Lisäpitkät työvaloina?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jpaitala, 31.12.2005.

  1. jpaitala

    jpaitala 1st gear

    Onko sallittua laittaa komeat kromikopalliset lisäpitkät auton lavakaareen ns."työvaloiksi" osoittamaan taaksepäin tietenkin kun sopivia työvaloja (kromisia) ei löydy?
     
  2. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    jos valaisimet on kaukovalot,,eli lasissa merkintä kai niiden asennuksessa pitäisi noudattaa asetusta joka kaukovaloa koskee (etummaisen akselin etupuolella,,,jne),, eriasia kai sitten on jos ne on taaksepäin suunnattu kuinka paljon ne insinöörejä ja poliiseja kiinnostaa,
     
  3. SamiL

    SamiL Gearhead

    Työvaloilta ei (tietääkseni) vaadita hyväksymismerkintöjä, kunhan ne muuten asentaa vehkeeseen mihin ne saa laittaa.
     
  4. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    aivan,,mutta työvaloja koskee eri säädökset kuin kaukovaloja, mutta kaukovalojahan tässä kuitenkin ollaan asentamassa,,vaikkakin ne näyttää väärään suuntaan,, eli kai se riippuu viranomaisista ymmärtääkö hän valon työvaloksi vai kaukovaloksi (linssissä kuitenkin on ilmeisesti kaukovalon merkintä )
     
  5. SamiL

    SamiL Gearhead

    Eiköhän se lakkaa olemasta kaukovalo silloin, kun se ei enää ole suunnattu eteenpäin, eikä kyketty kaukovalojohtoihin, lukipa lasissa mitä tahansa.
     
  6. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    omasta autostani katsastuksessa tuli merkintä taaksepain näyttävistä sumuvaloista ,valot oli asennettu vetokoukun telineeseen ja niille oli erillinen katkaisija ja merkkivalo, yritin kertoa että valot olivat peruutus/työvalot , katsastusmies kertoi kuitenkin että ne ovat sumuvalot, koska linssissä on B merkintä, mutta kai tuo käytäntö riippuu ihan siitä kuka niitä katselee,
     
  7. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    pitääkö nuo työvalot muutoskatsastaa muka? :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!