Laturi käryää

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja sariko, 30.7.2021.

  1. sariko

    sariko 1st gear

    Mikähän voisi olla vikana kun Chrysler stratuksessa alkoi laturi käryämään? Siihen vaihettiin uus laturi, mutta sekin alkoi käryämään? Mistä vikaa kannattaisi rueta etsimään?
     
  2. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Alkaako käryäminen saman tien kun kytkee johdot kiinni, vai kun moottori on käynnissä? Onko muita muutoksia tehty samassa yhteydessä tai juuri ennen (akku tms.)
     
  3. sariko

    sariko 1st gear

    Eka kerran vanhalla laturilla tuli käryä kun annoin apuvirtaa ja kuumeni auton runkokin.mut sitten auto toimi pienillä matkoilla (kuului kyllä kurisevaa ääntä), kunnes alkoi taas käryämään.vaihdettiin uusi laturi ja se alkaa käryämään parin minuutin kuluttua kun auto on käynnissä
     
  4. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Oliskohan siinä latauspiiri ylikuormittunut apuvirtaa antaessa ja syntynyt oikosulku johonkin. Tarkistaisin johdotuksen ja siihen liittyvät komponentit ensiksi, ettei ole oikosulkua tai katkosta
     
  5. sariko

    sariko 1st gear

    Kiitos vinkistä,huomenna tarkastellaan niitä johtoja
     
  6. sariko

    sariko 1st gear

    Huomenta.
    Savu tulikin ilmastoinninkompurasta joka on laturin alla. Eli onkohan kompura rikki vaikka puhaltaa kylmää? Kokeiltiin ottaa ilmastoinnin johdot irti,mutta savuaa silti? ( mittaristo pimeni myös)
     
  7. JKF

    JKF Gearhead

    Rungon ja moottorin välinen maadoitus olis ainakin yksi tarkastuskohde. Ehkä apuvirtaa annettaessa palaneet viimeiset säikeet siitä poikki ja nyt maat kulkee vähän mitä reittejä sattuu.
     
  8. Weijari

    Weijari Gearhead

    Voisko se hihnapyörän kytkin savuta, siis se joka kytke kompressorin hihnalle kun tarvitaan jäähdytystä?
     
  9. sariko

    sariko 1st gear

    Voikos ilmastoinnin rele aiheuttaa tommosia ongelmia?
     
  10. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    onko ac kompura jumissa ja hihna savuaa
     
  11. f34

    f34 Double Gearhead

    Tuonhan voi testata ottamalla hihnan irti.
    Jos savutus jatkuu, niin sähköongelma.
     
  12. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    ja etenkin jos hihnan irrottamisen jälkeen vielä kylmän tuleminenkin jatkuu niin yhteys parapsykologian asiantuntijoihin….
     
    Kruunusaari, Mika.T, Dataviilaaja ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!