Liikennekäytöstä poistetun auton veronkorotus

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja multsi, 30.12.2015.

 1. multsi

  multsi 2nd gear

  ...On todettu lainvastaiseksi:

  "KHO puolestaan linjasi, että Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukaisesti samasta rikoksesta ei saa rangaista kahdesti, ja tulkitsi että veronkorotus ja sakko täyttivät kaksinkertaisen rangaistuksen määritelmän. KHO:n päätöksen mukaan mies joutuu maksamaan ainoastaan sakot. Hänelle määrätty yli 2 000 euron veronkorotus peruutettiin.

  Tilapäisesti liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon käyttö liikenteessä on tähän asti johtanut välillä hurjiinkin veronkorotuksiin, mutta KHO:n tuorein päätös asettaa jo aiemmin määrätyt maksut uuteen valoon."

  Jos joku on tuon saanut, valittaminen kannattanee. Toivon vain sitä, että tämä ei lisää ajelua noilla, ettei hyvin toimivaa systeemiä muuteta.
   
 2. xp

  xp Gearhead

  No voi hyvänen aika. Tietysti joku muuttuu, ei 72 eurolla sallita liikennekäytöstäpoistetulla ajelua. Esim sakko jää pois, mutta veroseuraamus annetaan. Tai jotain.
   
 3. Aako

  Aako 1st gear

  Luulen, että veroseurraamus jää ja sakko poistuu, tai sitte annetaa tuntuvampi sakko...
   
 4. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Gearhead

  Tuo liikennekäytöstä poisto systeemi on ainakin omalla kohdallani ollut hyvin toimiva systeemi, mutta ei sinänsä yllätä että nyky-yhteiskunnasta löytyy joku jonka on yritettävä tuokin systeemi kaataa ja alkaa sanktioista purnaamaan...

  Tehkööt sitten lakiuudistuksen ja liikennekäytöstä poistosta ajavalle kuljettajalle vaikka kiinteähintainen 2000e sakko, niin ei tarvi alkaa itkeä päivänselvistä asioista.
   
 5. peltsi

  peltsi Gearhead

  Ensimmäinen kerta ku tulee tälläinen päätös vastaan autoilupuolelta. Tuo lain kiemura kehitettiin aikanaan niitä varten jotka siirsi miljoonia verottajalta piiloon ja saivat verot anteeksi muutaman tonnin sakoilla.

  Sama "ongelma" on sit niillä jotka kärähtävät polttoöljyllä ajamisesta, sakko+veronkorotus. Eli taitaa tulla siitäki kohta kansanhuvi.
   
 6. J_Lanttola

  J_Lanttola 3rd gear

  Täysin samaa mieltä.
  Kun ei vaan kävisi niin että kun niitä perseilijöitä tarpeeksi monta pääsee kuin koira veräjästä, niin liikennekäytöstä poisto perutaan ja palataan vanhaan systeemiin eli verot maksetaan oli käytössä tai ei. Ja nykyaikaan sopivasti myös vakuutukset juoksee ympäri vuoden, niin saadaan vähemmän käytössä olevat autot pois maan päältä romutettavaksi ja maailma pelastuu :mad:
   
 7. INVICTA

  INVICTA 3rd gear

  Joo takaisin vanhaan systeemiin vaan mutta vanhoilla hinnoilla. Mielummin maksan sen 86€ läpi vuoden per auto. Nyt plymarissa vero 440€/vuosi ja ajossa vähintään puolet vuodesta, ei siinä paljon liikennekäytöstä poistot lämmitä.
   
 8. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Jos liikennekäytöstä poisto poistuu niin hommaan virosta osoitteen ja kaikki seisovat autot lähtee sinne kilpiin

  Niillä saa sit ajaakkin sen 3 kk vuodessa ja on varmasti aaavistuksen kivemmat verot
   

Kerro tästä muillekin!