Letukan vaihteisto kränää

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Alexik, 10.10.2001.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
 1. Alexik

  Alexik 1st gear

  Kosla on Silverado pick-up, vm. 87, bensakone 5.0 ltr ja (tietysti) v8 automaattilootalla. Aiemmin loota on toiminut suorastaan ihanasti, vaan nyttemmin varsinkin vaihto ykköseltä kakkoselta on lähes tuskaa. Pitää vedättää kamalan pitkään ja nostaa kierroksia ennenkuin mitn tapahtuu. Muutenkin tuntuu vähän siltä kuin olis veto poissa vehkeestä. Voin yrittää antaa tarkempaa kuvausta onkelmasta vaikkapas s-postin välityksellä.
   
 2. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Taitaapi luistaa.
  Oletkos vaihtanut öljyt?
  Öljytkin vanhenevat.
  Kitkapinnat kuluneet, tiivisteet kovettuneet
   
 3. Alexik

  Alexik 1st gear

  Juuh, öljyjä olen itekin epäillyt. Sitten mulle on kerrottu luotettavalta taholta varmana tietona, että lootan kylessä oleva alipainekellon kalvo vuotaa ja myöskin toiselta taholta jotta joissain letkuissa jossakin on fuskua...=)
  Joten pitänee pilkkoa koko laite atomeiksi ja niin edelleen...
   
 4. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Väittäisin, että jos modulaattorin kalvossa on vuoto, kone alkaa savuttamaan, koska öljyä pääsee alipaineputkea pitkin moottoriin.

  Jos kyseessä on alipaineesta johtuva vika, epäilisin pikemminkin alipaineputken sijoitusta (pitää olla suoraan imusarjaan) tai siinä olevaa vuotoa.
   
 5. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Pieni reikä modulaattorin kalvolla ei välttämättä aiheuta vielä savutusta. Irroita modulaattorille tuleva letku laatikon päästä, jos sieltä tippuu laatikkoöljyä kalvo on rikki.
  Samalla on hyvä muutenkin tarkastaa letkun kunto.
   
 6. Alexik

  Alexik 1st gear

  Juu ei savuta kone eikä letkutkaan voine olla viärissä paikoissa kiinni, kun ei ole aiemmin kränäillyt loota lainkaan, vaan päinvastoin jopa.
  Mutta tutkitaan ja hutkitaan.
   
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!