Löydetty Pitkä-Pekan '62 Dart

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja jakulepi, 29.4.2009.

  1. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Hyvä kommentti :poff:


    Olihan tuo konversio ounasteltavissa jo aikaa sitten... :wink:
     
  2. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Totta puhutte, veljet!!!
    Seuraavassa uudestisyntymässä on hybridisähkömoottori.

    Toivottavasti en ole sitä näkemässä!
    Nyt jo hieman ahdistaa, kaikesta huolimatta....
     
  3. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Mut silloin otettiin lähtökohdaksi myös mahdollisimman uusi (johon oli varaa) ja kevyt koppa. Tällä ajatuksella pitäs jengin modernisoida -85 Nissaneita, eikä mitään 20-60-luvun jenkkejä!! Ei alkuroddarit todellakaan tunkenu hillbornin ruiskuja yms mihinkään 1800-luvun hevosrattaisiin.

    Et silläperusteella aika ontuva vertaus. :odroll:
     
  4. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Nyt hyvät herrat alkaa jutut sutia väärille laduille. Asiaan siis. Kyllä mä tiesin että siihen tulee Moottori. Tosin veikkain 413/426 Max Wedgeä.
    Päivänselvää oli ja selvänä päivänä ja jopa joskus pienessä simassa oli se että tuohon ei tule mitään mussen 4.6 tai caddyn norttia tms mitä ei tuohon Autoon kuulu!
    Uus Hemppa ihan jees. Sen helvetin piuhasarjan (kuulemma) saa tuota mällätystä autosta. Onnea sähkötöihin ja edelleen odotan kutsua kromien kiiloitustalkoisiin.
     
  5. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    On perinteikästä tai ei, mutta joka tapauksessa dartista valmistuu sangen ainutlaatuinen kulkine jolla kumi palaa varmasti samaan malliin kuin 30v sitten.

    P.S Wikipedian määritelmä hotroddingin alkulähteiltä
    (http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_rod#La ... early_days)

    "The original hot rods were old cars (most often Fords, typically Model Ts, 1928–31 Model As, or 1932-34 Model Bs), modified to reduce weight. Typical modifications were removal of convertible tops, hoods, bumpers, windshields, and/or fenders; channeling the body; and modifying the engine by tuning and/or replacing with a more powerful type. Wheels and tires were changed for improved traction and handling."

    Niin tosiaan, tuohon kevennykseen liittyen uudistan vielä kerran tiedustelua, että olikos kellään sellaiselle huhulle konkretiaa, että jossain päin Suomea voisi olla '62 Dartin etulokareiden lasikuitumuotit?
     
  6. Putte

    Putte 1st gear

    Oletko tästä ketjusta http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=153108 tarkistanut?
     
  7. gremlin

    gremlin Gearhead

    Voi mika raiskaus :(
    Multa olis saanu ton pelkkaa rakkari historiaa omaavan -62 Dartin tohon hommaan mieli hyvin.
    Tossa mennee hukkaan ton auton historia, oon samma mielta Rebelin kans, 413 tai 426 Wedge olis ollu kohdillaan.

    Kaikki kunnia sille keta tommosen homman tekee, helevetin kova homma on siihen kun toi on maantiella.
    Mua ei vaan oikeen kauheesti kiihota noi uudet motit. Varsinkaan kun ne mennee tammoseen peliin :-?

    En kattonu tota linkkia mutta Loimaan nurkilla on muotit keulasta. Hajin sielta sen vankkurin vanhan pellikeulan.
     
