Lapset kisoissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja gremlin, 29.6.2014.

  1. gremlin

    gremlin Gearhead

    Tuli eilen istuskeltua päivä katsomossa ja pisti silmään yksi asia.
    Varikolla pyöräilee aika moinen määrä hyvinkin nuoria lapsia, ja mopoilee ja mönkii.
    Varmaan toi mopoiluikäkin pitäisi olla se lain määräämä 15v? Radalla toki saa nuoremmatkin ajaa, mutta he ovat lisenssin omaavia kilpailijoita.
    Muutaman kerran oli todella lähellä onnettomuus, varsinkin paluu stripillä. Yksi n. 4v harjoitteli ilman käsiä ajamista, takana pari autoa, yksi nuori tyttö harhaili keskellä paluutietä, luultavasti I-podi nappulat korvissa, ja takana 4 autoa jonossa.
    Pari jannua veti kilpaa hinattavien pyörien kanssa kohti alavarikkoa täydellä höyryllä...
    Vastaavaa toimintaa näytti olevan koko päivän, sekä varikolla että paluustripillä.
    Ei varmaan olisi huono asia hieman rajoittaa lasten ajoneuvoilla liikkumista kisan aikana?
    Asiasta eilen erinäisten ihmisten kanssa keskustellessa yksi kilpailija mainitsi että heidan juniori saa ruveta pyöräilemään vasta kun kisa on loppu, ei todellakaan olisi muillekkaan mikään huono idea?

    ps. Suurimmalla osalla lapsia on vielä kuulosuojaimet päässä, niin silloinhan niiltä on yksi aisti pois pelista.

    ps2. Eikös koirien tuonti piti olla kiellettyä kisoisiin? Niitäkin näkyi eilen pari kappaletta varikolla.
     
  2. HM

    HM Gearhead

    Ja sitten tuo taukomusiikki että onko sitä ihan pakko soittaa niin lujaa.
     
  3. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Erittäin hyvä huomio. Joskus eräässä kisassa kilpailun johdolle ilmoitin lasten aiheuttamista vaaratilanteista varikolla (pienet lapset juoksivat autojen välistä suoraan hinurin eteen ym). Lasten vanhemmilla olisi peiliin katsomisen paikka. Eikö ne lapset merkkaa teille mitään, jos ne sattuvat jäämään auton alle? Siellä varikolla on nimittäin välillä aika kiire.

    Itselläni ei ole pieniä lapsia, mutta jos olisi, pitäisin kyllä varmasti huolen, että heillä ei olisi kisa-aikana mitään asiaa varikolle, kun itse olen huoltohommissa. Sen verran pikkuihmisistä kuitenkin välitän.
     
  4. Gutless

    Gutless Gearhead

    mutta jos vanhemmatkin on sen verran hutikassa että niitäkin pitäisi jonkun vahtia ja taluttaa niin miten siinä kunnossa pystyy huolehtimaan lapsistakaan.

    Volumee sais kyllä olla vähän vähemmän. Sitten kun isot pojat ajaa, hukkuu selostus kuitenkin melun alle, vaikka kuinka amyrit huutaa kovaa. Radiokuulosuojaimet tosi jees. Ja lapsille kuulosuojaimet ja opetella korvatulppien asentamista vaikka jo kotona.
     
  5. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Samanlaisia havaintoja tein.

    Esimerkiksi: kolme n. 10 vuotiasta tyttöä ramppasi paluustrippiä edes takas koko päivän ja keskittymällä vain omiin leikkeihinsä aiheuttivat useita vaaratilanteita. Pari junioribikeria veti "urku auki" ja vaikkei silloin muuta liikennettä ollut, niin ei fiksua kuvaa antaneet. Yksi n. 10 vuotias poika mateli polkupyörällä keskellä paluutietä pari kilpuria perässään eikä tehnyt elettäkään väistääkseen sen 50 metrin matkalla mitä näin.

    Eikä siellä aikuisetkaan kunnostautuneet. Puolet päristelijöistä ei noudattanut kypäräpakkoa vaikka säännöt pitäisi olla kaikille samat. Myös muutamalla kisaajalla oli melkoinen kiire paluutiellä, erityisesti virolaisen Bemarin vauhti oli huomattava.

    Taukomusiikin ja selostuksen volyymistä olisi voinut laittaa palautetta sähköpostilla. Ainakin viime vuonna reagoivat hiljennyspyyntöön. Meillä vaan ei ollut älykännyköitä mukana...
     
  6. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Ei ole vielä tapahtunut mitään...Sen takia niitä kakaroita siellä sohlaa menemään....Mutta yks kaunis päivä voi jotain tapahtuakkin...Viimeistään tässä kohtaa havahdutaan :-? ....Niinhän se on jokapaikassa,että aina pitää se yksi kunnon mälli tapahtua,ennenkuin asialle mitään tehdään :p
     
  7. Mopar

    Mopar Gearhead

    Ja vielä sitä keleen keekkiä, ta ta ta traktori. Nykyään täytyy kisoissakin käyttää kuulosuojaimia, kun soittavat sitä räppiä.
     
  8. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Missäs kisois tollast äänisaastetta on nyt alkanu kuulua :eek:
     
  9. 383

    383 Gearhead

    Näissä viimesissä ja liian kovaa kun ei pystyn puhumaan viereisen kaverin kanssa :argue: :argue: :mad: :mad: :soosoo: :soosoo:
     
  10. Ade62

    Ade62 Gearhead

    Mä laitoin palautteen selostamoon neljän aikaan, ja sain Artsilta tornista vastauksen et hiljentävät snadisti.
    Asiallista toimintaa!!
     
