LED-putkista kokemuksia autotallin valaistuksessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja osilpi, 5.1.2015.

  1. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Toihan vaan osoittaa, että osaa suhteuttaa hankkimansa tavaran laatuluokan ja hintatason. Halvan ostamalla voi vaan yllättyä positiivisesti :) Kalliissa sama vois vituttaa.
     
    karhu01 tykkää tästä.
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Täytyy kysellä tuolta kun tarve olisi itellä Edison kantaselle led valolle joka kestää 40-60 asteen lämpötilassa enemmän kuin yksi tai kaksinumeroisia tuntimääriä.

    Vielä ei sähköliikkeitten "testatut" ole kyenneet edes hehkulampun kestävyyteen, saati halogeenin tai energiasäästölampun
     
  3. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Itte enemmän yhdistelen tavaran paketissa antamia lupauksia siihen mitä tavara todellisuudessa tekee, oli se sitten euron tai satasen tavara. Jos paketissa lukee että 10 000 tuntia, se tavara on paskaa jollei se kestä sitä, oli se sitten minkä hintainen tahansa.
     
  4. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Niin, onko se sitten iän tuomaa viisautta, että osaa suodattaa noita lupauksia vähän asiayhteyteen sovellettuna...? Kaikessa luvataan yleensä "vähän yli" kuitenkin.
     
  5. urho3

    urho3 Gearhead

    Nythän me ei tiedetty monestako putkesta ne 2 meni rikki. Kuka meistä töissäkään pystyy virheettömään suoritukseen.
     
  6. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    sen vuoksi suurin osa nykysin tehdystä kuluttaja kamasta on paskaa koska se ei kykene suoriutumaan siittä mistä sen tekijän mukaan pitäisi ja mistä olen maksanut.

    Poikkeuksiakin löytyy.
     
  7. urho3

    urho3 Gearhead

    No en oikein oo samaa mieltä kun ostaa kunnollista eikä mitään halpista. Kumilaatu auton alustan osissa ja letkut kyllä on sitä.
     
  8. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    suurin osa nykysin tehtävästä kuluttajakamasta on halppista eikä kunnollista
     
    eilhik ja Swoop tykkäävät tästä.
  9. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kyllä. Ainoo harmi on se, että se ei aina näy siitä hintalapusta. Kalliskin voi olla alkujaan hinnat alkaen mallia.
     
  10. urho3

    urho3 Gearhead

    Jaa en mulla on tavaroista huonoja kokemuksia juurikaan. Auton osissa ehken niitä huonoja tulee vastaan. Työkaluja saa kunnollisia ihan normi kuluttaja.
     
  11. urho3

    urho3 Gearhead

    Digiboksit ja lähinnä niiden elkoja saa uusia kiitos invertteri tekniikan. Se tulee mieleen et vanhat muuntajat oli lujempia. Mm Matti akkuvarajaa seleenitasasuuntajineen..
     
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Noi elkot onkin hauskoja. Normaali valmistajan lupaus on luokkaa 2000 tuntia. Saat oikeen ettiä, jos haluut esim. 6000 tuntia lupausta kestoksi. Paljonkos toi onkaan 24/7...
    Ja koko paska on tasan niin hyvä, kun huonoin osa yleensä. Itteehän toi ei haittaa, mutta normikuluttaja on vähän hukassa.
     
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    energiasäästölamppujen laatu on ainakin romahtanut siittä mitä se oli 90- luvun lopussa ja 2000- luvun alussa. Philips tollon ylivoimanen, kesti kauan syttyä mutta kesti yli sen ajan mitä paketissa luvattiin, nyt joka merkillä ongelmia päästä edes siihen jos lamppu vähänkin vaativammassa ympäristössä ja laatuvaihtelu on ihan jättimäistä. Ero on tullut myös hajoomisessa, noi nykyset alkaa vilkkumaan ja vanhemmat vaan pimeni. Olisko diagnosoitavissa siten että elektroniikka pettää vaikka itte lamppu on ehjä?

    Noi ei ammattilaismalli leditaskulamput suht onnettomia, kestää sen viikon tai vastaavaa ja sitten joko himmenee tai lakkaa kokonaan palamasta.

    Tietsikan virtalähteet suunnilleen kaikki alle 100 euron hintaluokassa ihan onnettomia, virtalähteelle luvataan tehoa joku 800W, 1300W tai vastaavaa mutta se on rakennettu sen 430W stardardi virtalähteen osilla. Joku vuos sitten oli ihan vaarallisiakin virtalähteitä markkinoilla. Ilmeisesti joku tollastakin jätettä ostaa jos niitä kerran tehdään.

    Tietsikan emolevyjen elkot oli joskus 90- luvun lopulla, 2000- luvun alussa ikuisia jos oli japseissa tehtyjä. Jossain vaiheessa nekin alko tekemään samaa mitä muualla ja enää ei eroa ole muuta kun siinä että emolevypaketissa isot JAPAN MADE tekstit ilman sen kummempaa hyötyä JAPAN MADE elkoista. Mun mielestä vähän parantunut joku, olisko kotelotkin parantuneet ja elkot viileempiä mitä joskus 2000- luvun puolivälissä, millon ne oksenteli jo aika vähälläkin käytöllä.

    Kuluttajatulostimet 100% paskaa, yksikään ei ole hyvä verrattuna johonkin vanhempiin hp laser jetteihin, vahoihin mustesuihkuihin tai uusiin ammattilaislaitteisiin
     
    Muokattu: 10.9.2017
  14. f34

    f34 Double Gearhead

    Jos laittaa loistevalaisimen runkoon led-putket, niin kuristin kannattaa ohittaa.
     
  15. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Onkos kellään vielä käyttökokemuksia noista ei-putkimallisista ledeistä tallikäytössä? Itellä tulossa sisämitoiltaan 6mx13m 4metrin seinäkorkeudella oleva talli ja kovasti tekisi ledivalaistusta mieli ihan sähkönsäästömielessä ja kun talvella ei ole aina lämmitettynä niin olisi pakkasillakin parempi vaihtoehto kuin loisteputket o_O

    Jotain tämäntyyppisiä siis?

    https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10118086
     
  16. lemmy

    lemmy Gearhead

  17. f34

    f34 Double Gearhead

    Työpaikalla yhteen halliin testimielessä vaihdettiin putkivalaisimien tilalle led valot, siis runkoineen.
    Halli on n. 7m korkea. Ero on huomattava ledien hyväksi.
    Ne kyllä maksoivat niin paljon, että sähkön säästö mielessä ei kannata.
     
  18. f34

    f34 Double Gearhead

    Muokattu: 10.9.2017
    lemmy tykkää tästä.
  19. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Vähemmän se kuristin kuluttaa sähköä sen ledin kanssa kuin loisteputkella, samaa mieltä silti siitä että turhaa sitä sielä pitää. sitten tuohon led putkien mukana tulevaan "sytyttimeen" se ei ole mikään sytytin vaan ainakin osramin putkien mukana tuli 1a sulakkeet loisteputken sytyttimen kantaan sopivassa kotelossa.
     
  20. f34

    f34 Double Gearhead

    Niitä on sitten magneettisia kuristimia ja elektronisia kuristimia.
    Led asennusohjeissa neuvotaan ohittamaan nämä elektroniset.
    Teknillisessä korkeakoulussa tekivät tutkimuksen aiheesta ja jäi mieleen, että paras ratkaisu on, että myös magneettinen kuristin ohitetaan. Lamppujen myyjät tätä ei erikseen mainosta, kun homma vaatisi virallisesti sähkömiehen, joka taas maksaa lisää.
     
    lemmy tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!