossain.
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Otta vaan ainakaan itellä on harvemmin sillä korkeudella jota ruuvaa eli valo on jossain esteen reunan päällä ja kohde reunan alla, mut siihen autto kun nykäsi lampun suun eteen :poff:


    Kunnolliset vahvuudelliset suojalasit kun löytäisi missä olisi kunnolliset pienet valot sangoissa ja akku vois olla vaikka kaulassa pannalla, niskassa se on aina haitolla tai sit hajalla
     
  14. Hai

    Hai Double Gearhead

    Otsavalot on vähä niin ja näin.
    Kaverin isän työpaikan mainoslahjana oli tällainen lippis.
    http://www.paulanpuoti.fi/lippalakit/
    Osottautunu hyväksi ja valo aina oikeassa paikassa paitsi hitsatessa.
    Monesti "jää päälle" kun lähtee koeajolle, niin naapurit vinoilee, että valopää liikkeellä tai omat ajovalot päällä.
     
  15. Jarkko E.

    Jarkko E. 1st gear

    Ledikynä, eli tavallisen kuulakärkikynän kokoinen ja muotoinen. Yleensä taskuklipsillä jolla sen saa hitsikypärän reunaan =) Tämä toiminut itsellä ahtaissa paikoissa loistavasti
     
  16. guru

    guru Gearhead

    niin niitä on myös irto ledlamppuja lippikseen toimii myös stetsonissa
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tallilla sellainen koooooorkea otsaisen hitsarin kypärä, meinasin, et veistän siitä 3cm suikaleet yläkulmista pois niin luulis, et auton allekkin alkaa mahtumaan ja samalla sellaiselle lippisklipsivalolle tekee paikan


    Hotrod garage;ssa (roadkill) oli näppärän näköinen teleskooppijalkainen valo konepellissä kiinni, siihen kun vielä kallistus ja suuntaukset vaikka 2/5 ja 4/5 osiin niin avot


    Jossain kuvaa kattelin niin oli kuorma-auton jarrulevyyn laitettu sellaiset putkilo työvalot pari jatkoiseen putkeen.
    Varmasti parempi kuin sellainen tripod jota koko ajan potkii ja sit se kaatuilee, siihen vielä sopiva nivel niin varmasti olisi näppärä

    Tai jos ladattava niin sopiva teline johon auton akku niin olisi tuntikestoa ja tarpeeksi raskas jalka jottei olisi koko ajan pitkällään
     
  18. solar4

    solar4 2nd gear

    Mulla on tallilla työvalona vain pari kiinalaista taittuvaa taskulamppua missä on magneetti pohjassa:
    http://www.dx.com/p/new-898-cree-q5-310 ... ANqX8V_vSs

    Toimii ladattavilla tai ihan AA-paristoilla, näppärän kokoinen ja saa pysymään melkein missä vaan. Toki tuollainen iso työvalo antaa enemmän ympäristöön valoa, näillä on pärjätty silti enemmän kuin mainiosti. Käyttöajasta en mee sanomaan kun tuppaa aina illalla unohtumaan johonkin tukivarteen kiinni ja valo päälle, seuraavana päivänä saa taas vaihtaa patterin jos/kun ei oo akkuja muistanu ladata..

    Ei toki sitä mitä aloittaja kysyi, mutta taskukokoisena ihan näppärä lisä ainakin.
     
  19. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    http://www.scangrip.com/NOVA-20-CR_3077 ... entGrp=308

    Itellä on tuosta johdollinen malli ja kuvittelisin että tuo ladattava malli on yhtä pätevä.
    On kallis (159 + alvi tai jotai sinne päin), mutta
    A) iskun ja veten kestävä, saa pelata vaikka jalkapalloa tuolla lampulla
    B) laaja valokuvio, valaisoo tehollisesti koko tienoon, ja riittää kun lampun laittaa vähä sinne päin niin johan näkee.
    C) pitkä elinikä. Lupaavat 100000 tuntia toiminta-aikaa tuolle.
    D) muna seisoo kun saa kehuskella hienolla lampullaan (seksuaalinen suuntautuminen saattaa vaikuttaa)
     
  20. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites tollaset led lamput muuten oikeesti kestää väärin käyttöä?

    Nurkissa pyörii kourallinen enemmän tai vähemmän vammautuneita loisteputki lamppuja, yleensä ne on alle 2 metristä tippunut kun se koukku ei ole pitänyt
     

Kerro tästä muillekin!