  11. Pate-68

    Pate-68 3rd gear

    Olen monta kertaa sanonut noista lapsista varikolla mutta ihan kuuroille korville menee jutut.
     
  12. peltsi

    peltsi Gearhead

    eli kielletään lapset, ja taukomusiikki. Niin ja kielletään ne kaks koiraa.

    sit kaikille kilpailijoille kypäräpakko myös stripin ulkopuolella

    muutama vuosi sitten yks innokas koitti tehdä aloitetta että yleisö ei pääsis lainkaan varikolle häritsemään kilpailijoita.

    Oletteko jo miettineet että mikä olisi sopiva rangaistus jos rikkoo näitä sääntöjä? Takavarikoidaan pääsylippu, peruutetaan lisenssi, keskeytetään kisa?
     
  13. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Eihän lapsia tarvi kieltää näistä tapahtumista,eikä koiriakaan...Se vaan nyt on aikasen hölmöläisten hommaa,että lapset juoksentelee varikkoalueella omineen :odroll: ...Niinkuin jo aiemmin kirjoitin,että VIELÄ ei ole tapahtunut mitään...Mutta kyllä sekin tullaan näkemään :-? ...
     
  14. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    En osaa sanoa mikä on sopiva rangaistus, mutta sen osaan sanoa että kuollut lapsi on liian kova. Sekä vanhemmille että yliajajalle.
     
  15. KJG

    KJG 3rd gear

    Noin isoista rikkeistä 10 vuotta linnaa olis kaiketi sopiva??

    Ei maar, eiköhän tavoite ole kuitenkin herätellä lasten osalta vanhempia hiukan valvomaan lasten touhuja. Osasta noista kilpureista näkee tosi huonosti ympärilleen (Hitlerin kosto, klasit kuin näyteikkunassa), ei kukaan varmasti halua tahallaan lasten päälle ajaa.
    EM-kisoissa niitä vaaratilanteita tulee joka minuutti, eikä lapset ole ainoita tilanteen aiheuttajia. Känniset katsojat ovat kaikista pahimpia, toikkaroidaan varikolla, eikä nähdä tai kuulla mitä ympärillä tapahtuu. Parhaimmillaan pistetään leiri pystyyn paluutielle, sekin on nähty ja koettu.

    Koirista en ole samaa mieltä, jos haukut on tottunut meteliin eikä kärsi siitä, niin ihan sama kunhan ovat kytkettynä. Tosin paikka varikon reuna-alueilla olisi varmaankin paras vaihtoehto haukuille.

    Avoin varikko yleisölle on iso plussa, ilman sitä saattaisi katsojamäärät tippua jonkin verran. Jos haluaa rauhassa ruuvata, voi telttaan laittaa sivuseinät paikalleen.
     
  16. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Aivan...Nythän on vielä mahdollisuus estää se mahdollinen kuolemantapaus...Vai meneekö liian helpolla,kun ei vielä ole sitä todellista tilannetta tapahtunut.?. :-?
     
  17. Tomaso

    Tomaso 3rd gear


    Tosta sun kirjoituksesta voisi päätellä, ettet ole ollut kisoissa paikalla, et tunne lakeja ja asetuksia, et tiedä vakuutusyhtiöiden vakuutusehdoista, et ole lukenut FHRA:n sääntökirjaa etkä tunne FHRA ohjeistuksia.

    Onhan meillä ollut kisoja joissa ollut suljettu varikko.
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Helpoin ois varmaan tehdä kunnolliset säännöt missä lapset saa olla ja mennä omikseen, sekä järjestää niille vaikka talkoilla mielekästä toimintaa.

    Ja sit kunnollinen rangaistus jos kersat päästää "irti" vaikka siltä päivältä kilpailut seis kyseiseltä vahtijalta tai vanhemmilta ja jos on vaan varikolla apuna niin pois alueelta.
    Ei varmaan montaa kertaa jos ei ole lähtöäkään ehtinyt ajaa ja ilmoitetaan, et se oli siinä sitten kun tenavat paluu tiellä seikkailee ja huomenna uudestaan.


    Jos itellä olis tenavia niin ne on joko jossain niin, ettei karkaa tai sitten joku vahtis koko ajan. Saattais löytyä varmaan melko helpostikkin joku vahtimaan tenavia ihan sillä, et pääsee kisoihin mukaan ja pyörimään
     
  19. KJG

    KJG 3rd gear

    Pomppulinna häkissä, muksut sinne lukkojen taakse?

    Mites ajattelit erotella noi 8-18V junnukuskit muista lapsista? Päästetäänkö ne irti junnukierrosten ajaksi?
     
  20. nalle71

    nalle71 Gearhead

    Eikös siellä pitäis olla järkkärit sitä varten, jotka pitävät huolen siittä ettei kukaan ylimääräinen lapsi tai aikuinen ole sellaisissa paikoissa missä ei saisi olla esim.paluutiellä ainakin ennen on ollut ai niin fyyran säästötalkoista johtuen ei ole tarpeeksi järkkäreitä ilmeisesti täytyy jotain sattua ennenkuin siellä tullaan järkiinsä
     

Kerro tästä muillekin!