Lasien tummennus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tuning & Styling', aloittaja Anonymous, 6.5.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eli miten se tehdään sillai fiksusti, että ei jää ilmakuplia tms. Ja että kalvot pysyy kiinni. Kokeneemmat kertokaa hyvät vinkit.
     
  2. Vani-91

    Vani-91 1st gear

    11 vuoden kokemuksella voi sanoa että on vähä tuurista kiinni.. Saippuaa ja vettä pitää olla sopivasti ja niitä oikea seos (ja kalvo jotakin hyvä laatuista). Jos on liikaa saippuaa jälki on 100% mutta kun tulee talvi ja pakkaset voi kalvot "pudota" kun tulee ekat kuura-kelit. Taas jos vettä on liikaa ottaa kalvo TODELLA jujasti kiinni ikkunaan mutta asennus vaiheessa saa olla tarkkana juuri näiden "kuplien" kanssa koska se kuivaa nopeasti. Eräs auto piti laittaa 3 kertaa uudestaan ennen kuin onnistui kunnolla.

    Ps: Mä en tee tätä työkseni mutta joskus sellaisena "sivu-hommana".
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    spray on myös hyvä vaihtoehto mut täytyy olla tarkkana tulee äkkiä valumia ja näyttää sisältä katsoen hirveältä...
     
  4. ilettävä

    ilettävä 1st gear

    entisenä kalvoasentajana voin sanoa että ei se pelkästään tuurista ole kiinni. Se vaan täytyy tietää mitä tekee. Itse käytän nykyään "halpis-kalvoja" ja lopputulos ulkonäöllisesti sama kuin merkkikalvoilla.
     
  5. ZipZap

    ZipZap 1st gear

    Spray tummennuksista ei ole kyllä henk. kohtaisesti hyvää sanottavaa.

    Aikoinaan tummenettiin spraylla Scorpion takalasi, ihan siisti tuli, mutta kun ikkunan sisäpinnalle tuli sopivassa kelissä huurua, liukeni maali osittain pois, sitten oli kyllä karseen näköinen.
     
  6. Minun mielestä nuissa tummennuksissa ei oo periaatteessa mittää järkiä muuta kiu ulkopuolisille. Sisällä jos on nii ei nää mittää ulos kun taas ulkoapäin kattoo nii sehän on grrnau
     
  7. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Njaa... Jos itse tummentaisin laseja niin lähinnä siksi että sisällä olisi viileämpi eikä aurinko häikäisisi niin pahasti, en siksi että teinit kuolaisivat autoani...
     
  8. Camaro^

    Camaro^ 1st gear

    Kun niitä kalvoja laitetaan, niin laitetaanko ne ulkopuolelle, sisäpuolelle vai molemmille?
     
  9. JKL Raggars ry

    JKL Raggars ry Gearhead

    En ole ikinä ymmärtänyt tuota kalvo tummenusta, mielummin laittaisin autoon savulasit. Maksaahan se paljon enemmän tietysti hankkia sävytetyt lasit autoon ja asennuttaa. Jos taas asentaa itse niin hirveä homma... :eek: Antaa olla kirkkaat lasit käyttiksessä, paitsi on tuo tuulilasin yläreuna sävytetty vihreällä "jee" Varmaan tehty estämään häikäisyä ajettaessa auringoa kohti..
     
  10. xjford

    xjford 1st gear

    eiköhän ne ulkopuolelle laiteta :p aukeavat varmaan tietyssä nopeudessa downforcea antaviksi siivekkeiksi :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  11. 440Magnum

    440Magnum 1st gear

    onhan noita eri tapoja asennella, yks mikä kannattaa varoo ni koirankarvat, hiukset ym ym karvoitus... näyttää samalta ku ois kihomatoja ikkunassa :rotfl:
    yhel kaverilla oli teini-corollassa väärin laitettu kalvot ja viel sisäpuolle, yläreunassa kovassa ku mikä mut alaosaa sai nostella niiku tahto, mokomatkin rullaverhot :D
     
  12. Mikey

    Mikey 1st gear

    Muistan kun aikoinaan tummensin pikkiksen takalasin. Laitoin kalvot sisäpuolelle JA ulkopuolelle. Hieman kyllä nauratti ja epäilytti koko homma mutta oli vaikeaa olla ihailematta ulkopuolisen kalvon kestävyyttä kun se jaksoi roikkua mukana koko kuuman kesän ja sit vielä talvenkin... Eikä repsottanut mistään :eek:

    Nii ja noistahan on helppo tehdä erilaisia ja erivärisiä koristeita jos semmoset haluaa.
    Teippaa kalvo tasaiselle alustalle ja leikkaa todella terävällä mattoveitsellä vaik liekit. Laita ne sit ikkunaan ja suojaks toinen kalvo päälle peittämään koko ikkunan. Maltti, puhtaus ja veden/saippuan runsas käyttö on ne ratkaisevat tekijät.
     
