Lauluauton määritelmä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Fargo, 23.4.2012.

  1. Fargo

    Fargo Gearhead

    Tuolla kun oli tuo urheiluauton määritelmä-topic niin mulle tuli ihan muuta mieleen....Eli:

    Periaatteessahan tämä on helppo asia, eikö? Että kyllähän autoharrastaja nyt lauluauton tuntee kun sellaisen näkee, eikö?

    Vaan koitetaanpas laittaa se ihan paperille se määritelmä?

    Pelkästään "iso ja mattamusta" ei varmaan useimpien mielestä osu ihan kohdalle?

    "Kuusipaikkainen"?
    - no entäs farkut kolmella penkkirivillä? Eikö se nyt herramunjee ole oikea lauluauto vaikkei olis edes takapenkillä varustettu?
    - ja kyllähän nyt löytyy 8-paikkaisia autoja, jotka eivät takapenkeistään huolimatta omaa kovinkaan paljon laulullista "mitään"?

    Eli miten ihmeessä tätä voisi kuutioida, niin että voitaisiin sen määrittelyn perusteella sanoa onko joku auto lauluauto vai ei?


    Itse en tiedä vielä tämän paremmin. Laittakaa mielipiteitä kehiin, niin katsotaan ovatko muut samaa vai eri mieltä.

    Anteeks lainaukset.
     
  2. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Sellainen määritelmä kuin ''Käyttökustom'' on tainnut jäädä jo unholaan? '90 luvulla sellasia ainaki vielä löytyi? :lol:
     
  3. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    lauluauto.. on auto jonka siisteydestä ei välitetä.. ei sisäisestä eikä ulkoisesta.. enemmän kuin vähän rähjääntynyt ulkonäkö.

    asiaan kuuluu lisävahvistukseksi maalauksia, teippejä ja tarroja joiden tehtävä on teksteillään ja tyylillään vain ärsyttää normaalia tai viherpiipertäjä kansaa.

    muu auton mukana kulkeva rekvisiitta romu myös osoittaa lauluauto asennetta. (toisilla se on kattotelineillä tai takaikkunalla jne olevat erikoiset romut.. toisilla viikonloppujen aikana kertyneet tyhjät pullot jalkatilassa)

    muotiin voi extrana kuulua madallettu alusta (siinäkin yleensä helpoimman kautta eli esim leikkaamalla tai lämmittämällä jousia..) lisäksi parhaimmissa voi olla jopa chopattu katto.. (harjoittelukappaleena siis) tai hutiloiden tehty laikka-avo tyyli ovat vain sivu juonteina..

    värinkään ei ole pakko olla mattamusta mutta koska yleensä ne ovat hyvin ruosteisia kuintenkin ja alkuperäinen väripinta ei osoita tarpeeksi asennetta niistä vain tulee mattamustia usein.

    lisäksi laitetaan vielä muista "virallisista" tyyleistä idoituja kuvioita piristämään päivää.. ihan itte tehtyn näköisiä skalloppeja tai liekkejä.. edelleen niiden on tarkoitus olla selviä ulkoisia merkkejä muille että "tässä on dontgiveafukk-asennetta".
     
  4. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    EEEEeeeeiii pidä paikkaansa! Vaikka väri on mattamusta ja sillointällöin kaljaakin juodaan niin silti tuo Yorkerini on minusta käyttökustom chopattuine kattoineen ja turvaistuimineen.
    On muuten pieni ilo ajaa Prisman "varattu perheille" parkkiin Avensisten viereen, kun olemme menossa tyttäreni kanssa kauppaan. :rotfl:
     
  5. NorthElite

    NorthElite Gearhead

    :D Totuus löytyy allekirjoituksesta
     
  6. Herje

    Herje Double Gearhead

    Kyllä minäkin meinasin lanata kylänraittia laikka-avolla muksujen kanssa kunhan kelit lämpenee.
    Aamulla kyllä herää hyvin kun ajaa avolla töihin.
    Tänäkin aamuna +2 astetta lämmintä kun paukutin Furylla töihin. :lol:
     
  7. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    No hyvä, jotta nimike vielä elää ja autot liikkuu! 8)
     
  8. ari vw

    ari vw Gearhead

    Riittävä määrä kännääviä idiootteja sisällä riittää. mikä tahansa auto muuttuu lauluautoksi.
     
