Löytöjä Maailmalta!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Gottlieb, 18.11.2014.

  1. Mulle ei tarvi olla V8, kun en saa mitään värinöitä jostain v8 motista. Kyllä joku V12 tai V10 varmaan on semmonen josta V8 camarolla ajava saa väristyksiä.... Tehosta ei tarvi puhuakaan, kun nämä V6 tai V8 camarot on tehoautoihin verrattuna mopoja. Mulle riittää yksi katukilpuri, joka varmasti nopeampi jos nyt siitäkään mitään väristyksiä saa.

    Minä lasken asiaa niin että Edukkain pitää olla, kun ajan työmatkaa. Km korvauksen pitää tuottaa rahaa kotiin eikä jäädä kokonaan tienpäälle. Nytkin tulin kotiin. 3pvä 1600km 200hp diesel mersulla, joka menee 5litran keskikulutuksella. Yhden auton työmatka-ajot ovat tuottaneet niin paljon että voin pitää ympäri vuoden 3 käyttöautoa ja kesäaikana 3 harrasteautoakin kilvissä. Uskon että tuo V6 menee edukkaammin kuin V8. Ei ne tehot ja litrat ilmaiseksi kulje/tule.

    Katsoin nytkin että jopa uudempi 2012 V6 camaro maksaa jenkeissä 7500usd + rahti 1800usd = auto suomessa 8500eurolla. jos vero olisi 8000e luokkaa, olisin valmis ostamaan auton. Mutta jos vero yli 10 000e niin antaa olla, kun ei ole pakko ostaa samaraa. ...

    Aulis
    Kuka ny 35 asteen pakkasella mettään menisi. Mutta jos siitä nauttii niin kaikin mokomin.
    Jaa, onko ne kiinassa alkaneet tekemään kirveitä. Mää luulin että Fiskars on ainoa valmistaja.
     
  2. fxsts

    fxsts Double Gearhead

    Eiköhan täällä puhuta pääasiassa harrasteautoista joissa nyt yleensä taitaa olla moottorina V8, harvemmin ne on jokapäiväisenä käyttöautoina. On minullakin ahdettu rivinelonen joka puhaltaa yli 300hv ja pesee useammankin V8:n mutta silti kesällä mieluiten kruisailen pikku V8:llani!
     
    Inlinee tykkää tästä.
  3. stealth

    stealth Gearhead

    Jaa, minä puolestani ajelen veekasilla ympäri vuoden, käyttö harrasteo_O
     
    kapa73 tykkää tästä.
  4. stealth

    stealth Gearhead

    Eikai noilla autoilla tienaa todellisuudessa kuin taksikuskit ja auto trokarit, vai mitä Hämis??
     
    Inlinee tykkää tästä.
  5. f100 stepside

    f100 stepside Gearhead

  6. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Jännästi oli tossa männäviikolla puhetta autojen äänistä asiakkaan kanssa. Kerroin hänelle/heille mielestäni V8 mosan olevan ääneltään hienompi, ku V12 ulina. Hieno toki sekin. Poka ilmoitti olevansa erimieltä kanssani. Toki V12 parkuu hienosti, mutta käyppä kerran talladegassa kuuntelemassa, ko 42 kisa V8 mosaa huutaa lähtösuoralla kymppitonni kellossa. Oli poka sitä mieltä että "Eihän niitä V12 moottoreita niin usein kuulekkaan. Mielipide on ko puareikä, jokasella on omansa. Kyä vissi o näin. Miten muuten, onks sulla semmonen 320 mersu, niitä viimesiä rivikutosia? Ittee semisti kiinnostais.
     
    Muokattu: 9.2.2019
  7. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    V8 vs. V8: :poff:
     
    wilburi, Sierra ja Pertti K tykkäävät tästä.
  8. JJ

    JJ Gearhead

    Ottoauto.de verrokkeja
    CAMARO 3.6 2D COUPE AUT 233KW 201012 128 7.7 27403 37.10 201809 10167
    CAMARO 3.6 2D AVO 238KW 201212 129 5.7 30512 45.50 201809 13883
     
  9. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    OT:n uhallakin, niin keskimäärin samaa mieltä, myös rivi-6 äänet voi olla aika makeat. Wankelista puhumattakaan, jos kiekumista pitää olla.
     
    mikkis83 tykkää tästä.
  10. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Veroa enemman kuin auton arvo/ostohinta. Jossain on menty metsaan ja pahasti noita veroja suunnitellessa, nousi ihan niskavillat pystyyn noita lukuja ihmetellessa. :D
     
  11. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Jos nyt sekaannun äänimaailmaan niin mieluummin suora nelonenkin kuin v6, niin äänen kuin tekniikan ja taloudellisuuden puolesta. Suora 6 taas on hieno moottori, myös ääneltään. V10 olen ajanut paljonkin, ei sytytä yhtään. V12 on jo parempi mutta ei ihmeemmin sytytä. V8 nyt vaan vie voiton.

