Lincoln Continental Mark V kokemuksia?

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Jankon Betoni, 21.6.2013.

 1. gremlin

  gremlin Gearhead

  Mulla olis ylimaarasena -77 mallin 2ovinen Town Coupe jos jotain kiinnostaa.
  100t mailia ajettu. Ruosteeton Texas auto, maalia kaipais, sisusta taasen helvetin hyvassa kunnossa. Hanskalokerossa on viela kaikennakosta orkkis paperi lappua, ja pari vanhaa karttaa.
  Peli on katastettu ja verolappua odottelen.
  YVlla meiliosotetta niin voin laittaa muutaman kuvan.

  Mistahan tallasten valmistusmaaria ym infoa loytais?
   
 2. linc-77

  linc-77 Gearhead

 3. Subbe99

  Subbe99 3rd gear

  Emännältä meinasi itku päästä kun näki ensimmäisen kerran Lincolnin, kun haimme sitä Hämeenlinnasta. Tuo ei suinkaan tullut näkemisen riemusta, vaan siitä miten pahaan kuntoon auto pääsee seistyään 2 vuotta Texasin auringon alla. Aiemmin täysin ruosteeton auto oli ruostunut puhki tuulilasin yläreunasta useammasta kohtaa, vinyylikatto oli homeessa, tuulilasi halki keskeltä, ruostevaurioita vinyylikaton alareinojen kohdalla ja jopa keskellä konepeltiä, ratin keskiö murusina (muoviosat sisältä, tehostin vuoti ja oli säiliö tyhjä.

  Noh, eihän sitä auton ruojaa saanut käyntiin ekalla käynnillä. Tilasin sitten uuden bensapumpun, niin saatiin käyntiin. Ajamisen riemua riitti, jonkin aikaa ja auto kyykähti 3km ennen kotiovea linja-autopysäkille. Oli vetänyt polttoainejärjestelmän tukkoon. Ei auttanut kuin hakea sähköinen pumppu Motonetistä ja laittaa mehukattipullo konehuoneeseen jotta auton sai kotipihaan.

  Katsastus sinänsä meni ok, eli läpi huomautuksilla/korjauskehotuksilla. (Tuulilasi, töötti ja parkkien väri.)
  Autosta saatiin pakokaasuarvotkin juuri ennkuin se sammui nosturille. Noh, ei muuta kuin työntämään ulos hallista. Tollasella Motonetin halppispumpulla ei oikein saa soppaa koneelle ja muistin että mullahan on tuliterä Walpron pumppu. Ei muuta kuin kotoa hakemaan. Puoli tuntia ja auto oli taas tulilla. Tilasin jo toisen uuden mekaanisen pumpun, täytyis vaan vaihtaa jossain välissä.

  Niin juu, pajalla huuhdeltiin aiemmin tankki ja linjasto, sekä tehtiin stanssi oikealle etufillarin taakse runkopalkkiin.

  Ratin keskiönkin sain hankittua ebay:stä mutta oli ruskea. Kuorien vaihtaminen ratin keskiöön on sellainen savotta, johon en toista kertaa ryhdy. Pitää olla lehmän hermot, jotta sen vinyylin saa tungettua oikeassa järjestyksessä muovien väliin jotka on liimattu tapeilla toisiinsa kiinni. Korjausoppaan mukaan kun tuo on yksi paketti ja ei ole tarkoitettu purettavaksi. Nt pelaa siis tööttikin. Cruise on vielä kokeilematta.

  Nyt sitten odotellaan verolappuja ja kilpiä. Tilasin ne minikilvet (ei EU merkkiä).

  Mutta on siinä vaan mahtavat kyydit ja vielä kun saadaan noi ruostekohdat kuntoon ja uusi valkoinen väri päälle, niin jo kelpaa kruisailla. :D :D

  V1tun vakuutukset on vaan ihan poskettomat. Liikennevakuutus 900 euroa vuosi. :(
   
 4. Subbe99

  Subbe99 3rd gear

  Ai niin, pikku vinkkinä. Originaaleja tuulilasin pyyhkimen sulkia ei saa mistään. Kannattaa säästää rungot ja rakentaa niihin irtosulista. ;)
   
 5. linc-77

  linc-77 Gearhead

  Kysyppäs eri yhtiöstä, mulla Lincin liikennevakuutus if:ssä 276€ 45% bonuksilla.
   
 6. Subbe99

  Subbe99 3rd gear

  Täytyypä vissiin kilpailuttaa noi vakuutukset kun on 6 autoa + kotivakuutukset. Autoista tosin on seisonnassa tällä hetkellä 3.
   
 7. Subbe99

  Subbe99 3rd gear

  Jaahas, kottero huomenna talviteloille. Onneksi löytyi hyvä ja lämmin tallipaikka vieläpä edullisesti. Cougari kuskattiin sinne jo tänään. :)
   
 8. janhenho

  janhenho 1st gear

  Moro!

  Itselläkin tässä alkaisi kuumottaa hankinta, kun olen muutaman vuoden ihaillut ja kyselen nyt enempiä kokeneilta.

  Olen nyt muutamia soittoja pistänyt myyjille, mutta en nyt osaa luottaa myyjien sanaan ihan 100 prosenttisesti :D

  -Paljonkos näillä Mark V (6,5l/7,5l), vuosimallia 77-78 on se realistinen "suurinpiirteinen" keskikulutus?