  9. Ai niiiko näin? [​IMG]
    Kuva kertoo enemmän kun tuhat rusinaa! :rotfl:
     
  10. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Akustiikka! [​IMG]
     
  11. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Aika hyvin kiteytetty yhteen lauseeseen. Näin se minunkin mielestäni menee.
     
  12. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    eih.. oon taas vappuaattona duunissa.

    onko mitään tapaa lepytellä työnantajaa kun otan aamulla linja-auton varikkopilttuusta ja palautan illalla lauluauton?

    hmm.. no joo. itselle toi lauluautokulttuuri on varsin vierasta, jääny lähes tyystin väliin autossa dokaaminen. Poikasena olin jonkin verran kuskina ryyppyporukoille, kulkupeliks kelpas yhtä hyvin avo-gto ku mustaks maalattu farmari-caprice.. oon siis minäkin valmis allekirjoittamaan ari vw:n näkemyksen.
     
  13. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ja siellä vissiin lauletaankin lastenlauluja? Joku hempeen värinen pokemon-auto on varmaan sellainen lastenlauluauto?
     
  14. B 50

    B 50 Gearhead

    Kun toi jälkikasvu oli vähän pienempää en huomannut juurikaan eroa meiningissä oliko perhematkalla vai juoppokuskina. Menomatkalla kysellään joko ollaan jossain ja hirvee älämölö. Kaikilla on tauoton nälkä ja jano. Perillä ovet lävähtää auki ennenkuin auto on pysähtynyt, ensimmäinen on kadulla turvallaan ja puolet takapenkille kerääntyneestä roinasta kans. Jokainen matkustaja pitää erikseen huolehtia myös määränpäähän sisään. Poislähtiessä autetaan pukemaan matkustajille takit ja etsitään kadonneet pipot ja tumput. Paluumatkalla kaikki nukkuu. Minkä nuorena oppii.. :D
     
  15. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Hahaa, toi oli paha! 3promillen rokkari turaa kuin 5v lapsi!

    Oisko lauluauto semmonen missä ei selvinpäin kehtaa olla kyydissä? :rotfl:
     
  16. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Autoa ei voi rakentaa lauluautoksi, vaan mikä tahansa auto muuttuu pikkuhiljaa sellaiseksi, kun kuulee riittävästi laulua.

    Kun auto on saanut riittävän lauluauto-statuksen, siihen voi varovasti lisätä laulamista helpottavia tekijöitä, kuten jätesäkki-rättikaton, painepesurin kestävän verhoilun, maalattian, ym.
     
  17. hillo-

    hillo- 3rd gear

    meilläpäin noi lauluautot on pitkälti sellasii jotka seisoo vaan. alkuillasta kyllä liikutaan mutta jossain vaiheessa iltaa tulee se riisinjyvä joka murtaa aasin selän ja kuski ei vaan enään kestä selvinpäin.. sit ei muuta ku auto parkkiin ja.. illan viettoon..
     
  18. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    pitääkö tosiaan kaikki määritellä ennekuin uskaltaa puhua mistään?

    Kyllä paskan tietää kun sen haistaa, ei sitä tarvitse määritellä. Trafissa ja ministeriöissä on ihan joutavana porukkaa määrittelemään jos mitäkin ajoneuvoluokkaa ja asiaa :)
     
  19. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Ikkunoista näkyy karvaisia perseitä (ohittajille ja ohitettaville) ja takapuskuri lyö kipinää :rotfl: Ja laulu tietty raikaa kilsojen päähän... Ja saattaapa tuolta ikkunasta laulukirjakin silloin tällöin lennähtää pihalle 8)

    Ja yhdyn B50:n mielipiteeseen täysin :D
     
  20. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Nauratti.
     

Kerro tästä muillekin!