1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Lataus ongelma!!

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja kini61, 6.10.2018.

  1. kini61

    kini61 1st gear

    Jipii, laturi tuli ja vaihdettu myös akku.
    Mutta nyt tuli ongelmia??
    Lataus välillä katoaa kokonaan= Ensin lataa normaalisti käynnistyksen jälkeen n.14v,
    sitten hetkenpäästä lataus katoaa kokonaa, välillä ajossa rupeaa hetkeksi lataa normaalisti.

    Pikaista apua kaivataan mistä vikaa vois etsiä?????

    HELPPPP!!!!!!!!

    Auto: Chevrolet Trans sport, 3,4l, v.2001
     
  2. Jussi289

    Jussi289 Gearhead

    Huonoista johtojen liitoksista tai jopa huonoista johdoista. Akku-kone-kori maadotuksissa usein fuulaa ja muualtakin voi löytyä. Jos tota latausta on kateltu vain mittariston jännitemittarista, niin akun ja korin välinen maaliitos on hyvä ehdokas.
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  3. musta pässi

    musta pässi 2nd gear

    Samaa luulen ma, liitosvikaa veikkaan. Lähtökohtaisesti aina akusta navoista mittaus. Oikeissa verstaan mittareissa on hiilipakkavastus jolla saadaan laturi huijatuksi että akku on tyhjä. Silloin se mitatessa puskee myös kaikki ampeerit ulos. Lataus on jännitteen (v) lisäksi myös virtaa (a)......
     
  4. fenix

    fenix 2nd gear

    Komppaan edellisiä.
    Varmista maadoitus vaikka laturin rungosta koriin.
    Itsellä oli - 89 firebirdin laturissa 3 tai 4-napainen liitin ja siitä heräte terminaali saanut lämpöä.
    Tutki liitin ja vääntele sitä vian aikana, jospa alkaisi lataamaan.
     
    Muokattu: 11.10.2018 klo 11:49
  5. kini61

    kini61 1st gear

    Jep,jep. Mikähän ja mistä vois tota lataus ongelmaa hakea??

    Äsken auto kylmänä yön yli, lähti hyvin käyntiin ja alko heti lataa 14.4v.
    Mutta kun auton ajaa lämpimäks ni lataus virta rupee katoilemaan ja katoamaan kokonaan.
    Joskus ajossa tekee että ensin lataus vista häviää, jopa niin että mittaristokin pimenee,
    ja yhtä äkkiä rupee taas lataamaan.
    Olisko laturille menevät heräte johdot jotenkin syyllisiä?? 2kpl.
    Ja mihin ne menevät, (näytytäis että menevät tietokone boxiin??) ei varmuutta??
    Voisko ne ohittaa ja vaatiiko virtaa ja kuin paljon.
    Mistä löytyis kyseiseen ajokkiin sähkö kaaviota??
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Gearhead

    Kyllä siellä on jossain ihan kunnolla katkosta, ei tuo enää pelkkää lataamisen puutetta ole.
     
  7. Powerstroke

    Powerstroke Gearhead

    Mulla on semmonen mittaristo että kojetaulua taputtelemalla ja moksuttamalla saa mittarit näyttämään semmosia lukemia kun haluaa! :D
     
  8. 1320

    1320 Gearhead

    Mulla on ollut muutaman kerran samoja oireita Letukassa, Delco Remy laturista kyse.

    Katso onko akun + navalta laturin takaosaan tuleva kaapeli löystynyt. Ainakin omassa laturissa sen kaapelin kiinnityspultti tuntuu löystyvän silloin tällöin, ja oireena on juurikin tuo, että välillä lakkaa lataamasta lähes kokonaan, ja sit yhtäkkiä lataus nousee taas takaisin normaalille tasolle. Ja nimenomaan se kiinnityspultti mihin kyseinen kaapeli kiinnittyy, pääsee löystymään, vaikka kaapeli itse oliskin kireällä...

    Tuo on helppo korjata, ekaks hihnapyörä irti kun laturi on vielä paikallaan, sitten ottaa laturin irti ja purkaa sen. Laturin takaosassa on eräänlainen muovinen "suojus" tai mikälie levy se siellä laturin sisällä nyt onkaan, mutta siihen kun pääsee käsiksi ja kun sitä raottaa, saa siitä välistä tungettua jonkunnäköisen avaimen sisään niin että tuon kiinnityspultin pääsee kiristämään. Olen ruikkinut vielä ruuvilukitetta sinne väliin ettei heti löystyisi uudestaan, ja ainakin toistaiseksi on toiminut hyvin. Sitten vaan laturi takaisin kasaan ja varovasti kiinnittää sen kaapelin paikalleen.

    Tää on ainakin ollut omassa laturissa ongelmana, jos sulla on sama probleema niin se on onneksi suhteellisen helppo ja aika nopea korjata. Toivottavasti tuosta selityksestä vaan ymmärtää jotain...
     
  9. kini61

    kini61 1st gear

    Haaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!
    Hommat SEIS!!
    Vika osittain selvis, Edelliset vinkit katottu läpi, eikä vikaa siellä!!
    Vika ilmeisesti tietokone boxissa??
    Laturilta lähtevät kaksi heräte johtoa: toinen oranssi ja toinen punainen.
    Oranssi johto menee sulake boxiin ja punainen tietokoneelle.
    Jälkimmäinen eli punainen ei saa tietokoneelta käskyä alkaa lataa, (olisko tietokonen sökö)??
    Ja mitä muuta se ohjaa?? Sieltä löyty kolme lohkoa.
    Kuorin hieman punaista johtoa, aluksi ei virtaa, syötin siihen pienellä vastuksella virtaa.
    ja johan laturi heräs lataamaan normaalisti n.14.4v.
    Mittasin herätejohdossa kulkevan virran kun heräte kulkee n.4.6v.
    Nyt muutaman kerran kokeiltuna lataus toimii eli startin jälkeen lähtee lataamaan.
    Välillä tarvii herätellä johdosta, antamalla virtaa ja taas a vot :)
    Mikähä olis nyt tehtävissä??
    Tietokone lohkon uusiminen??

    Ps. onko muilla ollut vastaavaa vikaa??
     

Kerro tästä muillekin!