  8. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Nyt olisi jollakulla pesunkestävällä pussihousumobilistilla elämänsä tilaisuus päästä nälvimään tähän väliin: "Tuolta se roddaaminen vaan tuntuu, poijaat" 8)
     
  9. Dodge 360

    Dodge 360 3rd gear

    no mites tää etenee? 8)
     
  10. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Raiskaussyyte etenee hovissa 8)
     
  11. Putte

    Putte 1st gear

    Onkos tossa vaunussa muuten tullut sitä ietittyä, että se on mahdollinen saada kilpailuasuunsa muuettuna jopa museoautoksi. Kas kun muutettu auto voidaan hyväksyä, kun sillä on todistettava kilpailuhistoria ja tuollahan sellainen on.
     
  12. hla

    hla Gearhead

    Varmaan, jos se olis palannut kilpailuaikojensa kuntoon, mut nykyhemillä ei taida onnistua...
     
  13. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Hienoa, että projekti herättää keskustelua.
    Tuollainen mainittu museointi olisi alunperin myös minun mielestäni ollut mainio vaihtoehto muiden joukossa, mutta mieli muuttui projektin etenemistä seuraten.
    Muotoiltakoot tämä asia siten, että kyseessä on kauan sammuksissa olleen harrastuskipinän uudelleen herääminen, eikä mikään perinteinen "Jaahas, teenpäs tuosta auton joutessani" -tapaus. Lisäksit tämän kipinän sytyttämiseen ei suinkaan mikä tahansa Nettiautossa lojuva lotja riittänyt, vaan siihen tarvittiin nimenomaan tämä kyseinen Dart.
    Auton tekniikkavalinnasta taasen voidaan päätellä kipinän syttymisen tapahtuneen 2000-luvulla.

    On eri asia elvyttää vanha ajoneuvo alkuperäiseen asuunsa, verrattuna siihen että siitä ryhdytään mielikuvitusta käyttäen luomaan uutta ja ennen näkemätöntä. Tähän seikkaan viitaten, ainakin minun pupillien läpi tarkasteltuna projekti on tuonut omistajalleen valtaisaa intoa ja mikä tärkeintä; jo pitkään telakalla olleen harrastuksen takaisin!

    Siksi sanoisinkin, että tämän projektin yhteydessä ei suinkaan pitäisi sanoa "Hitto, miks se sen noin rakentaa?" vaan pikemminkin "Hitto, sehän rakentaa sen!".
     
  14. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Aivan!

    Kateelliset/saamattomat ne vaan kitisee, tekijämies tekee (omalleen) mitä haluaa.
     
  15. janiluo

    janiluo Gearhead

    Tuossa on juuri se hotroddingin ja entisöinnin ero. Vaikka auto olisi jo vuosikymmeniä sitten jonkun roddaama ja se palautettaisiin nyt siihen samaan roddattuun asuunsa olisi se entisöintiä ja siksi pääsisi myös museorekisteriin. Entisajan roddarit ovat nyt siis nykypäivän mobilisteja koska kohteet ja tyylisuunnat ovat pysyneet samana. :poff:

    Kyseinen auto tai moottorivalinta ei mua sinällään sytytä mutta projektina asiameininkiä ja kannustan ehdottomasti rakentamaan loppuun oman vision mukaan vaikka se olisikin jonkun mielestä "harhanäky".
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Visio

    - Jani -
     
  16. Erska

    Erska Gearhead

  17. 440 SIX PACK

    440 SIX PACK Gearhead

    Herätti miellen kiinnon miussakin eli jos on joskus yli 30vuotta sitten ollut kilpurina ja nyt rakentais sen samaan kuntoon niin se olisi mahdollista katsastaa MR kilpiin mikäli tietysti täyttää katsastus määräykset? ei muuten mut on itsellä dartti millä porin mies veteli räyskälässä MS ryhmässä joskus 80 luvulla. :D
     
  18. superB

    superB 1st gear

  19. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Joo klooni, -Pekan autosta. :rotfl:
    Toi on HT joten tolppia hitsaamaan ja sisustaksi se aimoa oikea eli PUNAINEN.
     
  20. JB

    JB 1st gear

    Mitäs tälle projektille kuuluu?
     

Kerro tästä muillekin!