lohkolämppärin vastus....???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja perkele, 6.2.2007.

  1. perkele

    perkele Gearhead

    mites se nyt mitattiinkaan tuolla yleismittarilla että onko se ehjä.....
     
  2. W201

    W201 3rd gear

    Laita lohkolämppäri lämpenemään ja mene kuuntelemaan kyllä sen yleensä kuulee kun/jos vastus alkaa lämpenemään.Jos et kuule niin tuosta linkistä löytyy yleismittarin käyttöohjeita.

    http://koti.mbnet.fi/~stinger/yleismit.php
     
  3. perkele

    perkele Gearhead

    tämä kikka olikin jo tiedossa ja se ei pidä mitään ääntä.
     
  4. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    No vastusalueella lyöt mittapäät autossa lohkolämppärin pistokkeen liittimiin, pistokkeita on nyt erilaisia mutta yleensä niissä on kaksi liitintä rinnan ja yksi jotenkin erillään joka on maadoitusliitin. Mittaus suoritetaan siis näiden kahden rinnakkaisen liittimen väliltä. Arvon pitäis olla varmaan luokkaa 60-80 ohmia, en ole koskaan mitannut mutta jos nyt yleensäkin tulee jokin järkevä arvo, niin se on ehjä.

    Myös maadoitusliittimen ja näiden kahden muun liittimen väliltä voi mitata arvon ja sen pitäis näyttää ääretöntä.
     
  5. kojo

    kojo Gearhead

    toi noin 80 ohmia on aika normaali lukema, mutta sen verran tarkentaisin että,mitä pienempitehonen lämppäri sen isompi vastus, toi 60-80 ohmia on ehkä kokoluokkaa 1000....700 wattia, nythän noissa joissain pikkukipoissa on jopa sellasia lohkon säteilylämmittimiä jotka ei mee ees vesitilaan ja niiden tehot taitaa olla jotain 350...400 wattia suuruusluokkaa, sellasessa on sit vastuskin jo varmaan pitkälle toistasataa ohmia
     
  6. buick8791

    buick8791 1st gear

    Jep, tässä noin laskennallisesti tavallisen 550 W lämppärin vastus a la keskikoulun fysiikka:

    Käytetään kaavaa P=UxI

    eli 550 W= 230 VxI(virran voimakkuus)

    550/230= ----> 2,39 I eli virran voimakkuus ampeereina)

    Sitten käytetään kaavaa U= I x R

    eli 230 V = 2,39 I(ampeerina) x R(vastus)

    230/2,39=96,23 R on vastuksen arvo eli jotain sinnepäin mittarilla mitattaessa. Ikänä en ole tosin mitannut, mitä sieltä oikeasti tulee....
     

Kerro tästä muillekin!