Liikennekäyttöön otto ja katsastuksen voimassaolo?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mudracer, 30.5.2015.

 1. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Mites kun hylsy oli just leimattu kun meni levolle niin onko katsastus voimassa samalla tavalla kun ennenvanhaan seisontavakuutuksen jälkeen?
   
 2. Z11

  Z11 Gearhead

  Ei ole 30 pv sääntöä enää
   
 3. kupeevoortti

  kupeevoortti 3rd gear

  Ei sillä vanhalla lailla tokikaa. Jos viimeenen katsastusajankohta on ylittyny poiston aikana niin sitte pirssi on heti ns käyttökiellos kunnes se on leimattu. Jos leimaa jäljellä niin ei muutaku liikenteeseen otto ja paanalle!
   
 4. -tl-

  -tl- Gearhead

  Leima voimassa siihen asti mitä rekisteriotteessa lukee.
   
 5. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Katsastus on voimassa ihan samalla tavalla, seisoo tai ei. Aihetta sivuten nyt on tuossa kevytprokkis menossa joka olisi katsastuskunnossa luultavasti kesäkuun puolessavälissä. Vuosikatsastusaika alkaa 1.7., niin mietin että kannattaakohan tuon 2 viikon takia katsastaa ollenkaan, odottelisi suosiolla. Tietysti jos on varma että ei mene läpi, niin silloinhan sen voi katsastaaa kesäkuussakin niin ehtii 30 pv sisään käydä uudelleen varsinaisen vuosikatsastuksen aikana...
   
 6. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Eikös nää saa katastaa pualvuotta ennen sitä virallista aikaa?
  Mun tapauksessa katsastin liian aikaisin kun hajos vasta pariviikkoa sen jälkeen ja meni täysin hukkaan toi leima :rotfl: .
   
 7. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Saahan sen katsastaa, mutta joka tapauksessa pitää katsastaa 4 kk aikana ennen käyttöönottopvm.
   
 8. nova 76

  nova 76 2nd gear

  Onnistuuko katsastaminen sillä otteella missä lukee poistettu liikennekäytöstä, kun ei oo vielä uus tullu.
   
 9. A.X.U.

  A.X.U. 3rd gear

  Onnistuu vaikka ilman otetta.
   
 10. sämpy

  sämpy Gearhead

  Jos on jo leima vanha, niin ei saa 30 päivän ajoaikaa jos ei mene läpi. Pitää katsastaa katsastusaikana, vain siten saa jatkoaikaa.

  Kannattaa varmaan odottaa. Tai sitten kannattaa konttorin tasetta.
   
 11. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  Juu, nykyään mennään rekisteriotteeseen merkityn ajan mukaan.

  Itse usein käyn katsastamassa vasta viimeisinä päivinä, koska siten saa kuukauden lisäaikaa, jos ei mene läpi ekalla.

  Olen kyllä joskus katsastanut harrasteauton vahingossa pari päivää liian aikaisin, joten se on vastannut edellisvuoden katsastusta, ja pitäisi katsastaa pian uudelleen.
   
 12. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  Tähän vielä pieni tarina, jonka olen joskus aiemminkin kirjoittanut (lyhempänä) johonkin katsastus-aiheeseen keskusteluun.

  N. 10 vuotta sitten vappuaattona piti saada harrastepeli liikenteeseen.
  Malmin katsastusasemalle aika, ja muijan kanssa sinne.
  Pihalla juteltiin vanhemman äijän kanssa, ja sanoi, että toivottavasti tuo katsastaa hänen autonsa. Oli kuulemma aseman omistaja. Se sattui kuitenkin meille.

  Auto kun otettiin sisään, niin eka kommentti oli huuto: HELVETTIIN SIITÄ PEILIN EDESTÄ! Oltiin siis epähuomiossa seisty väärässä paikassa. OK. Oltiin edessä.
  Mutta kaikki muutkin kommentit tuli HUUTAMALLA. Vikalista oli pitkä, joista osa oli ihan älyttömiä.
  Viimeiseksi huusi parkeista, kun oli väärän väriset.
  Sanoin, että noin ne on aina ollut, eikä aiemmin ole tullut sanomista.
  Tää siihen: KUN MINÄ SANON ETTÄ NE VAIHDETAAN, SILLON NE VAIHDETAAN!

  Oltiin jo aiempien kommenttien aikana muijan kanssa katottu kysyvänä toisiamme, mut tää oli se ratkaiseva. En todellakaan tule tänne uusintanäyttöön.

