Lokasuojat maalattu Rostex + Miranolilla, kuivumisaika?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja Motor & Parts, 11.6.2015.

  1. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Maalasin mopon lokasuojat ruiskulla.

    Hiottu lokasuojat pellille ensin.

    Pohjana on Tikkurilan Rostex. Kun Rostex oli kuiva niin päälle maalasin Miranolilla. Miranol on siis pintamaalina. Maalaus onnistui hyvin. Mietin kuivumisaikaa.

    Lokasuojat on maalattu 7.6 ja ovat olleet kuivumassa pannuhuoneessa, lämpötila on noin 20 astetta ja kosteutta ei ole. Tai siis huone on kuiva.

    Ovatkohan nuo kuivuneet jo niin paljon, että voi laittaa mopoon kiinni jo?

    Kiitos
     
  2. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    paina sormella johonki piiloon jäävään kohtaan(ruuvin kannan alunen tms.), jos ei jää sormenjälkiä niin on kuiva.
    kait se miranooliki ny 4 vrk. on kuiva...
     
  3. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Täytyypä käydä kokeilemassa. Ainakin nuo osat tuoksuvat maaliselta vielä kun haistaa, tai siis maalin haistaa siitä pinnalta.
     
  4. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Niin joo tosiaan osilla ei ole mikään kiire. Saavat kuivua kaikessa rauhassa.
     
  5. ventora

    ventora 2nd gear

    miten tulee edes mieleen ostaa mirkkua?
     
  6. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Kyllä mäkin oon "Mirkuttanu" rätkän osia, esim sylinterit. Kuivumisaika vaan on aika pitkä joten oon kuivannut niitä uunissa. :)
     
  7. kuokka

    kuokka 2nd gear

    Pikku loraus akryylikovettajaa alkyydin sekaan niin kuivumisaika putoaa murto-osaan ja maalaus kestää iskua paljon paremmin kuin ilman. Vink. Vink.
     
  8. DX

    DX Double Gearhead

    mielenkiintoinen huomio, esmes. kiiltävää alkyydia saatika kikkoja siihen en käyttäis hankalissa paikoissa, autossa en mihinkään koska myöhemmät päällemaalausyritykset ovat helvetti maan päällä,
    mutta jotain toisarvosia mikättimiä voiskin maalata, jos ja kun kuivumista tolleen saa vauhditettua,

    onko specifimpää tietoa kovettimen laadusta,
    kuten että hs vai voc kovetinta kun esmes vokkiakryyli saattaa kovettua vauhdilla sille väärällä hs kovettimella ja vastaavasti huonosti toistappäi.
     
  9. DX

    DX Double Gearhead

    mut toisaalta 2k teollisuusmaalit, lähes ilmaiset epoksit mutta erityisesti myös halvat, mutta sävynsä ja kiiltonsa pitävät polyuretaanit, saa ruosteenestopigmentin sisältävänä combona,
    voi sutia tai ruiskuttaa, tulee nätti pinta, saa mattana tai kiiltävänä ja mitä tahansa rallykarttasävyjä,
    kovettumisaikakin vaan muutama tunti.
     
  10. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Sattui olemaan purkki juuri oikean sävyistä Miranolia joutilaanan niin sen takia maalasin kyseisellä maalilla. Kuinkahan paljon maksaa 2k sekoitettu oikean sävyinen maali + kovettaja? 1-2dl noin suunnilleen tänä päivänä? Aikaisemmin tuli ostettua 1-2 dl että sai auton lokasuojat maalattua mutta tästä on aikaa useampi vuosi.
     
