1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Liima, tinaus vai hitsaus ovipeltiin

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Substitute, 24.2.2015.

 1. Trippensee

  Trippensee 1st gear

  Luin ton oman juttuni läpi, ja sen verran pitää tarkentaa, että, tuo menetelmä mistä kirjotin, edellyttää että sovitus on sit todella tarkka.Koska kun alkaa heftaa, niin toinen käsi, vääntää sitä peltiä oikeaan tasoon ja asentoon, ja sit toisella laittaa pillillä heftin.Jos rakoa on liikaa, ni levyn reunat ei sula niin , että muodostuu sula sauman keskelle, vaan reunat sulaa puhki.Eli sit täytyy laittaa lisäainetta, et saa sulan muodostumaan, vaikeeta vaan taittaa levyä ja antaa lisäainetta samaan aikaan.Eli kyl puristinta joutuu käyttää, silloin.Ja kuljetus ilman lisäainetta ,ei onnistu, jos on rakoa liikaa..siks sovittamiseen menee aikaa..

  Väittävät, että tämä menetelmä, jossa käsin manipuloidaan, muodostaa vähemmän vetelyjä, siksi , että levyssä ei ole jännityksiä, joita syntyy jos painetaan puristimilla raot umpeen..

  https://www.gartrac.com/fabrication/gaswelding.htm


  Jollekkin ketä kiinnostaa,niin täs videolla menee jo aika extremeksi, ja vaatii niin paljon vuosia pillin taakse,et harva jaksaa,mut näyttää kaasuhitsauksen , edut, kun sen hallitsee TÄYSIN, kaveri ei edes heftaa..ja alumiinia..
   
  Saetkae tykkää tästä.
 2. Jza

  Jza Gearhead

  ^No nyt on kaverilla taitoa :eek:
   
 3. paukkupate

  paukkupate 1st gear

   
 4. tapsah

  tapsah 1st gear

  Coldwarmotors pätkästä joka löytyy youtubesta löytyy tekniikka jolla ei taatusti pelli vetele ym ovipelliä korjatessa, joku varmaan ehkä viittii sen tänne linkittää tms. on vissiin orikinellisti jonkun tsip voosen tms autonpilaajan keksintö.
   
 5. DX

  DX Gearhead

  eli tossa on ideana, että kerätään sauman suuntaisesti peltiä keskemmälle, päissä sitä kerätään pystysuunnassa ilmaraon avulla.

  eli päissä eineen isompi ilmarako, heppailu alotetaan keskeltä ja vuorotellen vasemmalle ja oikella puolelle, ei taukoilua, paitti jos näyttää, että alkaa päitä kohti mennessä kiskoa peltejä liikaa yhteen, taukokohtaan tulee yleensä loimu.
   
 6. stealth

  stealth Gearhead

  Onko sulla kyseessä ne samat ovet jotka oli työnalla silloin kun, parivuotta sitten hain sulta penkit, jos on niin, ne kyllä saa fiksattua ihan pakkeloimalla, älä vaihda hyvää alkuperäispeltiä.
   
 7. paukkupate

  paukkupate 1st gear

  Kiitos vinkista. Tuo tapa auttaa ainakin siihen etta sauman saa helpommin hiottua alas ja pellin oiottua vasaralla ja vasteella. Oletko muuten kokeillut miten toimii jos vuorottelee heppeja pellin taka/alapuolelle? kaytannon tilanteessa ei tietysti aina paase takapuolelle mutta usein kylla ainakin osittain
   

Kerro tästä muillekin!