  Katsastusaseman pihalla sitten soiteltiin 118:in, ja kyseltiin, oisko joku konttori vielä auki.
  Kello alkoi jo olla aika paljon, kun selvisi, että Hertsikan konttori on auki kaheksaan. Kello oli 19.30, kun soitin, vieläkö pääsee.

  Konttori-neiti sanoi, jos heti tuutte, niin kerkii. Oikee jaka oikoseks, ja sinne.

  Auto tutkittiin, ja LEIMA TULI.
  Sanomista tuli ainoastaan alkavasta jarruletkun vaihtotarpeesta, mutta ei laittanut lappuun. Vaihdoin sen kyllä seuraavalle leimalle etukäteen.

  Kaiken lisäksi Hertsikassa ilmeisesti oli juuri se kaikkien parjaama "vaaleahiuksinen kusipää", joka oli erittäin asiallinen, ja mulle jopa oikein mukava.
  Ja kyseessä oli rakenneltu Jenkki.
   
 13. Ftw-

  Ftw- 3rd gear

  Se hylsystä tullut ajoaika on muuten 2 kuukautta vaikkei sitä kukaan tunnu tietävän. Jälkitarkastuksen aika on se kuukaus.

  Edit: Sikäli aika huvittavaa että valitetaan aina miten ei mitään saa tehdä muttei silti hyödynnetä jo olemassa olevia säännöksiä.
   
 14. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Eli jos vie uudelleen 31-60 pv sisällä niin ei ole ajanut katsastamattomalla autolla mutta katsastus alkaa alusta? Tuo että lisäaikaa saa vain vuosikatsastusaikana oli hyvä lisätieto.
   
 15. valpas

  valpas Gearhead

  Ihan hyvä tuo väliaikainen liikennekäytöstä poisto, ja takaisin otto.
  Toki tarkoittaa varmaankin sitä, että ajoneuvovero tulee jatkossa nousemaan?

  Volvoni oli remontin ajan, ja vähän enemmänkin, väliaikaisesti liikenteestä poissa. Poisto maksoi 4 euroa netissä pankkitunnuksilla. Rekisteriote tuli sitten samaan hintaan postissa kahden viikon sisällä.
  Käyttöönotossa katsastusajan tilaus (Kun oli vuosikatsastusaika mennyt ohi). Jos sen haluaa heti liikenteeseen, ja rekisteriotteen käteen, niin sitten tuo väliaikainen ote mukaan. Se vaan maksaa konttorilla sen 4:n euron sijaan 10 euroa. Jos ote puuttuu, niin senkin saa 10:lla eurolla.
  Liikennekäytöstäpoistetulla autolla voi ajaa takaisin kotiin, meni se läpi, tai ei. En tiedä siittä, jos löytyy niin iso vika, että kilvet lähtee?
  Minulla katsastus hyväksyttiin, ja otin sen liikennekäyttöön vasta kolmen viikon päästä netissä (4 euroa).
  Netissä asioidessa auto siirtyy heti liikennekäyttöön. Se tuloste tapahtumasta on hyvä printata mukaan (tai ottaa siittä vaikka valokuva), koska se virallinen rekisteriote tulee sitten jonkun päivän päästä postissa.
  Kuukauden pitää vähintään olla pois liikenteestä, jotta maksuja palautuu.
  Puuhakilvet on varmaan paremmat muutaman päivän ajelulle. Ei tarvi katsastaa. Kaikilla katsastusasemilla vaan ei ole samat perusteet puuhakilpien antamisessa.
  Jonkunlainen minimimaksu on, jos ajoneuvo on vain muutaman päivän vuodessa liikennekäytössä.
  Jos auto on koko vuoden pois liikennekäytöstä, niin ainakin Pohjantähti veloittaa 12 euroa.
   
 16. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Mites muuten kun poistetulla hylsyllä saa ajaa konttorille ja kotiin, niin toi vakuutus. Jos ajaa mällin niin kenen vakuutuksista se menee? Vai johtuuko juuri tosta se "ylimääräinen" vakuutusmaksu jonka joutuu poistetustakin maksamaan?
   
 17. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  menee varmaan siitä vakuuteksesta joka ko. koslalle on otettu. lähitapiolassa ei mee mitään extra maksuja, vaikka ois 5v poistossa niin 0€ laskuja vain tulee
   
 18. Naumasto

  Naumasto 2nd gear

  Onko noin?
   
 19. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

 20. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Kannattaa sitten huomioida, että poliisilla on oma näkemyksensä noista 1kk:n jälkitarkastusajasta ja 2kk:n korjausajasta. Voivat viedä kilvet silloin kun vikoja ei ole korjattu.
   

Kerro tästä muillekin!