  -Tekeekö tämän ikäluokan autolla mitään, jos sillä on ajettu reilusti yli 100 000? Olen löytänyt myynnistä myös reilusti alle 100 000 ajettuja, joten pitäneekö edes paikkaansa? Auto kuitenkin jo 35 vuotias...

  -Minkälaista veroa näistä maksetaan? (about)

  -Miten varaosia saatavilla? Onnistuuko korjaus ja huolto missään, vai tuleeko sen kanssa kyykkiä autotallissa itse päivästä toiseen? Ja tuleeko ylipäänsä sanotaanko kuukausittain jotain korjailtavaa?
   
 9. isalmela

  isalmela Gearhead

  Kokeillaanpa herätellä tätä ketjua henkiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Minulla on ollut ´77 Town coupe nyt vajaan viikon ja kaikki kokemukset ja vertaistuki laitteesta ovat tervetulleita. Kyseessä on mr-rekattu auto, suunnilleen 100 000 mailia mittarissa, pientä viilailua vailla, vissiin ihan hyvä yksilö? Tekniikka 460+C6+9". Tämmöinen laite löytyy siis Oulusta:

  [​IMG]
   
 10. isalmela

  isalmela Gearhead

 11. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear  Jos nuoret vosut hyppii konepellille niin tuosta se johtuu. Kyllähän tuollainen lincoln on äijä peli, vaivattomia kilometrejä vain sinne.
   
 12. isalmela

  isalmela Gearhead

  :p
  Kiitoksia chevyjussille:p räppimiehellä on nuo komeammat oopperaikkunat:mad:
   
 13. Subbe99

  Subbe99 3rd gear

 14. isalmela

  isalmela Gearhead

  Kiitos Subbe99! Perustin Ebay-tilin ja tilasin tuollaisen uskomattoman läjän kirjoja :)
   
 15. isalmela

  isalmela Gearhead

  Muistaakos muuten kukaan, onko noin uudessa Lincolnissa('77) vielä irroitettava luukku bensatankin anturin vaihtoa varten? Olisin kurkannut, mutta takaistuimen selkänoja ei tuntunut irtoavan. Tuohonkin on varmasti joku kikka olemassa? Mukavaa viikonloppua kaikille.
   
 16. isalmela

  isalmela Gearhead

  Mulla on siis nyt 1977 Ford Lincoln Mercury manuaali, kysykää jos tarvitsette jotain tietoa mitä ei netistä löydy
   
 17. elkamiina

  elkamiina 3rd gear

  Nostellaanpa ketjua taas näin muutaman vuoden välein. Hirveämmin ei näistä ole juttua.

  Menin toteuttamaan siis nuoruuden haaveen ja löysin itselleni -76 Mark IV.
  Kori ruosteeton, alkuperäisessä hieman päivettyneessä ja kulahtaneessa maalissa. Cartier paketilla, vaikkakin siitä ei oikeastan kerro muu kuin oopperaikkunoiden merkit ja kello.
  Sisusta periaatteessa ehjä, mutta aika on tehnyt tehtävänsä. Melko mitäänsanomattomat penkit kun ottaa huomioon kuvat joita ko. autoista näkee. En sitten tiedä onko alkuperäiset verhoilut.

  Kaikkea ranetusta löytyy sähköistä, joista noin puolet toimii. Loput on joko rikkoutuessan ohitettu tai poistettu sivuleikkurimeiningillä!:odrealmad:

  Kone ja loota toimii, paitsi paikaltaan lähtiessä ilmeisesti kaasarin siirtymäalueessa on jotain häikkää kun meinaa stumpata heti liikkeelle lähtiessä ja kylmänä melko haastava kun ryyppy lähtee menemään pois päältä.
  Bensankulutus hämmensi, kun mun mielestä ei kyllä ole hirveän juoppo matka-ajossa tai sitten se on rikki. (käyttis 300C 3.5 vie saman)

  Nyt vaan mietitään kannattaako pitää alkuperäistyyppisenä vai lähteä muokkaamaan pimpwheeliä. Kumpikin kiinnostaisi.

  Mutta tämmöisellä harrastellaan tällä kertaa.
   
  12345678910, Powerstroke ja juko7 tykkäävät tästä.
 18. isalmela

  isalmela Gearhead

  Onneksi olkoon uudesta autosta! Laitapa muutama kuva niin ällistellään. Onko 400 cid 2V moottori? Voi olla pikkuisen pihimpi kuin oma 460, mutta saattaa olla myös alipainetoimiset kaasuttimen kurkut vähän jumissa? Mulla vie aika perkeleesti bensaa ja kaverin 400 cid 2V tuntuu syövän parikymmentä litraa seka-ajossa.
   
 19. elkamiina

  elkamiina 3rd gear

  Kummastelin noita toisioläppiä, kun en mielestäni saa niitä auki? Käsin kun koittaa akselilta, niin ei tapahdu mitään. Tarvii ottaa se ruokkija käteen sieltä kuitenkin ja ultraäänipestä se, jos siitä olisi apu tuohon prötäämiseen. Ja 460 pellin alla.

  Tuolta linkistä löytynee kuvasia ja saa alkaa seuratakin jos mun kötöstely kiinnostaa. Isommin alan pajottaa kun ajokausi päättyy. Nyt lähinnä ihmetellään ostosta.

  https://www.instagram.com/mikes_mark_iv/?hl=fi
   
  juko7 ja isalmela tykkäävät tästä.
 20. isalmela

  isalmela Gearhead

  Komea peli, ei muuta kun pimpmobilea muokkaamaan :)
   
  elkamiina tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!