Lipeäpesu roks!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Ck, 3.8.2007.

  1. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Lipeää löytyy rakeisessa muodossa myös 25kg säkeissä mehiläisvahaan erikoistuneista kaupoista. En tiedä mihin sitä siellä käytetään mutta kaippa liittyy kynttilöihin tms? Oman säkin hain jostain Lahden Länsipuolelta ja muistaakseni säkki makso 50e tms. Ja muistikuvani mukaan kama on 100% lipeää.

    Neutraloinnista sen verran, että lipeähän neutraloituu hapolla nätisti ja pienissä roiskeissa, esim sormilla tms niin sormet rohkeasti suuhun ja polte lakkaa. Kokeiltu toimivaksi keinoksi ja edelleen hengissä.

    Varomistakin lipeän kanssa on koska liuetessaan veteen se reagoi kohtuu kovasti ja kylmän vesisaavin saa kiehuvaksi kippaamalla lipeää joukkoon ja hämmentämällä hieman. Jos tuntuu että kesken lohkonkeittojen täytyy lantrinkia terästää, kannattaa lisä lipeä lisätä keitokseen valmiiksi veteen liotettuna. Valkaisin housut ja paidan kun kippasin hissukseen kiehuvaan tynnyriin lisää rakeista lipeää. Komeastihan se hyppäs pois sieltä. Nooh tyhmyydestä sakotetaan ja virheistä oppii.
     
  2. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    kuka pesis mun lohkon? korvausta vastaan, tietysti??
     
  3. laakkius

    laakkius Gearhead


    Missäpäin?
     
  4. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Itse Lohjalla vaikutan, mutta voin kuljettaa pestäväksi uudellamaalla tietyin matkarajoituksin..?
     
  5. kapybara

    kapybara 1st gear

    eikös tuo nyt ole sellainen aggressiivi? :soosoo:
     
  6. laakkius

    laakkius Gearhead

    mulla on tossa ainakin soosit pytyssä, laita privaa jos kiinnostaa...
     
  7. napa

    napa 3rd gear

    vittutuo mikään aggressiivi ole...

    http://www.netikka.net/knuutti/Hupijutut/aggressiivi.htm
     
  8. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Voi helvetti , oikeinko agressiivi. No jo on. Oikein tosi tyhmä juttu.
     
  9. laakkius

    laakkius Gearhead

    Kävi yks pikkulohko mulla pesussa ja voi perse miten paksu öljykarsta oli koneen sisuksissa, samoin kansissa jotka pantiin samaan kylpyyn.
    24h pytyssä ja huuhtelu, ja avot kaikki paska tiessään... :pinup:
     
  10. revariver

    revariver Gearhead

    Juu 24h todellinen saaste 302 kone laakkiuksen lipeäkylvyssä ja siitä suoraan hoonaukseen. Eka kertaa kokeilin enkä enää rupea liuottimien ja tiskiharjan kanssa heilumaan. Harmittaa että ei tullut otettua semmosta before ja after kuvaa lohkosta ja kansista.
     
  11. BRC1

    BRC1 Gearhead

    No niin, loistavaa että tälläistäkin saa tarvittaessa!!!
     
  12. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Mulla on ollu käsitys että se lipeä mitä kaupasta saa on jotain aikamoisen laimeaa tavaraa. Tai siis tunnen henkilön joka käyttää lipeää villan tms käsittelemiseen ja sen mukaan pitää olla joku uitun erikoinen lupa että saa kovempaa kamaa. Niin että mistä porukat on hakenu 99% lipeää?? :eek:

    Muuten, mikähän logiikka siinä on että happo ruostuttaa ja emäs muodostaa suojaavan kalvon. Silti jos lipeässä uittaa, eli todella emäksisessä shaississa niin jos ei jokaista lipeä-atomia saa irti niin kohta on lohko ruosteenpunainen... :p ei ümmärrä...
     
  13. laakkius

    laakkius Gearhead

    Tuo rakeina oleva viemärinavausaine on 98% natriumhydroksidia, ja sitä mä käytän. Tossa n.140L sitä on 5%, eli ei paljoakaan, ja hyvin toimii.
     
  14. Mopar

    Mopar Gearhead

    No näköjään Eloktrokem nykyään myy myös 25kg säkkiä 100% natriumhydroksidiä, mutta vain firmoille, että pitää olla yrityksen nimissä liikkeellä :cry: 25kg on 51,50€
     
  15. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Vorsasahan pestään hampaatkin nykyään lipeällä. TÄ?
     
  16. hörhö

    hörhö 1st gear

    lipeäpesu

    Eli miten olette käsitelleet osat kylvyn jäljkeen? Maalattu heti? Tarvisko ylimääränen lipeä huuhtoa pois, jos sitä jää pintaan.
     
  17. MJF

    MJF Double Gearhead

    Vettä reilusti ja kuivaus heti perään.
     
  18. JVN-63

    JVN-63 3rd gear

    Mä kans rupesin kokeileen tota sitruunahappoa.
    Laitoin eilen tynnyriin 10 kg 99% sitruunahappoa
    (Agrimarket Tre, yht. 50 €, otin kaiken mitä siellä oli :D)
    ja 120 ltr vettä, eli n. 7,5% seos.

    Siellä uiskentelee nyt 302-lohko, jota en pessyt mitenkään etukäteen,
    suoraan ajosta otettu ja purettu mosa.

    Ei vielä vuorokauden jälkeen ollut havaittavissa juuri minkäänlaista puhdistautumista, mutta odotellaan rauhassa...

    Suunnittelin ensin lipeäpesua, mutta en viittis vaihtaa ihan hyviä nokkalaakereita...
     
  19. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Tuli tuosta tynniristä mieleen. Olisiko siihen voinut tehdä kylkeen mielellään alareunaan reiän johon hitsannut muhvin johon puolestaan kytkenyt vaikka auton lohkolämmittimen tai vaikka pari ja näihin sitten virta.

    Lämpötilaa nostamalla pesutulos yleensä paranee tai ainakin nopeutuu. Tuollaisessa lohkolämppärissä ei tehoa niin isosti ole että se jaksaisi kovin suureksi tuon pesuliuoksen lämpötilaa nostaa, mutta jo 60 astetta tekee ihmeitä.

    Noissa lipeäpesureissahan tuo lämpötila on jossain 70-80 asteen tietämissä ja jälki sitten sen mukaista.

    Sitten kun pudottaa sinne liemeen vielä OMO:n pesupallon niin jo alkaa puhdasta tulla. (tai sitten muuten vain ultraäänilähteen)
     
  20. Mopar

    Mopar Gearhead

    Lohko uinut lipeessä jo pari kolme viikkoa. Paljussa on 2" putkimuhvi alareunassa, siinä muistaakseni 3kw vastus ja kestää lämmetä 70°C varmaan 8-10 tuntia, eli ei paljon lohkolämppärin vastus tossa auta. Tietty tuo pitäs vielä villottaa ympärinsä, jolloin lämppärin teho paranis. Viikko sitten nostin vähän lohkoa, ja oli edelleen kauniin sininen, hieman oli maali hilseillyt, ettei tuo niin super tehokkaata vaikuttanut. Mutta uikoon siellä nyt aikansa, kunnes tokenee :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!