Lakialoite harrasteautojen verovapaudesta!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jasca, 11.3.2006.

  1. Jasca

    Jasca 1st gear

  2. 4deeSdn

    4deeSdn 1st gear

    :eek: Oho! Tuohan kuulostaa hyvältä. Nyt vaan lobbaamaan asiaa muille kansanedustajille. Pitänee ottaa yhteyttä omiin edusmiehiin vaikka noiden kanssa aiheesta jo keskusteltu onkin... :wink:
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Jos noin on, niin lupaan äänestää RKP:tä seuraavissa vaaleissa, ja kunnalisvaaelissakin vaikkei niillä olisi edes edustusta meidän kunnassa.:eek:

    Nykyisen liikenneministerin puoluetta en äänestä ikimaailmassa johtuen hänen esittämistään "liikenneturvallisuutta parantavista toimenpiteistä". mm. 70kmh perusnopeusrajoitus, sakottaminen polkupyöräkypärän käyttämättömyydestä ja 0,2promillen rattijuopumusraja. :mad:

    Nimim. ammatikseen ajava ja joskus bileiden jälkeen sunnuntaina kotiin ajava.
     
  4. Jasca

    Jasca 1st gear

    Taitaa olla vaan toi hemppa kokoomuksen edustajia ;-)

    - Jasca -
     
  5. TheJokke

    TheJokke 1st gear

    No helv..! Ääni tälle! Puoluekannasta viis tai 6.
    Ja nykyisestä liikenneministeristä :mad: nukkekoti- tai lastentarhaviskaali.
     
  6. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Kai tuossakin pitäs joku määritelmä olla missä vaiheessa vuotta näillä sen 6kk saa ajaa. Meinaan vain että olis aika helppoa siten kenen tahansa ajaa vaikka ympäri vuoden verovapaasti. Luulisin et ei noin ainakaa mee läpi.
     
  7. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Skeptikkona mä vaan epäilen että tuokin kaatuu harrasteajoneuvoluokan puuttumiseen ja sen muka vaikeaan luomiseen. Mut täydet pisteet kyseiselle herralle(?) asian tuomisesta esiin.
     
  8. HEMI

    HEMI 1st gear

    Jep kuulostas hyvältä :D Joo no ompahan joku jota äänestää :lol:
    Se on varmaan tämä heppu???:http://www.joukolaxell.net/

    Ja se huvisen tantta kyllä pitää saada pois holhoamasta.....lastentarhaan se kuuluu, siellä saa holhota sydämmensä kyllyydestä.
     
  9. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    AANI TÄLLE! Puoluekannasta viis tai 8 :rotfl:
     
  10. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Täyttä asiaa!!!!! :eek:
     
  11. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kertokaa jos jossain on joku nimien keruulista niin tältäkin foorumilta saisi varmaan muutamia nimiä.
     
  12. Fireball

    Fireball Gearhead

    Hyvä että joku ees yrittää palkkansa eteen muutakin kuin kiusaa kansalaiselle
     
  13. glock21

    glock21 3rd gear

    Ei mee läpi niin kauan kun sossut on vallankahvassa!!!!
     
  14. SK

    SK Gearhead

    Ehkä noinkin. Noin yleisempänä kommenttina minua vähän ihmetettää, että kun mitä ilmeisimmin harrasteautoa omistamattoman poliitikon esitys noin liberaali, niin autoharrastaja jota muutos hyödyttäisi pitää sitä liian löysänä.

    Minusta tuo esitys on juuri niin kuin pitää. Kumma juttu, että harrasteautoilijat tuntuvat uskaltavan edes haavetasolla tavoitella maksimissaan museoautomallista 30 päivän vuotuista ajo-oikeutta ilman holtittomia tulevaisuuden käyttömaksuja. Mielestäni harrasteautoilun perusfilosofia on ihan sama kuin vaikka veneilyssäkin: useimpien käyttäjien ajeluja rajoittaa automaattisesti maamme ilmasto, ja suurin osa käyttää niin autojaan kuin veneitäänkin kesäaikana ja harrastuksenaan. Jos joku elämäntapaintiaani ajaakin autolla/veneellä jään ja sohjon keskellä ympäri vuoden, niin mitä siten: ei tämä maailma muutamaan hörhöön (positiivinen luonnehdinta) tuhoudu. No, taitaa olla ihan kansallinen tapa olla joka asiassa paavillisempia kuin paavi itse, vai miten se sanonta menee...
     
  15. Voi olla hankalaa määrittää toi 6kk harrasteautolle käyttöajaks kun sitte on kaikilla 2 autoo ja kullakin ajetaan puol vuotta verottomana...

