Limupullo jossa on bensaa.?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Rado, 23.6.2009.

  1. Rado

    Rado Gearhead

    Jos limupullossa (1.5L) olis bensaa esim 3desiä ja sitä pulloa menis tarjoamaan avotulen lähelle niin miten kävis?
    Tänään huusin kurkkusuorana että älä mene sen pullon kanssa tynnyrin lähelle koska tynnyrissä tuli.
    Kundi meinas ihan vakavissaan mennä heittää pullosta vähän lisäturboa tulelle :(

    Eikö pullo olis räjähtäny käsiin vai miten homma etenee?
     
  2. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Faija joskus fiksuna heitti (tai oikeastaan kaatoi) meidän landella suoraan kanisterista grilliin lisää bensaa, ja se liekki kiipes kivasti sinne kanisteriin -> faijalla hihat tulessa. Kanisterissa ollu bensa sammui ihan puhaltamalla, tosin faija joutui riisumaan takin ja hieman tamppaamaan sitä ennen ku se suostui sammumaan... :poff: Sen sijaan jos sinne heittää sen 3 desiä 1,5l pullossa korkki kiinni (siis pulloineen päivineen), niin saattaa siitä jonniinmoinen poksahdus kuulua? Sitä en sitten tiedä riittääkö tuo määrä nyt saamaan aikaan räjähdystä sanan varsinaisessa merkityksessä? :eek:
     
  3. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Ei räjähdä, testattu on joskus pikkuskidinä. Voi se vähän tussahtaa. Bensa syttyy kyllä palamaan jo siinä ilmalennon aikana ja se pullo kans syttyy. Ja kaikki siinä ympärillä, mihin vaan vähänkin bensaa on roiskunut. Jos vaatteet säilyy kuivina, niin nopeilla reflekseillä voi selvitä ilman palovammoja.
     
  4. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Yhellä kaverilla kans lensi se kanisteri käsistä kun kaatoi bensaa suoraan tuleen. Se liikkui suunnilleen metrin, muttei sen enempää palanu.
    Jos laitat lasipulloon sen kolme desiä bensaa ja korkki kunnolla kii ja heität tuleen niin että se bensa kiehuu niin se kyllä räjähtää ja räjähtää muillakin nesteillä
     
  5. Jukka_S

    Jukka_S Gearhead

    Luultavasti bensa olisi syttynyt hulmahduksenomaisesti ja hanakasti kiipinyt pulloon päin. Sopivasti kaasuuntunut bensiini räjähtää.

    Itse joskus kastelin jätkänkynttilän 99-oktaanisella kun se ei meinannut syttyä. Sitten menin sytyttämään _tulitikulla_ kun se bensa oikein haisi. Humahti vaan ku se syttyi ja kolmen metrin liekit ylöspäin. Hokasin kumartaa sivuun eikä karvat kärtsänny.

    Olihan siitä videokin kun joku tollo _räjäytti_ kokkonsa bensalla.
     
  6. JukkaK

    JukkaK 1st gear

    Tuosta räjähtämisestä on kokemusta :D joskus e mallin kadetin sisälle kaadettiin bensaa noin 6-7 litraa ja annettiin "hautua" noin 10 min. Sit kaveri meni parin metrin päästä viskoo tulitikkuja raollaan olevasta etulasista sisään ja ensimmäinen tikku kun kohtas lasiaukon räjähdys oli sanoinkuvaamaton. Me muut jotka oltiin noin 5 metrin päässä lennettiin perseelleen ja sytyttäjältä hävis muunmuassa kulmakarvat, silmäripset, parta, etuhiukset ja lippis :rotfl:
     
  7. wili

    wili 3rd gear

    Ai tämä :D

    http://www.youtube.com/watch?v=KIU-Mnw_Cdw
     
  8. T&S

    T&S Gearhead

    Naapurissa oli grillipileet eikä grilli syttynyt kunnolla, isäntä kaatoi sinne polttoöljyä kannusta, kunnon humahdus ja yhdelle ukolle ei jäänyt nailonpaidasta kuin vetoketju ja kaulus päälle ja pari viikkoa sairaalassa, sen pojalle tuli puolen vuoden sairaalareissu.
    Yksi tuttu avitti huonosti syttyvää kiuasta grillin sytytysnesteellä, hetken kun oli kaasuuntunut niin räjähti, saunasta lasit pihalle ja karmit irtosi seinästä, ei loukannut sentään itseään, juttukaveriksi siitä ei samana päivänä ollut kun kyseli kokoajan mitä.
     