  13. JJu

    JJu 1st gear

    Eiköhän ton tummennuksen vois tehdä kunnolla, eikä mitään spray ja kalvovirityksiä. Viekää ne lasit lasifirmaan, joka tummentaa ne ihan laillisesti ja iskee lasiin vielä tyyppihyväksynnän. Ei siinä sit lakeilla ja katsastusmihellä ole vastaan sanomista...
     
  14. JnZm

    JnZm Gearhead

    Sivulasit?

    Mitenkäs paljon sivulaseja tai etulasia saa tummentaa vai saako ollenkaan?
     
  15. Mikey

    Mikey 1st gear

    Muistaakseni oli jossain sellainen juttu että takalasia ja takasivulaseja saa tummentaa 75% mutta se vaatii sitten apukuskin puoleisen peilin? Korjatkaa viisaammat, jos olen väärässä.
    Etuikkunoitahan ja tuulilasia ei saa tummentaa kalvolla ollenkaan.
     
  16. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Lakiteksti:

    779/1998
    16 §
    Tuulilasi ja muut ikkunat
    1. Tuulilasin valonläpäisykyvyn on oltava vähintään 75 % ja etusivuikkunoiden sekä henkilöautontakaikkunanvalonläpäisykyvyn vähintään 70 %. Tuulilasissa ja etusivuikkunoissa ei saa käyttää jälkeenpäin asennettavia kalvoja eikä niitä saa muullakaan tavalla muuttaa tai peittää siten, että niiden valonläpäisykyky heikkenee. Muissakaan ikkunoissa ei saa käyttää sellaisia kalvoja tai niitä muuttaa muulla vastaavalla tavalla siten, että ikkunoista voi aiheutua haitallisia heijastuksia.

    2. Jos näkyvyys taaksepäin heikkenee rakennemuutosten takia, on autoon asennettava riittävän näkyvyyden taaksepäin antava oikeanpuoleinen taustapeili. M1-, M1G-, N1tai N1G-luokan ajoneuvon takaikkunaan saa asentaa tummennuskalvon, vaikka takaikkunan valonläpäisykyky tummennuskalvolla varustettuna on alle 70 %. Jos M1-, M1G-, N1- tai N1G-luokan ajoneuvon takaikkunaan asennetaan tummennuskalvo, autoon on asennettava riittävän näkyvyyden taaksepäin antava oikeanpuoleinen taustapeili. Jos auton takaikkunaan on asennettu autossa pakollisena varusteena vaadittu keskijarruvalaisin, ei sitä saa tummennuskalvolla peittää.
     
  17. xjford

    xjford 1st gear

    takalasin ja takasivulasit saa laittaa umpeen vaikka pellillä ja siihen ei ol kellään mitään sanomista. sen peilin se kyl tosiaan vaatii
     
  18. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Ei Hiacessakaan takaikkunoita tarvi.
     
  19. always bb

    always bb Gearhead

    eikös toi ikkunoiden tummennus ole tollasten hommaa jolla ongelmia itsetunnon kanssa ja pelkää päivän valoa, ihan kuin noi ryssät
     
  20. jyha

    jyha 1st gear

    eikös noi lasien tummennukset ole osittain ihan käytännöllisiä?
    pakussa jos on jotain arvokkaanpaa lastina (esim. työkälut), vois olla ihan jees rajoittaa näkyvyyttä sisätiloihin!
    henkilöautossa lisää matkustusmukavuutta ( esim. koirnomistajat ja perheelliset).
    kaikki ei välttämättä halua piiloon. onhan ne joissain autoissa jopa tyylikkään näkösiä noi tummennukset!
     

Kerro tästä muillekin!