  11. DX

    DX Double Gearhead

    akryylimaalin litrahinta vaihtelee jossain 30 ja satasen haarukassa riippuen sävystä (esmes jotku punaset pigmentit on kalliita) ja oletetusta kiillosta (kiilto maksaa aina, paitsi jos matan haluaa, sekin maksaa ekstraa), olisko se sit keskihinnan mukaan 6,5 euroa desi plus sävytysmaksu plus kovetin ja ohari.
    kirkaslakka maksaa 5 litran törppönä 200 ekee, eli desihinta neljän euron kieppeillä plus kovetin ja ohari, joku pari euroa, sama maalissa.

    jotain tollasta ne tänäpä on

    ite vetelen tollasiin mopon osiin yleensä raskakalustoakryylin ja lakan perään fifty fifty, jos ne perussävyillä maalataan, eli maalilla tehdään väri ja peitetään 240-320 paprun hiontanaarmut (basemassa ei peitä) ja yks märkä varvi lakkaa päälle, ruiskuakaan ei tarvi välissä pestä.

    kyllähän ne muutaman prosentin nousee joka vuosi, silleen että kokoajan suhteessa kallistuu ja isommat pomput ympäristötekosyillä.
     
  12. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Toden näköisesti joudut odottamaan loppu elämäsi niiden kuivumista...valitettavasti :rotfl:
     
  13. kuokka

    kuokka 2nd gear

    Jos huolestuttaa niin kannattattaa kokeilla ensteks johonkin muuhun. Minä olen käyttänyt akryylikovettimia miranoolin ja muiden alkyydimaalien kanssa iman ongelmia.

    Päällemaalausta ja korjailua on tullut tehtyä myös.

    Auton pohjaa ja sisäosia (siis sellaisia paikkoja joissa pinnan kiillolla ei ole ollut väliä) olen maalaillut sellaisten kovettajien kera joita ei ole voinut käyttää alkuperäiseen tarkoitukseen. Siis harmaantuneita ja kokkareisia. Kokkareista vähän liuottanut tinnerillä ja sihdannut sattumat pois.

    Ruiskutusaikaa on riittänyt.Aina on toiminut.

    Sekoitussuhdetta en ole miettinyt. Loraus tai jotain. Ei koskaan ole tullut laitettua yli kahtakymmentä prosenttia.

    Omalla riskillä.
     
  14. Pitu

    Pitu Gearhead

    Taitaa tulla vähän myöhässä, mutta olisi kannattanut lukea ne ohjeet.
    Jos miranolilla (akydimaaleilla) maalaa ruiskulla, niin siihen on oma ruiskuohenne. Normi tärpätillä kuivuminen kestää pari viikkoa. Ruiskuun tarkoitetulla ohentimella kuivuu kohtuu ajassa. En tiedä mix.

    Eri asia sit on mitä sillä Miranolilla kandee maalata.. Kyllä sillekin omat käyttökohteensa löytyy. Mieluummin paikoistaa, mihin aurinko ei paista. (Enkä nyt tarkoita housujen sisältä löytyviä paikkoja.)
     
  15. josu

    josu Gearhead

    Itte maalasin miranolilla ja ohentimeksi ihan tavallinen tärpätti.en laittanut mitään siihen tarkoitettua ruiskuohenninta vaan tavan tärpättiä.ei muuta kuin maalaamaan kardaania.lopputulos oli erittäin positiivinen ja kun oli helle niin aurinkoon kuivumaan.kappas vaan oli alle vuorokaudessa asennusvalmis taisi olla jo pölykuiva alle tuntiin.väri oli kiiltävä musta josta tuli pikkaisen mattapinta.säilytti noin 90% kiillosta. Yllätyin miten hyvä maali tuo loppupelissä on.
    Siis maalasin ruiskulla.
     
  16. kuokka

    kuokka 2nd gear

    Ostin purkin miranolia terkoituksena maalata kone.

    Yllätyksekseni miranolpurkissa ei ollutkaan enää miranolia.

    Maali tuntui ja haisi aivan kummalta.

    Eli miranol ei ole enää miranolia.

    Täten irtisanoudun kaikista miranolin käyttöä koskevista neuvoista joita olen auliisti aiemmin jakanut kunnes saan lisää kokemusta tästä "uudesta" miranolista.

    Alku ei ainakaan näyttänyt kehuttavalta. Ei pysynyt kiinni vanhaan tapaan.
     

Kerro tästä muillekin!