Levylukon kiristämisestä..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja 63impala, 25.3.2003.

  1. 63impala

    63impala 1st gear

    Hain tossa Impalan kotitalliin kesähuoltoja varten ja pakkohan kuivalla asfaltilla oli hieman polkaista...Ja sama juttu kuin viime kesänäkin, eli lukko luistaa, vasen tassu polttaa mustaa, oikee harmaata raitaa.(Ei muuten romut korjaannu itsekseen talvella!) Perä on mallia hiace ja varustettu levylukolla, Jos pyöräyttäis sorvissa hieman shimmejä, kiristänkö lukon esijännitysjousia vaiko levypakkaa?? Mun puolesta se voisi olla liiankin kireä, eli pieni pauke ei haittaa. Ehdotuksia??
     
  2. 5KinKP60

    5KinKP60 1st gear

    Itselläni ei ole laajaa kokemusta lukkoperien öljyjen kanssa lutraamisesta. Sen tiedän että autoharrastajat ovat saaneet pikkuisen kulahtaneen lukon taas älyihinsä pelaamalla peräöljyn lisäaineistuksen määrällä - taikka vaihtamalla toisenmerkkiseen peräöljyyn.

    Mitä enemmän esijännitystä vedät levypakkaan, sen nopeammin levyt kuluvat. Lukon narahtelu ja narskuminen kertovat lukkoperäöljyn lisäaineistuksen olevan pielessä - liian vähän kitkaa poistavaa ainesosaa oljyn seassa. Saattaa lukko narskahdella sopivalla öljylläkin jos on liikaa jännitystä levypakassa.

    -A.
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Jep levylukon levyt ovat ainetta joka laajenee aika paljon lämmetessään ja se öljyn kitkalisäaine estää levyjen kiinnileikkaamisen luistaessaan. Jos levyjä kiristää liikaa, niinkuin kerran pilttinä tein Dana-44 lukolle, niin se hajoaa heti kun toinen pyörä pyörii eri tahtia. Mulla se tapahtui mettässä mutta kyllä se kadullakin levahtaa samalla tavalla
     

Kerro tästä muillekin!