Laittomat katukisat.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Fuselage, 12.9.2021.

 1. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Eiköhän se nuorilla ole vähän sama kuin aikuisillakin, että ne radat on heistä fyysisesti liian kaukana ja on vain helpompi sitä autoa kurmuuttaa niillä omilla kulmilla.

  Jos olisi tilanne kuin ison veden toisella puolella konsanaan, että melkein joka kyläpahasessa olisi jonkinlainen strippi, niin kyllä ne houkuttelisi enempi kokeilemaan autoja virallisesti.

  Tietty suomessa on jos jonkinmoista lentokenttää, ne kun saisi autoilun hyötykäyttöön.

  Eikä se virallinen katukiihdyttely ole kaikkien juttu. Kyllähän mäkin kävin ford-tapahtumissa kiihdyttelemässä, mut ei ole ollut hinkua lähteä isommille päiville koittamaan autoa. Mitä enempi sakkia, sitä vähemmän saa ajaa.
   
 2. rallikuski

  rallikuski Gearhead

  Joo ja täähän ois helppoo jos ois valmiiks kaikkia miellyttävä ratkasu jonottamisiin ja jokaiseen muuhunkin asiaan :D
  Ja toi on totta että jonot vaan sattuu venymään aika pitkiksi, eli auttaisko se mitenkään jos saatais vaikka lisää tapahtumia ja paikkoja missä ajaa..?
  En mäkään purnata tarkottanu, mä en vaan tuu ajamaan jos en jaksa jonotella ;)

  Just tänään juttelin kaverin kanssa että nyt viimeks tais malmilla vetää jono aika kivasti, jotkut harvat kerkes ajaa kuulemma jopa kymmenen lähtöä päivän aikana...
   
 3. rallikuski

  rallikuski Gearhead

  No tämä!
  Mäntsälä aero tais kaatua tai ainakin on hidastunut vissiin tämmösen "ympäristöpelleilyn" takia. Siinähän ois kans ollut ihan lupaava paikka 1/8 ja 1/4 mailin vetelyille.

  Mutta sama toistuu ihan vaan ilman mopoja/autoja/mönkijöitäkin liikkuvia nuoria kohtaan. Ei ole paikkaa missä olla ja "harrastaa", niin sitten rellestetään, liataan ja roskataan koulujen ja päiväkotien piha-alueet.
   
 4. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

  Monenlaista mielipidettä on esitetty, paikallinen kaavoittaja jäi eläkkeelle niin lehden haastattelussa luki tyyliin että "mitalihan sille pitäs antaa kun omalla rahalla rakentaa".
  https://www.mantsala-aero.fi
   
  three hundred tykkää tästä.
 5. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Yks mikä vähentäis jonottamista on ajattaa mahdollisimman nopeasti. Vikassa malmin tapahtumassa saatiin aika vikkelästi toimimaan tuo homma, joskus taas ollaan kuin unessa.

  Mitä enempi laillisia tapahtumia joissa homma pelaa, sitä vähemmän tarvetta laittomille ajoille.
   
  rallikuski ja three hundred tykkäävät tästä.
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Juu selvästi petrasi Malmin järjestelyt kuukausittaisten tapahtumien myötä. Syksyllä kaikki toimi oikein ripeästi.
  Syksy on parasta herkkusienien poiminta-aikaa!
   
  rallikuski tykkää tästä.
 7. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Omia pohdintoja noihin laittomiin kisoihin. Ilmiöhän ei ole uusi, ainahan niitä on ollut, näin some aikakaudella vaan se viestinvälitys on aikas nopeaa ja porukkaa siunaantuu helposti paljon (ja sitä myöten riskit tietysti kasvaa). Aiemmin ne kylän nopeimmat on saattaneet ratkoa keskenään jollain rauhaisella pätkällä ilman suurta kanssa seuraajien joukkoa.

  Syitä varmaan on ihan ne perinteiset eli "hauskan pito", ja se "kiista" siitä että kumman auto on se nopeampi. Se kielletty hedelmä maistuu aina hitusen paremmalta. Nämä kisaajat varmaan on ns. nuorempaa kaartia, jotka ei välttämättä ajattele syy-seuraus suhteita sen pidemmälle ja välillä sitten sattuu niitä ikäviä onnettomuuksia, viime aikoina nämä mopomiitit on nauttineet palstatilaa varsin paljon, kun vahinkoja on sattunut.
  Paikkojen ja tapahtumien puute missä voisi hiukan testailla, Suomi on iso maa ja kaikilla ei ole 100km päässä paikkaa, jossa olisi tämän tyyppistä toimintaa.
  Osalla ei ole sitten haluakaan lähteä testaamaan oikeisiin kisoihin tai kadunmiehen testipäiville, koska on pelko, että se essonbaari puheiden 10 sekunnin menopeli osoittautuukin 14 sekunnin kulkineeksi. Niin kauan kuin aikalappu (tai dynolappu) puuttuu on helppo paukutella henkseleitä ja piirrellä viivoja teollisuusalueella että o muuten nopea vehjes ja voemaa löytyy.
   
  rallikuski tykkää tästä.
 8. always bb

  always bb Gearhead


  Täysin totta katsojat, silloin vaan kaikki osallistu bilikan kiertoon
   
 9. always bb

  always bb Gearhead

  Kirjoitan vielä tästä ympäristö asiasta, tuli pitkästä aikaa ajeltua tuolla käläkälässä 3 tietä. Siinä tienkupeessa keimolan vanha ajanotto torni. Autot kyllä kiellettiin rinkiä kiertämästä mutta miksi ihmiset sitten saa sinne muuttaa. On meinää melkonen liikenne kokoajan mutta eipä siitä valita. Paikka mihin en koskaan muuttas. Tämä on sitä ympäristö politiikkaa
   
  maxvo2 tykkää tästä.
 10. Fuselage

  Fuselage Gearhead

Kerro tästä muillekin!