Lincoln Zephyr V12 -39

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja heh heh©, 25.10.2001.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

  2. Wisconsin

    Wisconsin Gearhead

    Moi! Ja kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille, on todella mielenkiintoisia kommentteja. Muistan itse yhden Suomi-Lincolnin maatuneen jossain Mantta - Orivesi valisella tieosuudella aivan lahella
    tieta maalaistalon pihapiirissa viela joskus 1999-2000. Auto oli muistaakseni -37 tai -38 ja 4-ovinen. Tietaako kukaan onko raato viela siella? Talon tunnistaa/tunnisti hyvin romahtaneesta navetastaan joka oli Orivedelta Manttaan pain ajaessa tien vasemmalla puolella. Ja Lincoln oli talon lahella metsassa.
    Asun itse USAssa Wisconsinissa ja tiedossa on 1940 tai -41 Lincoln Zephyr 5window Coupe raato jossa ei ole tekniikkaa ja on hyvin puutteellinen mutta olisi kuitenkin ostettavissa ja pelastettavissa jos jotakuta kiinnostaa. Voin lahettaa kuvia autosta e-mailina.
    Omistuksessani oli v. 1996 - 2004 vuoden 1946 Lincoln Zephyr Sedan, pohjanmaalta loytynyt Suomi-auto, moin auton Naantaliin eraalle toimitusjohtajalle. Tietojeni mukaan naita autoja tuli Suomeen vuonna
    1946 vain 2 kappaletta.

    Coupe Zephyrista kiinnostuneet voivat lahettaa sahkopostia: aki.poikonen@siemens.com

    Terveisin,
    Aki Poikonen
    1602 Greentree Dr
    Plover 54467
    WI
     
  3. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  4. Wisconsin

    Wisconsin Gearhead

    Moi! Juttu jonka loysit on Iowan osavaltiosta 641-suuntanumerosta paatellen ja jutussa mainittiin Des Moines register eli olisiko auto myytavana Des Moinesin kaupungissa (Iowan paakaupunki) jossain paikallislehdessa? Minun spottaamani auto on keski-Wisconsinissa autolaanilla jossa on n. 4500 kpl autoja -30-70 luvulta.
    Eli ei ole sama auto.

    Aki
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

  6. late

    late Gearhead

    Se mikä oli kasissa myytävänä, seisoo edelleen samalla plantaasilla. Eli ei vironmies ainakaan sitä oo hakenu.
     
  7. KimT

    KimT 1st gear

    Suvussamme oli aikoinaan Lincoln Zephyr 2 d -39, harvinainen 2-ovinen auto. Tilukset sijaitsi Karjalan kannaksella, muu porukka valtas maat ja mannut millä verukkeella sitten piti saada on epäselvä vielä. On vähän hampaankoloon jäänyt kaivelemaan tuo. Suomen sodanjohto takavarikoi Lincolnin, eikä sen vaiheista ole sodan jälkeen kuulunut mitään.

    Kirkkonummen Masalassa oli konsuli Riskalla myös Lincoln Zephyr. Isoisäni tunsi hänet. Senkään auton kohtalosta ei ole tietoa.
     
  8. PAW

    PAW Gearhead

    Toi paikka on Mänttä - Keuruu välillä. Romahtamaisillaan olleessa navetassa oli sisällä toinen kokonainen ja ehjä auto. Se pusikossa oleva oli pelkkä tyhjä hylsy. Samassa navetassa oli myös Amazon sport. Viimeksi ohi ajaessa navetassa oli uusi katto päällä & ovet eli saattaa ettei autot ole enää siellä. Se maalaistalokin on muuten purettu pois.

    Myytävänä kolmesta ei ollut yksikään. Muutaman sadan metrin säteellä oli paljon muutakin mielenkiintoista mm avo Karmann Ghia, kaikki harrastajalla tallessa.

    BR
    -PA-
     
  9. käkkyrämän

    käkkyrämän 1st gear

    Aivan totta joka sana: itse siellä kävin myös joskus 1980-luvun lopulla tutkimassa niitä; lepikossa oli muistaakseni Ifa F9 ja Ford Custom vm. -50 tai jotain... olivat aikas huonoja jo silloin. Sinne navetan vintille ei ollut sillä kerralla asiaa Lincolnia ihailemaan, mutta kaverini oli siellä päässyt aiemmin käymään ja sanoi, että hiiret olivat tehneet sisustukselle tuhojaan. Eli aivan helppo projekti sille, joka sen sieltä saanut omakseen...? sillä tuskinpa ne vauriot ovat pelkkiä hiiri-mallisia - eiköhän sinne navettaan päätymiseen lie ollut joku teknisluontoinen syy? ainakin näin huhuttiin.

    Well, tästähän on siis about 18 vuotta, joten oli kiva saada näin netin kautta päivitystä aiheeseen - kun ei niille kulmille ole muuten ehtinyt uudestaan... :)
     
  10. Ford32

    Ford32 1st gear

    Kyllä ne Lincolnit (huom. 2 kpl:tta) siellä edelleen ovat !
     
  11. DeS

    DeS Gearhead

    Kävin omaan Zephyriin haeskelemassa kantakorttia ja huomasin että varsinkin '38 ja '39 mallisia on ollut aika paljon Suomessa aikanaan. Ja löytyipä sieltä aika erikoinen kantakortti, '38 Zephyr 2D Roadster! Missä mahtaa nykypäivänä mennä? Kelpaisi kyllä hieman huonompanakin..
     
  12. JanneK

    JanneK 3rd gear

  13. illu

    illu 3rd gear

    Loimaallahan oli 1,5v sitten huutokauppa, jossa myytiin lincoln zephyr v12, mun mielestä se oli 39 tai 40 ja hinta taisi olla 800-1000E
    Kukakohan sen osti? Ei ole ilmeisesti ottanut osaa keskusteluun.
     
  14. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Loimaan L-Z oli vanhempi, jopa -36. Ja on hyvässä tallessa asiantuntevilla harrastajilla. Kertokoon itse lisää jos haluavat tulla kaapista...
     
  15. GM60

    GM60 Gearhead

    lincoln zephyr v12-39

    Lahdessa laanilla suomi lincoln v12 ehkä 39:si.Esko varmaan antaa vinkin pohjoisessa olevasta raadosta?Jos vielä on siellä??
     
  16. janio89

    janio89 3rd gear

    Kuten heikkisj tuossa jo kertoili niin Zephyri oli tosiaan vuodelta -36...
     
  17. illu

    illu 3rd gear

    Ai se olikin niin vanha. Se oli outo huutokauppa, kun yleisöä oli paljon, mutta huutajia vaan muutama.
     
  18. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Ja tossahan äsken se nykyinen omistaja just otti osaa keskusteluun... :odroll:

    Mulla olis 39:iin takavalojen pohjat ja kehykset, kojelautakin vois olla kaupan mahdollisesti tai sitten ostaisin siihen mittariston ja kromiosia.
     
  19. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  20. Jonimac

    Jonimac Gearhead

Kerro tästä muillekin!