Liian löysät öljyt? (Öljyvalo kiusaa...)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja dumb, 13.4.2007.

  1. dumb

    dumb Gearhead

    Ongelma on tuollainen juuri hankittu käyttöauto Ford Transit 2,5 litran dieselillä.
    Kun viikonloppuna sain auton alleni, tyhjäkäynti oli todella pieni ja öljyvalo vilkkui sen mukaisesti. Nostin tyhjäkäntiä randomilla sen verran että toimi mainiosti kotimatkan ja konaisuudessaan noin 400 kilometriä. Mutta sitten tänä aamuna kun ajoin reilun 50 kilometriä töihin ja moottori kerkesi kuumenemaan kunnolla, öljyvalo syttyi palamaan kirkkaasti tyhjäkäyntikierroksilla, joille olin moottorin säätänyt. Kaasun kanssa härräämällä sain valon pysymään sammuksissa... Sitten iltapäivällä töistä pois lähtiessä ongelma oli hävinnyt itsestään! Ei pienintäkään ongelmaa että valo yrittäisi syttyä... Rälläsin kaupungilla jonkin aikaa enkä saanut kertaakaan valoa edes vilahtamaan.
    Öljyä on moottorissa juuri oikea määrä, moottori kuullostaa varsin terveeltä ja toimii hyvin. Öljyvalo sammuu heti kun moottori lähtee käyntiin.
    Ensimmäinen ja toivotuin keksimäni syy tälle käyttäytymiselle on väärät öljyt, jotka menee liian löysäksi kun moottorin ajaa kunnolla kuumaksi. Seuraavana alkaa mietityttää ölypaineen anturi ja itse öljypumppu.

    Mitä mieltä?
     
  2. jj72

    jj72 1st gear

    Ettei vaan öljynpainekytkimen ("anturi") johto ottais jostain maihin,
    tai olisi johto katkeamassa tms?
     
  3. audiq

    audiq Gearhead

    Kyllä kunnossa oleva kone kerää öljynpaineet vaikka bensalla, joten ei se öljystä pelkästään johdu.

    Kaverin Passat 1.6D hehkutti joutokäynnillä valoa aina motarin jälkeen ja ominaisuus pysyi hyvin kurissa (ei palanut valo enää) Mobilin Delvacilla.
    Viskositeettiä en muista, mutta jotain 40:stä sinne kannattaa vähintään laittaa, eikä välttämättä sitä halvinta.
     
  4. kalhu1969

    kalhu1969 1st gear

    antureita on vaihdeltu..., voittaahan ne jotku lotossakin niin miksipä ei vika siinä. tuskin se öljyn laadusta johtuu ainakaan.
     
  5. W201

    W201 3rd gear

  6. dumb

    dumb Gearhead

    Tilanne parani hieman, kun vaihdoin uudet öljyt. Veikkaan että koneessa oli 10/30, nyt laitoin 15/40.
    Valo syttyy edelleen, kun antaa käydä hetkisen tyhjää. Ja muistutan vielä, että kone käy selvästi liian nopeaa tyhjää koska säädin sen sellaiseksi. Normaalia alle 1000/rpm käyntiä valo palaa kokoajan kirkkaasti edelleenkin.
    Vien koslan öljypainemittaukseen, mutta eiköhän syy ole kulunut moottori ja paine karkaa laakerikauloilta... :cry:
     
  7. Herkko1

    Herkko1 1st gear

    Itellä on ko.kapistuksessa mobilin
    vormulat,ei vilku öljyvalo.

    307 tuhatta kehränny.
     
  8. ds340

    ds340 Gearhead

    Olen aivan samaa mieltä. Ei ole ikinä diesel koneessa noilla öljyillä valo vilkkunut, vaikka on ollut alla yli 500tkm:kin ajettu kone. Jos vilkkuu niin suodatinta ensiksi epäilen. Ei ne tarvike esim. motonetin suodatimet ole samaa tavaraa kuin kunnon suodattimet. Paperia sisällä vain noin puolet.
     
  9. audiq

    audiq Gearhead

    ^ Ei suodatin vaikuta öljynpaineeseen. Talviaamuina ei muuten taitaisi paljon öljynpaineita löytyä... :wink:
     
  10. ds340

    ds340 Gearhead

    Ei vaikuta jos ei tukossa, totta. Mutta ei vaikuta juuri öljykään jos kone kunnossa. Tai no "biltema" öljyt jos sitä enää myydäänkään. Eihän se tietysti ensimmäinen kone olisi jos paineventt. välissä olisi ollut likaa.
     
  11. martti-66

    martti-66 3rd gear

    oisko öljynpaineanturi rikki,eikä maksa paljoo!!!
    tai kalliimpi vaihtoehto alakerran laakerit sököt??
     

Kerro tästä muillekin!