Letkun kiristys rantin hitsaaminen

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Vermilion, 13.4.2018.

 1. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  Moi tiedän että täällä on piileskeleviä hitsaus experttejä.

  Tarvis keksiä miten saan tehtyä putkeen sellaisen rantin että putki pysyy oikeasti kiinni klemmareilla.
  Kyseessä olisi Mig hitsaustyö erikoismateriaalilla. Mikähän olisi paras tapa tehdä homma? Ideoita?

  Ei viittis vaan vetää tohon putken päälle epämääräistä hitsaussaumaa tuskin paras letkupuristusrantti sellainen...
   
 2. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Tulee helposti vähän paksu. Yks vaihtoehto on vetää vaan kolme pistettä ympäri putkee, sekin pitää. Tai sit ohutseinämäinen putken pätkä päälle pisteillä kii, tarvii vaan se klemmari olla siin orkkisputken päällä sit.
   
  Karpov tykkää tästä.
 3. Hai

  Hai Gearhead

  Rullaa se sikkikoneella.
   
 4. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Mikä on putken materiaali, halkaisija ja ainevahvuus?
   
  Rotten tykkää tästä.
 5. Rotten

  Rotten Gearhead

  [QUOTE="Vermilion, post: 3321237, member: 151132".
  Kyseessä olisi Mig hitsaustyö erikoismateriaalilla. Mikähän olisi paras tapa tehdä homma? Ideoita?

  Ei viittis vaan vetää tohon putken ...[/QUOTE]
  Jos tuota ei ois ollut, niin se vaan migil sauman luirauttainen olis helpoin nopein ja toimiva ratkaisu
   
 6. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  Kyseessä 63mm ulkohalkaisijaltaa olevaa haponkestävää. Putkenseinämävahvuus luokkaa 1.5mm. Kyseessä on ahtimelta välijäähdyttimelle oleva putki, jossa on olettavissa 1.5-2.0 bar välissä olevia paineita. Tarkoitus olisi yksi putki katkaista keskeltä ja tehdä siihen joustokappale, jolloin putkien väliin jää noin 5-15mm liikkumatilaa.

  Tälläisellä olisi tarkoitus tehdä liitos.
  https://www.ebay.co.uk/itm/263204262234

  Minulla on haponkestävää 316 lankaa ja Mison18 kaasua joten teorissa saa kyllä vedettyä täpätkin, mutta niiden toimivuus on vähän emt. Jos ei muuta järkevää ideaa ole niin ei auta muuta kuin laitta Kemppi laulamaan.

  Alussa meinasin laittaa sellaista heponkestävää nauhaa, jonka paksuus on 0,5mm. Siihen porata reikiä ja sitten hitsata reikien kohdalta kiinni putkeen. Mutta jos ulkohalkaisija muuttuu 63mm => 64mm ei se auta kauheesti pitäis olla millinpaksua nauhaa se ajais asian joku 63 => 65mm suurennuus olisi jo jotain.
   
  Muokattu: 13.4.2018
 7. LPV

  LPV 2nd gear

  Meillä tehtiin just kk sitte 60mm happosista käyristä veneen pakoputken mutkat. Kaveri hitsas tigillä saumat noin sentin päähän päistä. Noita tuli viisi siihen pakariin. Kumiletku väliin. Siellä tulee kulkemaan pakokaasu ja merivesi. Eli ei sovi vuotaa ettei uppoo... lamellilaikalla hiottiin korkeus ja viistous sopiviksi. Klemmareiksi PARI kiristimet happosina.
   
  Rotten tykkää tästä.
 8. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  Juu mullakin on haponkestäviä klemmareita tohon varattu, tosi ei ole noin kriittisestä liitoksest kuitenkaan kysy kuin sinulla.
   
 9. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Ääni sikkipyörälle, jämäkälle sellaiselle.
   
 10. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  Mistä saan sellaisen sikkikäsittelyn Kouvolassa?
   
 11. Rotten

  Rotten Gearhead

  Metallipajat!?
  Peltifirmat
  Harrastajat, käsi pystyyn!?
   
 12. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

 13. toyopet

  toyopet Gearhead

  pääsekö putket kuinka paljon sitten liikkumaan?
  Eli vaikka olisi suorat putken päät ilman mitään tartuntaa, karkaako se silikooniletku mihinkään siitä päältä. Vähän pidemmästi silikoonia ja neljä klemmaria?
   
 14. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  Ahdin moottorissa kiinni ja välijäähdytin korissa. Joten kyllä ne vähän liikkuu, mutta tosin vähän koska V mallisesti moottorikumit. Sen lisäksi moottoritikumit on suhteellisen jäykät.

  Ennen tuossa ei ollut liitosta nyt moottorin vaihdon yhteydessä ilmeisesti moottori noussut jonkun 5mm ja koneenkorvat liikkuneet jonkun 2mm taaemmas. Vanhat ahtoputket jäävät ns vähän lyhyeksi. Sen vuoksi tarvii tehdä jotain tuollainen liitos/jousto olisi ehkä paras. On mulla mahdollisuus hitsatakin sellainen 7-10mm lisää tavaraa mutta liekö vaivan arvoista ja tuo putkin on aika pitkä, joten siinä voisi olla hyvä lisä liikkumavara...
   
 15. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  En osaa hitsata häävisti eikä mun ahtimesta tule paljoa paineita. Oon vedellyt putken pintaan migillä pieniä näppylöitä, semmosta kapeaa palkoa. Se tuntuu upotessaan silikoniletkuun pitävän klemmarin kanssa oikein hyvin vaikka imupuolta vaivaakin turbosta peräisin oleva tuorevoitelu. Hitsipalot olen sijoittanut siten että jäävät klemmarin kohdalle.
   
 16. f34

  f34 Gearhead

  Kyllä tuo 0,5 mm korotuskin pitää. Tai laita suikale tavallisesta 1mm pellistä. Noissa putkissa liikkuu kuitenkin turbosta tihkuvaa öljyä, joten ei varmasti ruostu.
   
 17. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Mulla ei ole sikkikonetta, niin tein sellaisen vasaroitavan työkalun tuohon hommaan. Tukevaan palkinpätkään hitsasin sopivan kokoisesta putkesta leikatut siivut, niin että niiden väliin jäi halutun "pullistuksen" mukainen väli. Putken sisäpuolelle sopivasti muotoiltu palikka joka on muotoiltu tavoitteena olevaan uraan sopivaksi. Tämä palikka kiinni saranoituun varteen joka kohdistaa sen ulkopuolen muottiin. Varren pitää olla niin tukeva, että kun sitä hakkaa vasaralla niin voima välittyy putken sisäpuolella olevaan palikkaan. Työkalun tekemiseen meni aikaa vähän enemmän kuin tämän kirjoittamisen pähkäilyyn ja toteuttamiseen. Lopputulos oli varsin onnistunut.
   
 18. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  Öö öljyä? Ei varmasti ole voit tulla pyyhkimään valkoisella paperilla putken sisäpintaa, ei ole kuin pölyä!
   
 19. Vermilion

  Vermilion 2nd gear

  Tarkistin materiaali paksuuden. Näkyy olevan 1.6mm.... seinäyksellä.
   
 20. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Melko tukevaa tavaraa, ei taida ihan kaikilla sikkikoneilla uraa syntyä.

  Sitte tuo kaavailemasi 5-15 mm väli putkien päiden välillä, luulen ettei jousta nimeksikään. Laittaisin 10 senttiä väliä.
   

Kerro tästä muillekin!