    Säännöllisessä ajossa/käytössä on mulla suora 4 ja 6, V6 ja V8.

    Suora 8 on mysteeri, varmaan sellaisen on jossain kuullut tietämättään, mutta ei hajua. Katsonkin tuubista.

    Ok tosta saa aika hyvän käsityksen...

     
    Muokattu: 10.2.2019
  12. Sotkeudunpa minäkin sitten keskusteluun, kun V6:sta dissataan. Alfa Romeon Bussossa on todella hienot äänet:

     
  13. speedy

    speedy Double Gearhead

    Etäläpohojalaasen kans on turha puhua raha-asioista, siinä jää aina hopealle :D
     
  14. Olenko puhunut autokaupan pitämisestä? Olen tosiaan joskus hävinnyt käyttöautoillani, mutta tämmöisenä persaukisena ei voi tämän parempaa kalustoa pihalla pitää, eikä ajossakaan. Eikö se ole hienoa, jos KM korvauksista jää näppiin mahdollisimman paljon?
    Ja voin sanoa että monta amerikanautoa saa pistää rinnalle, jos pitää oikeasti ajaa reissua. 170hp/400N turbodiesel mersu on vain kova sana, paitsi demareille, nehän ajaa sähköautoilla ja vihervassut dösällä.


    Mutta sanotaanko että jos vaikka ajaa 20 000km vuodessa työajoa ja tyytyy tuommoiseen 15000euron 8v vanhaan diesel mersuun, kyllä tuo km korvaus n. 8500e jättää aika kivasti muidenkin autojen vuosittaisten kulujen hoitamiseen. Niin ja kun normaalityöpäivinä ei tarvi autoa käynnistää ollenkaan, on se toinen perkeleen suuri säästö, vaikka niistä kiinteät kulut juokseekin. Tämä on kotikonttorihommien etu. Suosittelen 14v kokemuksella.

    Autotrokarit on oma lukunsa. Kuka haluaa olla autokauppias tai kiinniteistökauppias,...hyi saatana mitä paska-ammatteja.

    Kaikenkaikkiaan, eikö ole mahtava kun voi omilla rahoillaan ostaa mitä haluaa. Ei tarvi kuunnella tai tehdä minkään akan tai kavereiden mielipiteiden mukaan. Kaikki mitä on tilillä ja lompakossa on omaa ja kun yhdestäkään autosta ei ole euroakaan velkaa, voi sanoa että AIVAN SAMA.

    AH
     
  15. Tämä on se ongelma. Jos valtio verottaisi kohtuullisemmin, kokonaisuudessaan saisivat enemmän verotuloja koska tuonnin määrä kasvaisi. Roush pick upista maksoin 4995e verot ja ihan vain sen takia että tarvin kyseisenlaista autoa, mutta sanotaan että siinä meni oikein päin, eli verot oli n. puolet auton CIF hinnasta. Mutta jos ostan 8000eurolla (cif hinta 10 000e) 2012-2014 camaron, josta menee veroa hyvän matkaa toistakymmentätuhatta, on luvut kyllä nurinkurisesti. Jos vero olisi 7000-8000e niin se olisi kohtuullinen. Kova autovero, välilliset verot (bensa, ruoat, omistamisen verot,....) ja kohtuu kova päivätyönverotus = kertyy vuodessa aika perhanamoinen summa.
     
  16. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Meille taviksille kilometrivähennysten verotuksessa enimmäismäärä on 7000 euroa ja toki samalla tiedostan että se on jokaisen ihan oma valinta.
    Toki esim. yrittäjyys tuo monenlaista etuisuutta tullessan ja silloinhan vois kierrättää tämän harrastutoiminnankin rakentelutila, polttoaine ym. kustannukset firman verotuksen kautta, mutta eihän kukaan niin tee.

    Ensi vuonna eläkkeelle jäävänä mua ei hirvitä kilometrikorvauksen tai verovähennysoikeuden aleneminen tai poistuminen kokonaan, kun en niitä sitten enää itse tarvitse, mutta korvauksilla julkinen kehuminen saattaa joskus vaikuttaa tuleviin päätösiin tuossa asiassa. Onneksi se viimeisinkin fiksu em. päätösten kanssa tekemisissä oleva on häipynyt tältä foorumilta jo aikaa sitten.
     
  17. Gottlieb

    Gottlieb 3rd gear

  18. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    isalmela tykkää tästä.
  19. rb

    rb Double Gearhead

    ^ No....ttu!

    Siellä alkaa pannuhuoneessa olemaan ahdasta..
     
    palontie tykkää tästä.
  20. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tuolta classicdigestiltä osui silmään tämmöinenkin linkki:

    Ihan heti ei tule mieleen, milloin viimeksi on nähnyt rottakuntoisen 190SL Roadsterin.
     
    andreas. ja isalmela tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!