Laturin vaihto edessä. Mikä laturi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Dankke, 31.12.2018.

  1. Dankke

    Dankke 1st gear

  2. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Riittää...tuo merkkikin on varmaan ihan hyvä...ne Xraaserit on ihan kuraa.
     
  3. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

  4. julmajari

    julmajari Gearhead

    Southwestistä Delco myös Motonetin hinnalla.
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

  6. grantorino

    grantorino Gearhead

    Kohta joku varaosien suurkuluttaja huutaa, että tilaa rockautosta, eikä maksa kuin neljänneksen suomen hinnoista.:D
     
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    105€ aito delco 85amp moniuramalli tulleineen kotiin tuotuna. Miksi ei saisi rockautoa mainostaa?
     
    pimeroolis tykkää tästä.
  8. grantorino

    grantorino Gearhead

    Heh, nimenomaan tätä tauskin näköista tarkoitin ja ehtisitkin vastata 30 sekuntia ennen mua.
    Minun puolesta saat vapaasti mainostaa:)...
     
  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Autosähkökorjaamoissa (esim Adita stadissa) saa yleismalliseen hihnapyörän paikan ja tyypin valittua niin että harvinaisempaankin vekottimeen sopii.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tottakai. Kysyjä sen päätöksen tekee,mutta jos jostain syystä ei halua maksaa tuplahintaa niin muitakin vaihtoehtoja on. Esim motonetistä jopa samana päivänä tai usasta aitoa viikossa.


    Harrastusta ja sen jatkumista tukee mielestäni se, että osista ei tarvi maksaa tuplahintaa. Toisten mielestä se on väärin näköjään.
     
  11. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Sekä US-Partsissa että Motonetissä on omia hankaluuksiaan löytää ostettava tavara. Partsissa on varmaan vaikka suoraan hyllyssä, mutta kun se tarvekin syntyy usein vasta kun pääsee tutustumaan tuotteisiin niin ei oikein nappaa sinne tiskille meno vs joku Rockauton katalogien selailu - ja ostopäätös. Sama virsi pätee Motonetin kanssa. Siellä on vissiin edelleen Walbron bensapumppuja ja GT1544S ahtimen tiivisteitä, mutta kun en tiedä, mihin autoon ne alunperin kuuluu, niin ei ne tiskiltäkään helpolla irtoa. Useilla kotomaisilla tarvikeliikkeillä on pitkä matka ulkomaan nettikauppojen helppouteen.
     
    KajS tykkää tästä.
  12. Dankke

    Dankke 1st gear

    Joo se on hyvä et käy kiitos vastaajille, mulla joku pien kiihotus upottaa toi konehuone kromii
     
  13. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Laturi on yksi niistä osista minkä itse mieluummin ostan Suomesta ja maksan sen muutaman kympin enemmän, mikäli jostain syystä vanhan kunnostus ei onnistu.

    Sen verran kertyny huonoa kokemusta näistä nykyisistä tehdas"kunnostetuista" laitteista, että helpompi on hakea paikalliselta tiskiltä uusi takuuseen kuin reklamoida rapakon taakse.
     
    cdv70 ja grantorino tykkäävät tästä.
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En tiedä onko sitten kusetusta, mutta rock autossa on reman ja new osiot erikseen starteille ja latureille. Eli voi ostaa kumman haluaa.
     
  15. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jos paikallaan on alkuperäisvehje ja vähän varautuu etukäteen (tai harrastajana on jo varautunut), niin laturin täydelliseen remanyfacturointiin ehjäksi menee siin puolituntia-tunti riippuen tapauksesta. Usein tohon mahtuu jo irrotus-asennus kans. Mulla ainakin on kaikki osat kaikkiin talon autojen latureihin ja vähän muihinkin hyllyssä. Poislukien nyt toi Cadin ihmegeneraattori, joka on yli 200A. Se on uus tuttavuus.
     
  16. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    esim.koskiselta laturi,latasi liikaa,soitin ja sanoin että säädin sökö,lähettääkö uuden ja laitan rikkinäisen tilalle.vastaus.ei onnistu,laturi pitää lähettää tarkastettavaksi jonnekkin joka firmaan joka tarkastaa nämä.vähintään kk jono.mitä vittua.toiset ajaa töihin näillä.rock autosta laturi ,kuljetuksessa bat tappi irti,kuvat ja palaute rockautoon,vartissa vastaus että uusi lähtee ja lähti,tuli 3 päivässä ovelle eikä edes vaurioitunutta tarvinnut palauttaa.jokainen voi päätellä kummassa on vaikeampaa.
     
    KajS, Karpov, Gary Grand ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  17. grantorino

    grantorino Gearhead

    Tuo palvelu alttius on paljon puulaakin koosta kiinni, kyllä ainakin US-partsissa vaihtoivat starttimoottorin toiseen, kun eka ei toiminut.
    Pienemmillä toimijoilla ei välttämättä edes ole yhtä kappaletta enempää laturia hyllyssä.
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tai sitten ostaa suoraan rockautosta kaksi ja pääsee silti halvemmalla :D
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  19. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Eipä oo tähän mennessä tullu vastaan firmaa jonka pitäisi lähettää laturi kuukaudeksi testiin, hyvä tietää että noinkin voi käydä :odeek:
     
  20. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Vaihdettiin joskus 1991 paikkeilla kaverini leppäjeeppiin 455:sta tiloissa, jossa oli aiemmin toiminut autonvaraosaliike. Muuten avarassa yhtenäisessä hallissa oli erillinen pieni huonetila, melkein kuin komero. Ja siellä pienessä huoneessa oli lattialla läjäpäin ulkoisesti uuden näköisiä osia, seassa latureita ja startteja. Kun omasta moparista oli laturi laakerien osalta aika loppu, selasin läjän läpi, olisko sopivaa. Huoneen osat osoittautuivat kaikki jollakin tavoin viallisiksi. Liekö ollut varaosafirman takuukäsittelyosaston loppusijoitusosasto?
     
    KajS tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!