    Mutta en ymmärrä mikä V...U siinä on niin vaikeeta jakaa se nykyinen autovero niin monelle päivälle kun autoo vuodessa käyttää.

    Esim jos raaserin vero on 500 E / vuosi:

    500 : 365 (vai montako päivää ny vuodessa olikaa..) = 1.369 eskoo per päivä

    Eli autosta maksettais veroo tasan niin moneltä päivältä kun sillä ajetaan!

    Sama homma vakuutuksien kanssa eli pois se 30 päivän raja siitä seisonnasta kun sillä ei mitää seksuaalista merkitystä/hyötyä/haittaa mun käsittääkseni ole!
    Varsinkin kun noi ilmotukset voi nykyää hoitaa netissä nii ei oo kassan tädeillä niin kiire ottaa puheluita vastaan kun joku on ottamassa autoo käyttöön / laittamassa seisontaan!!

    Autoahan ois helppoo verottaa sen mukaa mitä se on vakuutuksissa ollu!
    Harvalla pokkaa ajaa ilman vakuutusta..

    Se ois vaa nii vitun helppoo ku muuttas sen vaan tommoseks...
    En oo ite keksiny oikei syytä miks ei voi olla noin??
     
  16. janiluo

    janiluo Gearhead

    Miks pitäis verottaa 2 vuosimaksua kun ei voi ajaa kun yhtä autoa kerrallaan?
    Kesäautolla puoli vuotta + talviautolla puoli vuotta = 1 vuosimaksu!

    Tuo käyttöpäivien mukaan verottaminen toimisi kans mutta joku tällä palstalla joskus mainitsi/arvaili että vakuutusyhtiön tietoja ei voi siirtää verottajalle tietoturvasyistä.... ??? Luulisi että vakuutusyhtiölle voisi allekirjoittaa luvan kuten nykyään sairaalaankin asiakkaan tietojen siirtämisestä eteenpäin.

    Saas nähä mitä seuraa vai seuraako mitään??? :(
    - Jani -
     
  17. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Onhan se hyvä että pysyy keskustelu yllä ja harrasteautot esillä, mutta ei kannata innostua liikaa...

    Tuo 15 vuoden raja nyt kaatuu ainakin heti ensimmäisenä: Suomessa on vanha autokanta ja juuri nostettiin museoikärajaa ja blaa blaa blaa...

    Olis nyt laittanut vaikka sen 50 vuotta niin olis tyhmempikin edustaja ymmärtänyt. Ja siihen prosenttipelleilyt mukaan samaan soppaan.

    No mutta kuten sanottu niin hyvä että on taas asia esillä!



    Se nyt ei tähän kuulu, mutta mua on ihmetyttänyt jo kauan miksei ne vapauta erikoiskilpiä. Just jostain luin että viime vuonna taas myynti kasvoi. Luulis että oli ottajia muillekin kuin AUT-0 ja UUS-1 -tyyppisille kilville. Ei oo rahantarvetta???
     
  18. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Mut jos tollanen verovapaus olis mahdollinen, kaikki yli 15 vuotta vanhojen autojen omistajat tunnustais aika nopeasti tuollaisen lain voimaantulon jälkeen olevansa "elämäntapaintiaaneja"

    Ja vaikka olisi joku pätevä systeemi tuon puolen vuoden käytön toteamiseen, niin ei tuo 15 vuotta silti niin kauhean vanha vielä ole, nehän on ihan tavalisia käyttörohjoja.

    Miksei vaikka niin, että ns. harrasteajoneuvoa ei voi olla, ellei ole jotain toista (käyttö)ajoneuvoa, josta maksaa tuon ajoneuvoveron.


    Toisaalta...Vi**u, tuon veronhan piti olla väliaikainen kun se tuli.
     
  19. Jasca

    Jasca 1st gear

    Sanoo mies joka ajaa 53 vuotta vanhalla Chevyllä? Mites sit me muut, kaikilla kun ei tommosta ole ... eikä kaikki edes halua sellasta! Me ei sit olla vai harrasteautoilijoita?!?

    Ei vaan, kyl mäkin olen sitä mieltä, että ei yks ukko kesää tee, mutta onhan se hyvä että ees joku yrittää. (... kerätä bojoja itselleen tulevia eduskuntavaaleja ajatellen..? :odroll: )

    Ja nyt duuniin (klo 07:25 sunnuntai aamuna - jippii!).

    - Jasca -
     
  20. pile

    pile Gearhead

    täälä sen huomaa heti kuinka vaikea kysymys on .
    kun itse harrastajatkin väätää siitä mikä on harraste auto.
    tuo kuudenkuukauden raja on ok.
     

Kerro tästä muillekin!