  9. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Nuo ei ole naurun, eikä leikin asioita... Ikävän näköisiä arpia jää nahkaan, jos käy huono tuuri.
     
  10. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    jaa bensaa.

    satuin sopivasti paikalle reilut kymmenen vuotta sitten. kokko piti sytyttää. no toki, -"kellä olis tikkuaski?"

    kukaan ei muistanu mainita, et olivat marinoineet bensalla ne muuten kovin hyvin kuivuneet risut ja muut klapit.

    sukat olivat jännästi melkein polvissa, kun metsän puolella oli ollu niin kivasti hyttysiä. ja shortsit ylsivät polviin asti. hassusti oli karvattomat raidat jaloissa loppukesän.

    eli räjähdyksen omaisesti palaa vaikkei itse pullossani ollutkaan mitään helposti syttyvää.

    sit olis sauna/tölkki/syttyvä neste-aiheinen tarina, mut oma muistikuva on niin heikko et passaan sen kertomisen. nimimerkki derwy muistais paremmin. en kuitenkaan rynnännyt pää kolmantena jalkana ulos saunasta, vaan jäin odottelemaan myrsk.. liekkien laantumista..
     
  11. derwy

    derwy 2nd gear

    Tarinahan on lyhyt, mutta sitäkin opettavaisempi. Viime synttäreillä tuli tuskastuttua saunan huonoon syttyvyyteen. Insinöörihän tietää miten tuli saadaan aikaan - tarvitaan vain syttyvää ainetta ja ilmaa. Hain sitten pienen tilkan bensaa kaljatölkin pohjalle jolla kostutin puita. Tämä itsessään ei varmaan olisi ollut vielä huono idea, mutta lopuksi lykkäsin koko lopputölkin bensoineen pesään, kun en sille parempaakaan paikkaa keksinyt.
    Olisi se siellä varmaan itsekseen palanut, mutta sillä välin kun poistuin suihkuun, joku kävi avaamassa pesän luukun jostain syystä. Tölkkihän kierähti siitä sitten lattialle.

    Lattia sattui lainehtimaan vettä viemäritukoksen takia, joten kaikki bensa levisi salamannopeasti kalvoksi veden pinnalle ja syttyi saman tein. Itse olin suihkussa, kun huomasin oven alta iskevät liekit. Pitihän näinkin mielenkiintoinen ilmiö selvittää, joten kävin katsomassa saunaan. Jos jokin muistuttaa helvettiä maan päällä niin se mitä näin. Lattialla iloinen liekki ja ilmassa musta sauhu, lauteilla kalpeita ihmisiä. No, ei muuta kuin hetken odotus ja bensa loppui. Sitten vaan väki evakkoon, paitsi Mikko ja yksi toinen Mikko.

    Onni onnettomuudessa oli se, että olin ollut hyvin säästeliäs sen bensan kanssa. Jos puolella desillä saa aikaan moista, niin mitäköhän olisi seurannut desistä tai siitä kolmesta.
     
  12. mie

    mie Gearhead

    Lähteehän se, litra höyrystynyttä bensaa ottaa tulta, niin tuleehan siitä paukku, eikä ihan pieni. Juhannuksena märkä 2x4m risuinen kokko otti 2 pulloa sytytysnestettä ja 5 litraa bensiiniä ja kyllä kannun kanssa sai olla varovainen, kun liekki paloi, tyhmää kikkailua, mutta ei se muuten alkanut palaa, lähti sitten nätisti lämmettyään, eikä bensaakaan jäänyt, mutta ei päässyt höyrystymään, siitä ei tule kuin pommi.
     
  13. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Ei bensaa mutta skidinä heitin semmosen hyttyskarkote spraypullon palavaan grilliin. Vieressä ollu naapurin äijä sai just huudettua E-E-E-EIIIIIII!!!! ja koppastua mut kainaloon ja kauemmas. Hyvin posahti :odroll:
     
  14. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Oltiin yx kevät paikallisen jenkkiautokerhon köörin kanssa siivoomassa yhden lomakylän rantaa. Parinmetrin korkuinen kasa kaislaa piti saada palamaan ja tietenkin bensalla!! Pari jerrykannullista sitten siihen kasaan ja ennenkuin kukaan kerkes estämään niin yks kännikala meni zipolla sytyttämään sitä kasaa. Helvetinmoisen humauksen jälkeen sytyttäjä löyty persiillään istuen merestä vajaan 10metrin päästä kasasta :rotfl: . Onneksi ei käyny oikeen pahasti kun sillä oli sentään paita päällä ja rillit, jotka kyllä on meressä vieläkin, silmillä.
    Jostain ihme syystä seuraavana keväänä lomakylän omistaja toi polttoööliä jolla ei kyllä tehnyt kaislan poltossa yhtään mitään :rotfl: .
     
  15. bootsi

    bootsi Gearhead


    2x20=40litraa bensaa??? jossain on tapahtunut "ylilyönti". :odroll: :-?
     
  16. mopar miäs

    mopar miäs 3rd gear

    polttohommista

    useamman sata kasaa aikanaan risuja poltellut ja parasta sytykettä on petroli
    pö:n ja bensan parhaat puolet samassa astiassa
    syttyy hyvin ja palaa kauan
    pikku vahinko vaan kävi joskus kun heitin kannun tyhjennyttyä sen myös valkeeseen ja samalla hetkellä sytytti mulla ja kannulla :)
    meni 20:n kannu meinaan aika lujaa pään vierestä / mukava tuuliefekti
     
  17. fmila

    fmila Gearhead

    Joo, kyllähän bensaa voi sytykkeenä käyttää, mut oleellista on se, ettei se pääse kaasuuntumaan. Sitä vartenhan on noissa sisämoottori veneissä, joissa on bensa kone on toi moottoritilan tuuletuspuhallin, jotta saisi mahdolliset bensahöyryt tuuletettua pois ennen moottorin käynnistystä. Tarinoita noista bensakaasu räjähdyksistä veneissä, löytyykin sitten jo karmeemmasta päästä. Pahimmat on jopa johtaneet useamman hengenlähtöön eikä veneestäkään ole jäänyt kuin tikkuja jäljellä. Eli sen kaasuuntumisen kanssa saa olla tarkkana!!

    Omakohtaisen pieni tarina Intin ajalta. Talvella teltan kamiinan sytytykseen käytettiin Gazin bensaa ja hyvin lähti. Piti vaan heti kaatamisen jälkeen sytyttää, ennenkuin kaasuuntuu. No kävi sitten niin, kun karjaisin sytyttäjälle "korkki" merkiksi jerykannun sulkemisesta kaatamisen jälkeen, että tulitikku valmiina odottanut sytyttäjä jäi ihmettelemään kun ylikessu kampesi meidän telttaan juuri pahimoiten sisään. No minä siihen tietty karjumaan, että "sytytä nyt prkl !" ja hetken emmittyään kaveri sai tikkuun tulta ja sen sinne kaminaan. No meillä sattui olemaan kamiina josta puuttui tuo ilmansäätöventtiili kokonaan. Seurauksena oli "iloinen" tussahdus ja kolmen metrin lieska ylikessun jalkojen välistä aina ovesta ulos asti. Tulipahan kerralla lakastua lumet teltan "lattialta" ja ylikessun saappaista, sekä kaminaan tuli. Ylikessun ilme oli kuitenkin vähemmän "lämmin", käytettiin kuulemma puolustuvoimien materiaali taas kerran väärään tarkoitukseen :argue:

    Ja vain tilkka bensaa...
     
  18. Rado

    Rado Gearhead

    Nyt kun tarinat hurjistuu ja ihmishenkikin on vaarassa, kysynkin että mikä olis turvallisin tapa sytyttää milloin mitäkin palamaan sytystysnesteellä ja millälailla?
     
  19. kime2

    kime2 Gearhead

    Mulla on vaan sellanen perstuntuma et tää nykyinen bensiini on varsin herkästi kaasuuntuvaa tavaraa ja syttyy sit räjähdyksen omaisesti,et olkaa varovaisia sen kanssa siellä kotona :wink:
     
  20. MikkoV

    MikkoV Gearhead

    Polttoöljy on ihan hyvää sytytyspuuhissa, ei syty liian helposti ja palaa pitkään.

    En oo taloja sytytellyt enkä nuotioitakaan, mut mulla niinkuin monella muullakin on pihalla sellanen kylpytynnyri missä päältäladattava kamiina, se on vähän nihkee syttymään, tai tarvii saada syttymään kunnolla et se alkaa vetämään. Mä käytän yleensä PÖÖtä, syttyy hyvin ja palaa niin pirun kuumana et syttyy vähän nihkeetkin puut.

    Kaveri käyttää samanlaisen sytyttämisessä uskollisesti bensaa, se on joskus hakenut piipunpään hattua talonkatolta, kamiina on ihan soikee räjähdyksen voimasta.
     

Kerro tästä muillekin!